Dobrý den,
pořídil jsem si nový pc, na kterém mám 2 disky. SSD,na kterém mám OS + nějaké drobné blbosti a HDD, na které si chci instalovat většinu aplikací. Když si stáhnu nějakou aplikaci, automaticky se mi instaluje na SSD. Dá se nějak nastavit, aby se instalovala na HDD? A ještě jedna otázka. Dají se přesunout appdata z SSD na HDD?
Předem děkuji za rady.
Ukládání souborů Vyřešeno
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ukládání souborů
Dají se přesunout appdata z SSD na HDD-a proč by jsi to dělal?Proč jsi si kupoval ssd?Většina lidí ho má na systém a všechny programy neb je rychlejší než hdd.
OZZAK2012 píše:Když si stáhnu nějakou aplikaci, automaticky se mi instaluje na SSD.
O jakých aplikacích konkrétně mluvíš? Naprostá většina programů má instalační program, který umožní během instalace zvolit, kam bude program nainstalován.
Chce to jen věnovat pozornost instalačnímu programu a nenechat všechno na něm (některé např. mají expresní nastavení apod).
Jak už zde padlo, tak systém a programy se instalují na SSD právě proto, aby bylo jejich spuštění rychlejší. Jak velké je to SSD, které máš?
Máš přesunuté adresáře, jako Plocha, Stažené soubory, Dokumenty atd. ? To lze provést velice jednoduše.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
SSD je 256 gb, ale hry a ostatní věci (filmy, atd..), které zabírají spoustu dat chci mít na HDD. Ano, vím, že při si instalaci můžu zvolit na jaký disk se různé aplikace jako: Steam, Origin, atd... budou instalovat, ale mě zajímá, jestli se dá nastavit, aby se automaticky instalovaly na HDD. Adresáře přesunuté nemám...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
jestli se dá nastavit, aby se automaticky instalovaly na HDD-a proč by mělo?Je to věc instalátoru a ten má standartně nastaveno C-files.To je takový problém při instalaci 2x kliknout a nadefinovat jiný disk?
-
- Pohlaví:
Re: Ukládání souborů Vyřešeno
Možná by mohlo pomoci nastavit systémovou proměnnou %programfiles%. Ale ne každý instalátor ji respektuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5632
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 11:18
-
- 10
- 4827
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4806
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 3583
-
od L.L