Klávesnice v TurboPascalu.

...

Moderátor: Mods_senior

Kopusek
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Kopusek » 11 kvě 2018 08:46

Sem tam využívám nějaké staré programy v TP7 (Win 7). Nedaří se mi ale přepnout na anglickou klávesnici, Ctrl+Alt+F1 nefunguje a TP7 si tvrdošíjně drží českou klávesnici. Neumí někdo poradit?
Díky.



Reklama
Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2051
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Turion » 11 kvě 2018 09:38

Zkus: ctrl+alt+shift+F1
ctrl+alt+shift+F2

Kopusek
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Kopusek » 11 kvě 2018 09:43

Je to stejné jako bez Shift. Po Ctrl+Alt+F1 se zobrazí okno s jednoduchým náhledem na angl. klávesnici, ale i když dám Save a Exit, tak se nic nezmění.

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2051
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Turion » 11 kvě 2018 10:10

Když změníš jazyk přímo ve windows, tak se to do programu nepřenese?

Kopusek
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Kopusek » 11 kvě 2018 10:12

Nepřenese. Zkoušel jsem před i po otevření TP, ale výsledek je pořád stejný.

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 838
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Zivan » 11 kvě 2018 10:15

Ty Win7 jsou 32b nebo 64b?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34336
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2018 10:18

Na 64bit Windows by ten TP nespustil.

Pokud tedy nepouziva DosBox.

Kopusek
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Kopusek » 11 kvě 2018 10:28

Mám 64-bit a je to přes DosBox.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34336
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2018 10:38

Coz vysvetluje, proc ti nefunguje prepinani klavesnice z Windows.

https://www.dosbox.com/DOSBoxManual.html

Kopusek
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod Kopusek » 11 kvě 2018 11:00

Už to funguje, opravil jsem to v tpmodeauto.conf.
Díky

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Klávesnice v TurboPascalu.

Příspěvekod faraon » 11 kvě 2018 21:17

Možná by stálo za to vyzkoušet FreePascal, je s TP poměrně dost kompatibilní: https://www.freepascal.org/port.var
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Klávesnice
    od mateto » 01 zář 2018 11:40 » v Vše ostatní (hw)
    1
    263
    od AngelikaB
    02 zář 2018 07:11
  • Klávesnice
    od mar_pet03 » 05 čer 2018 19:01 » v Problémy s hardwarem
    1
    286
    od mmmartin
    05 čer 2018 21:37
  • Klávesnice
    od popcorn » 20 kvě 2018 22:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    531
    od Dodao
    30 kvě 2018 06:26
  • Klávesnice
    od Denny1 » 11 kvě 2018 22:08 » v Vše ostatní (hw)
    1
    356
    od Fox_25
    11 kvě 2018 22:39
  • Klávesnice
    od MRC » 22 bře 2018 08:14 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    332
    od MRC
    22 bře 2018 18:56

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů