Zdravím, potřeboval bych poradit jak defragmentovat zamčene soubory. Chtěl bych něco, co bych nabootoval z flash disku a pomocí toho bych defragmentoval ty soubory. Existuje něco takového? Popřípadě co a kde to stáhnou.
Díky :)
Defragmentace zamčených souborů Vyřešeno
Re: Defragmentace zamčených souborů
Pokud se nepletu, tak defragmentace je vlastně seřazení dat na disku a teoreticky je jedno jestli je zamčený nebo ne.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Prakticky to ale bohuzel jedno neni, protoze zamceny soubor nelze presunout (napr. swapfile), tudiz defragmentuje se vse krome zamcenych souboru.
Nicmene defragmentaci jsem resil naposled nekdy pred 20 lety, kdy to bylo jeste potreba - pamatuju se ze spoluzak vzdycky dovezl do skoly disk a odpoledne jsme sli k druhemu spoluzakovi defragmentovat na jeho pocitac.
Pripadne by slo spustit neco jako Windows Mini XP z Hiren Boot CD, ja bych ale tomu ten cas nevenoval. Prinos nebude odpovidat stravenemu casu.
Nicmene defragmentaci jsem resil naposled nekdy pred 20 lety, kdy to bylo jeste potreba - pamatuju se ze spoluzak vzdycky dovezl do skoly disk a odpoledne jsme sli k druhemu spoluzakovi defragmentovat na jeho pocitac.
Pripadne by slo spustit neco jako Windows Mini XP z Hiren Boot CD, ja bych ale tomu ten cas nevenoval. Prinos nebude odpovidat stravenemu casu.
Mám starý disk, defragmentace mi vždy pomohla. Pošleš prosím to s tím xp?
Nebylo by jednodušší ten disk zapojit do jiného počítače a defragmentovat tam? Ale jestli není zaplněný víc než z 80% tak by tam nějaká výrazná fragmentace neměla nastat, to byla vlastnost zastaralých filesystémů FAT.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
No je problém, že teď u sebe jiný PC nemám. Stačilo by mi Mini XP jestli tam je defragmentace.
Ultra Defrag 4.4.0

To co si mi poslal mi nijak nepomůže.
V tom případě je pořád ještě možné použít unixovou metodu. Tam se defragmentace dělá tak, že všechny soubory z disku zkopíruješ na záložní média (a potom zkontroluješ jestli jsou čitelné!), disk zformátuješ, a zase to všechno nakopíruješ ze záloh zpátky na něj. Je možné že po tomhle Windows nenaběhne a bude potřeba obnovit zavaděč pomocí instalačního média. K tomuhle by ti stačilo liveCD s Linuxem a dostatečně velký externí disk.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Instalační CD nemám, ani disk nemám což je problém.
EDIT:
No tak nevím co se teď stalo, ale asi po 2 hodinnách ráni jsem zapnul Defraggler dal test a potom jsem dal defragmentaci při zapnutí PC.
PC se zapnul a hned mě to přihlásilo, tak jsem otevřel Defraggler a najednou test a šup rychlost čtení 1000MB/s to co je za chybu?
EDIT:
No tak nevím co se teď stalo, ale asi po 2 hodinnách ráni jsem zapnul Defraggler dal test a potom jsem dal defragmentaci při zapnutí PC.
PC se zapnul a hned mě to přihlásilo, tak jsem otevřel Defraggler a najednou test a šup rychlost čtení 1000MB/s to co je za chybu?

tRaviss píše:To co si mi poslal mi nijak nepomůže.
Pak jsi jeden z těch, co nechodí do nastavení programů, protože tento program umí v pokročilém nastavení docela dost. Pak ty ale nepomůže nic!
No jenže je problém, že žádný program neumí defragmentovat dříve, než se spustí Windows. Windows se spustí a poté to začne defragmentovat, ale to je mi k ničemu když už budou ty soubory zase zamčené.
EDIT: No tak jsem ten tvůj prográmek zkusil a dal jsem možnost ať se to pustí se startem PC. 3x se analyzoval disk a pak mi to napsalo že je hotovo, to samé přímo když ho pustím. Dám defragmentovat 3x se analyzuje a dokončeno.
EDIT: No tak jsem ten tvůj prográmek zkusil a dal jsem možnost ať se to pustí se startem PC. 3x se analyzoval disk a pak mi to napsalo že je hotovo, to samé přímo když ho pustím. Dám defragmentovat 3x se analyzuje a dokončeno.
Naposledy upravil(a) tRaviss dne 10 srp 2015 10:59, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4857
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3591
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4813
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-