Zdravím,
nastal mi problém s HDD diskem, nevím bohužel z jakého důvodu. K disku se chovám velmi pečlivě, neodpojuji pokud PC nepovolí, apod.
Bohužel dnes jsem ho připojil k PC a disk hlásí, že chce formátování. Nevím proč, jelikož TV ho vezme v pohodě - fotky, hudba a data, všechno v TV dohledám a spustím, bohužel v PC ani v notebooku mi otevřít nejde.
Po připojení PC zamrzne a asi po 5 minutách vyskočí hláška "Disk musí být před použitím zformátován".
Na disku nemám nijak důležitá data, ale potřeboval bych z toho dostat především fotografie a videa z dovolených, jsou tam fotky za posledních asi 5 let, takže to má pro mne obrovskou hodnotu.
Jsou nějaké programy nebo nějaký způsob, jak disk obnovit?
Děkuji
Chyba disku - Formátovat
Re: Chyba disku - Formátovat
Disk sa Ti zmenil na RAW, tak preto ten problém.Skús spustiť nejaké Live CD Linux, či sa nedostaneš k dátam na disku, aby si ich mohol skopírovať, prípadne skúsiť cez nejaký program obnoviť súbory.
Možno aj :
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/obnova_dat/free-raw-partition-recovery/?&g%5Boz%5D=1.0.0.8
Možno aj :
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/obnova_dat/free-raw-partition-recovery/?&g%5Boz%5D=1.0.0.8
Formátoval jsi ho v TV? Když v TV funguje, TV si ho zašifrovala tak, aby šli nahrávky pouze na ní, ne jinde.
Disk se nemuze zmenit na RAW, souborovy system RAW neexistuje. RAW je zkratka necitelny souborovy system a to muze mit ruzne priciny.
Podle toho, ze po pripojeni USB disku PC na nekolik minut zamrzne bych tipoval, ze ten disk je vadny - cast dat na zacatku neni mozne precist, proto Windows nedokazi rozpoznat souborovy system. Jediny zpusob jak z disku dostat data bude software na zachranu dat, napr. Testdisk, Get Data Back nebo R-Studio.
Jaky stav disku ukazuje Crystal Disk Info?
Co se tyce dat, na externi disk nikdy neukladej jedinou kopii dat, ktera jsou pro tebe dulezita. Zachranoval jsem data z opravdu velkeho mnozstvi disku, vetsina z nich byla externich. Kdyz uz tam ty data mas, nikdy ten disk nepripojuj k televizi , ktera s nim muze provest ledacos. Mit jedinou kopii dat na externim disku je jeden z nejlepsich zpusobu jak o data prijit, obvykle je to pouze otazka casu.
Podle toho, ze po pripojeni USB disku PC na nekolik minut zamrzne bych tipoval, ze ten disk je vadny - cast dat na zacatku neni mozne precist, proto Windows nedokazi rozpoznat souborovy system. Jediny zpusob jak z disku dostat data bude software na zachranu dat, napr. Testdisk, Get Data Back nebo R-Studio.
Jaky stav disku ukazuje Crystal Disk Info?
Co se tyce dat, na externi disk nikdy neukladej jedinou kopii dat, ktera jsou pro tebe dulezita. Zachranoval jsem data z opravdu velkeho mnozstvi disku, vetsina z nich byla externich. Kdyz uz tam ty data mas, nikdy ten disk nepripojuj k televizi , ktera s nim muze provest ledacos. Mit jedinou kopii dat na externim disku je jeden z nejlepsich zpusobu jak o data prijit, obvykle je to pouze otazka casu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3330
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49