Hned v úvodu bych rád dal všem na vědomí, že neužívám žádné návykové látky...Bydlím sám, takže zavinění třetí osobou nepřipadá v úvahu.
Mám micro SD kartu, kterou mám 24/7 zastrčenou v Mac Air. Na kartě je několik složek, v nich většinou textové dokumenty nebo video. Dnes jsem zjistil, že obsah jedné složky, ve které jsem před 2 dny ještě něco dělal a ukládal, zcela zmizel. Když se podívám na info o složce, tak píše, že má 0kb.
Předpolkádám, že soubory už nelze nijak vrátit zpět? Jak se dá takovému samovolnému mazání souborů z karty zabránít?
Díky
Samovolné smazání několika souborů z SD karty
Samovolné smazání několika souborů z SD karty
Můj podpis je šedý...
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Samovolné smazání několika souborů z SD karty
Pokud to nezpůsobila žádná aplikace, může být poškozený file system na SD kartě.
Můžeš vyzkoušet programy na obnovu dat - můžu doporučit např. z placených R-Studio (mají verzi i pro Mac).
Z neplacených znám jen pro Windows - např. Recuva, popř. R-Linux.
SD karty obecně nejsou doporučené na dlouhodobé ukládání dat, jsou sice o něco spolehlivější než flash disky, ale vždycky je samozřejmostí mít data i jinde.
Můžeš vyzkoušet programy na obnovu dat - můžu doporučit např. z placených R-Studio (mají verzi i pro Mac).
Z neplacených znám jen pro Windows - např. Recuva, popř. R-Linux.
SD karty obecně nejsou doporučené na dlouhodobé ukládání dat, jsou sice o něco spolehlivější než flash disky, ale vždycky je samozřejmostí mít data i jinde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3033
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 18:09