Total Commander - pokročilé hledání

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1783
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod sojkin626 » 10 zář 2018 19:09

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte zda jde hledat v Total Commanderu více souborů najednou, ty následně označit a pracovat s nimi, děkuji.



Reklama
petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 272
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod petrmet » 10 zář 2018 19:19

Alt+F7

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7941
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod mmmartin » 10 zář 2018 19:44

Více souborů stejného jména, umístěných v různých adresářích?

petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 272
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod petrmet » 10 zář 2018 19:56

V čem je problém ? Teď jsem zkusil najít ctimne.txt, našel jich 311 v různých složkách.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod ITCrowd » 10 zář 2018 20:05

Zvol "výsledek do panelu". Pak máš všechny nalezené soubory v panelu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1915
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod atari » 10 zář 2018 20:55

Pokud chceš do zadání zadat více názvů najednou, tak si přečti nápovědu, tak to neumí. Ale umí například více typů souborů - viz nápověda.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9267
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod zeus » 11 zář 2018 08:53

Umi oboje, oddeluje se strednikem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1915
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod atari » 11 zář 2018 10:52

Je složitější: Ve složce jsou soubory:
aa.txt
bb.txt


Pokud zadám vyhledat „aa“ tak to najde: „aa.txt“ plus další soubory které obsahují „aa“.
Pokud zadám vyhledat „bb“ tak to najde: „bb.txt“ plus další soubory které obsahují „bb“

Pokud však zadám vyhledat „aa; bb: tak to nic nenajde.

Funguje to pouze s plným názvem:
Zadám „aa.txt; bb.txt: tak to najde oba soubory.

Toto řešení je pro mě dost nepraktické.

Dost často tedy používám, vyhledávač Everything : http://www.voidtools.com/, umí hodně věcí a navíc je o mnoho řádů rychlejší než TC a WIN.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod ITCrowd » 11 zář 2018 11:37

a zkusils třeba *aa*.*;*bb*.*
On totiž totalcommander u prvotního vyhledávání zástupné znaky doplňuje. U pokročilého vyhledávání se jaksi předpokládá, že uživatel ví, co je to zástupný znak a umí ho použít.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9267
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod zeus » 11 zář 2018 11:54

Ano, zastupny znak je i otaznik a TC umi tez negaci (|).

Copak najde toto?

Kód: Vybrat vše

????????.htm|*]*
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1915
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod atari » 11 zář 2018 13:04

ITCrowd píše:a zkusils třeba *aa*.*;*bb*.*

To je přesně to co mi nevyhovuje. Když hledám jeden výraz, tak zástupné symboly nejsou pottřeba, když hledám dva a více výrazů, tak už musím zadávat plný název.

Proto používám Everything, kde stačí zadat: aa | bb a vyhledá to oba soubory.
Škoda, že to TC neumí ... :-(

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Total Commander - pokročilé hledání

Příspěvekod ITCrowd » 11 zář 2018 14:35

TC to samozřejmě umí, jen nepoužívá stejnou syntaxi, jako everything. Pokud neumím správně napsat dotaz, těžko dostanu relevantní výsledek. To mimochodem platí nejen pro syntaxi u TC, ale i v životě (např. google).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledání bazarového PC
    od bubertak » 16 led 2019 18:21 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    464
    od djdezolatore
    17 led 2019 20:05
  • Hledání chyby v PC
    od Jtcko » 06 říj 2018 12:26 » v Problémy s hardwarem
    23
    1576
    od Turion
    16 říj 2018 21:40
  • Zamrzání PC při hledání změn HW
    od pokornja » 17 lis 2018 10:34 » v Problémy s hardwarem
    14
    501
    od xbs
    17 lis 2018 22:22
  • Obnova smazaných souborů v Total Commanderu
    od quinter » 29 říj 2018 09:09 » v Vše ostatní (sw)
    3
    1143
    od quinter
    02 lis 2018 05:49
  • "Game commander"
    od zaky » 09 dub 2019 21:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    203
    od zaky
    09 dub 2019 21:10

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů