Zdravím,
mám adaptér „SilverStone CP05 Hot swap SATA” pro disk či jiné zařízení se SATA. Hot swap mi zatím
nefunguje. Dal jsem to sem - http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=5&t=149678 . Tam mi zatím
neporadili. Jde to zautomatizovat? Jen se ptám. Moc znalostí okolo toho nemám. Učenej z nebe
nespadl. Rád se přiučím. Člověk se bude učit až do smrti. Jinak zakrní a bude z něj blb. Děkuji Vám za
pomoc. OS mám starý XP HOME legal.
Pavel Šimon
Adaptér „SilverStone CP05 Hot swap SATA” Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Adaptér „SilverStone CP05 Hot swap SATA”
Ani ti fungovat nebude. XP standardně sice sata umí, ale ne v AHCI. Aby uměly AHCI, pak se musí vložit ovladač už při instalaci systému (ona výzva pro stisk F6 pro načtení ovladače z diskety).
Zdravím,
hm, tak jsem v háji. Stejně to nestálo moc peněz. Kdyby to stálo přes tisíce, tak to je jiná. Děkuji za vysvětlení.
Pavel Šimon
____________________________________________________________________________________________________________________
Zdravím,
je to klasické prodloužení SATA konektoru z desky a napájení. Koukal jsem se tomu na střeva. Elektronika tam není. Proto je to za málo.
Pavel Šimon
____________________________________________________________________________________________________________________
Zdravím,
jakým příkazem mám vyvolat příslušný harddisk po zasunutí do SATA portu? Nechci furt chodit do Správce zařízení a hledat změny v
hardwaru. Děkuji Vám za pomoc.
Pavel Šimon
hm, tak jsem v háji. Stejně to nestálo moc peněz. Kdyby to stálo přes tisíce, tak to je jiná. Děkuji za vysvětlení.
Pavel Šimon
Zdravím,
je to klasické prodloužení SATA konektoru z desky a napájení. Koukal jsem se tomu na střeva. Elektronika tam není. Proto je to za málo.
Pavel Šimon
Zdravím,
jakým příkazem mám vyvolat příslušný harddisk po zasunutí do SATA portu? Nechci furt chodit do Správce zařízení a hledat změny v
hardwaru. Děkuji Vám za pomoc.
Pavel Šimon
Zdravím,
moje základní deska nepodporuje HOT SWAP.
Pavel Šimon
moje základní deska nepodporuje HOT SWAP.
Pavel Šimon
-
- Pohlaví:
Pokud u MB není podpora hot swap, pak ti nezbyde nic jiného, než vypnout PC, připojit HDD, zapnout PC. HDD pak načte BIOS a následně i XP. Jiná možnost není.
Zdravím,
jdu do Správce zařízení a dám Vyhledat změny hardwaru a disk se mi tam objeví. Při tvrdém restartu taky. Po soft restartu ne. Při zasunutí disku do adaptéru za běhu OS taky ne.
Pavel Šimon
jdu do Správce zařízení a dám Vyhledat změny hardwaru a disk se mi tam objeví. Při tvrdém restartu taky. Po soft restartu ne. Při zasunutí disku do adaptéru za běhu OS taky ne.
Pavel Šimon
-
- Pohlaví:
Čili to funguje přesně tak, jak má. Jak už jsem psal, pro hotswap je nutný systém Win7 a vyšší. A mít v BIOSu povoleno AHCI. Při emulaci sata->ide to nebude fungovat taky.
Můžeš téma uzamknout (zelené zatržítko).
Můžeš téma uzamknout (zelené zatržítko).
Zdravím,
vím, jak uzamknout dané téma. V BIOSu povolím AHCI a při startu mám BsOD. Tudy cesta nevede.
Nechce se mi furt chodit do Správce a provádět několik úkonů. Asi mi to bude souzeno. Chci jen jednou
kliknout myší a daný úkol se provede. Pokud na to nic neexistuje, tak mám smůlu. Mějte se.
Pavel Šimon
vím, jak uzamknout dané téma. V BIOSu povolím AHCI a při startu mám BsOD. Tudy cesta nevede.
Nechce se mi furt chodit do Správce a provádět několik úkonů. Asi mi to bude souzeno. Chci jen jednou
kliknout myší a daný úkol se provede. Pokud na to nic neexistuje, tak mám smůlu. Mějte se.
Pavel Šimon
- Přílohy
-
- Plug and Play - úprava.png (13.72 KiB) Zobrazeno 731 x
-
- Pohlaví:
AHCI nelze jednoduše zapnout v BIOSu a to ani u W7. Systém se musí na zapnuté AHCI nainstalovat. U XP, narozdíl od W7, se ovladače na AHCI musí vložit ručně - jak jsem psal.
ITCrowd píše:Aby uměly AHCI, pak se musí vložit ovladač už při instalaci systému (ona výzva pro stisk F6 pro načtení ovladače z diskety).
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
AHCI jde zprovoznit v XP i zpetne, na Intelu treba pres ovladace od Fernanda.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zdravím,
nikdy jsem to nedělal. Poraďte mi jako blbcovi. Napište mi to po lopatě jako pro začátečníka. Děkuji Vám.
Pavel Šimon
nikdy jsem to nedělal. Poraďte mi jako blbcovi. Napište mi to po lopatě jako pro začátečníka. Děkuji Vám.
Pavel Šimon
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3388
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek