Schovaný mallware?

...

Moderátor: Mods_senior

sarginal
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Schovaný mallware?

Příspěvekod sarginal » 10 srp 2016 13:37

Zdravím, dneska jsem na netu našel jeden program a jelikož jsem blbec, tak jsem tomu uvěřil a stáhnul, po nainstalování jsem se divil, že program nikde v PC nemůžu najít, ale poté co se mi automaticky restartoval firefox a potom zapínal nějaké ruské stránky s holkama, uvědomil jsem si, že jsem si stáhnul mallware, počítač jsem pročistil malwarebytes a Windows Defenderem, oba mi našly nějaké hrozby, tak je smazali a restartoval jsem PC s pocitem, že už tam mallware mít nebudu, ale mýlil jsem se. Když jsem zapnul firefox tak mi to zase hned najelo na stránku nějakých bomba holek, nejdřív jsem si myslel, že mi ten mallware změnil nastavení firefoxu, tak jsem se tam podíval, ale nic jsem nenašel, domovská stránka je google a add-ony tam nový nebyli. Pak jsem začal přemýšlet čím to bude, potom jsem se koukl na lištu a zjistil jsem, že ikona firefoxu je nějak divně rozmazaná, tak jsem si uvědomil, že mi ten mallware nejspíš strčil do lišty jiný firefox, tak jsem šel do C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox a dal jsem tam normální firefox, který nebyl rozmazaný a když jsem to zapnul, tak stránky holek byli pryč... ale po pár sekundách jsem zjistil, že ikona je zase rozmazaná a když to spustím, jsem zase na stránce holek... Takže ten mallware dělá to, že mi to na lištu hází divnej firefox. Nevíte jak ten mallware vymazat? Malwarebytes ani Defender nic nenašly.
CPU: Intel Core i5-4460 / GPU: MSI R9 280 GAMING 3G
MB: MSI B85-G43 - Intel B85 / RAM: Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR3 1600

Reklama
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Schovaný mallware?

Příspěvekod Michael850 » 10 srp 2016 14:06

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Zpět na “Vše ostatní (sw)”