Ikony možností napájení na ploše.

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Deo
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: prosinec 09
Bydliště: Česká Republika
Pohlaví: Muž

Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod Deo » 10 kvě 2019 14:01

Ahoj vespolek.

Neví někdo jak a jestli je možné vytáhnout nějak samotné možnosti napájení, resp. jednotlivé volby na plochu?

Používám na notebooku dva režimy a pravidelně je přepínám, tak bych ocenil zjednodušení.

A kdyby byl někdo znalej, může mi prosím někdo objasnit jaký je rozdíl mezi režimy u Intel platform and thermal framework settings - 35W 1.6ghz nebo 45W 2.5ghz. Nepozoruji žádné ani číselné změny na chodu PC, stejně tak nic při hraní her atd. ať už mám jeden či druhý režim.

Díky.


Kdo chce psa jíst, hůlky si najde.

Reklama
Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1238
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod Zivan » 10 kvě 2019 14:38

Jaky OS?

Uživatelský avatar
Deo
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: prosinec 09
Bydliště: Česká Republika
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod Deo » 10 kvě 2019 14:46

Windows 10 Home
Kdo chce psa jíst, hůlky si najde.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18998
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod X » 21 kvě 2019 03:47

Na Windows 7:

Ovládací panely > pravé myšítko na Možnosti napájení > Vytvořit zástupce



U Windows 10 nevím, protože takový šmejd odmítám používat.

flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2225
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod flowem » 21 kvě 2019 13:53

X: Pro info, u W10 to jde taky tak - díky za nápad.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) 3200CL16 | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3130
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod dom324 » 21 kvě 2019 14:42

Ten rozdíl tam nejspíš nepozoruješ proto, protože chladič není schopný uchladit ani 35W natož 45W - v obou režimech se procesor tak i tak podtaktuje.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18998
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod X » 21 kvě 2019 18:25

Na to jsem přišel jak neustále šťourám do systému (abych si různé věci vylepšil), mít co nejvíce odkazů / zástupců / složek u ruky urychluje práci, když jsou inteligentně uspořádáni a tříděni v různých chytrých panelech. Takže nejdříve vyhodím zástupce na plochu a pak šoupnu kam potřebuji.

Stále používám manažer zástupcůDrag Strip, ale u Windows 7 jsem s překvapením zjistil, že vylepšený hlavní panel (obsahuje tlačítko Start) je kupodivu docela použitelný, aspoň pro nejdůležitější zástupce (programy), co používám nejčastěji a je více u ruky - hlavní panel Windows mám dole za hranou obrazovky (skrývající se).

Nedávno jsem si hlavní panel vylepšil dalším malým softwárkem, který si asi 15 dní můžete zkoušet, já nelitoval dát málo přes 100 Kč a začlenit si ho natvrdo do používání, jsem s ním maximálně spokojený (funguje i na Windows 10, ale právě kvůli Windows 10 nefunguje se všemi funkcemi co nabízí pro Windows 7, viz specifikace na webu). Jedná se o seskupovač ikon, vhodný pro nacpání více ikon na hlavní panel a jejich seskupení a třídění do skupin ...

Sehnal jsem si i plnou verzi:True Launch Bar- který nabízí mnohonásobně více funkcí a vychytávek, spolu s různými vzhledy (skiny), ale více mě právě uspokojuje jednodušší prográmek co popisuji:

1UP Industries - Bins>>> http://www.1upindustries.com/bins/ - mimochodem autor (1UP Industries) má na svědomí i další zajímavý software:Fences(seskupování ikon na ploše) *ObjectDock

Program je přizpůsobitelný (nastavení), ještě by šel o trochu vylepšit, návrhy jsem poslal autorovi, ale ten není příliš komunikativní, tak se nechám překvapit, zda moje vylepšení zařadí v budoucnu do programu. Větší aktualizace jsou u tohoto programu znovu zpoplatněni, takže si instalujte nejvyšší verzi!

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18998
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Ikony na ploše + dynamická plocha (videopozadí)!

Příspěvekod X » 23 kvě 2019 02:11

Pokud ještě někoho zaujala má prázdná plocha (bez ikon) ve Windows 7 (tak není to úplně pravda, jednu animovanou multifunkční ikonu k multifunkční tiskárně / kopírce / skeneru - jsem si (zatím?) na ploše ponechal), protože víte že zejména koše se nejde jednoduše zbavit, tak před pár měsíci jsem konečně objevil na Windows 7 postup. Nechtěl jsem použít beztak nefunkční trik z Windows XP, či si rovnou sestřelit celé Windows. Ostatní (systémové) ikony lze z plochy Windows 7 jednoduše odstranit, například pravým myšítkem a volbou smazat. Tedy kromě Aktovky, pokud někdo používá. Smazáním Aktovky se o ni připravíte, lepší postup je přesunout ji, například do složky: Windows a z ní (Aktovky) se odkazovat zástupcem ...
Obrázek

Obrázek

Ale jak jsem psal, před pár měsíci jsem narazil na funkční postup jak odstranit Koš z plochy Windows 7 (/ 8.1 / 10) >>> https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... ecycle-bin

Takže stačí (Windows 7) na Hlavním panelu kliknout na ikonu: Start a do políčka: Prohledat programy a soubory - napsat: koš na ploše - a stisknout klávesu: Enter. Objeví se dialogové okno s možností: Nastavení ikon na ploše. Tam jednoduše zrušíme zatržítko: Koš. A je hotovo! Jsem prostě příznivcem prázdné plochy Windows (samozřejmě používám spousty ikon - asi kolem 500 - ale v chytrých manažerech, kteří toho umí mnohem víc než plocha),vždyť v jednoduchosti je krása a geniální věci jsou prosté ...
Obrázek

Nemusíte se ale spokojovat s pouhou statickou plochou, můžete mít ve Windows 7dynamickou plochu - videopozadí! MS totiž kdysi zapracoval a zprovoznil tuto fičuru, lidé byli nadšený, později vše ale upadlo v zapomnění a MS tuto funkci nechal pouze jako upozadenou featuru jen s možností si ji doinstalovat.
>>> Windows 7 DreamScene Activator 1.1 (free, 672 KB) >>>https://www.google.cz/search?source=hp&ei=-9XlXOf9KIXIaO-akMAN&q=Windows+7+DreamScene+Activator+1.1&oq=Windows+7+DreamScene+Activator+1.1&gs_l=psy-ab.12..0i19l2j0i22i30i19l8.20956.20956..23319...0.0..0.86.264.4......0....2j1..gws-wiz.....0.LdrR67lCNeQ

Po spuštění utility a zapnutí musíte sestřelit (restartovat) Explorer, tedy ve Správci úloh najít proces explorer.exe a ukončit ho. Poté sám znovu naběhne, kdyby náhodou váhal (nebudete mít Hlavní panel), zapnete Průzkumník či Počítač, on přece jen naskočí. Funkci můžete používat například pomocí videopřehrávače VLC Playeru, typ videa jakýkoli. Protože moc videopozadí neexistuje, můžete použít jakékoli video, klip, film, úryvek, stažené video z YouTube atp. Ve VLC Playeru zapnete v nastavení umožnit používat: přehrávat video na ploše / na pozadí a od té doby se tak budou přehrávat veškerá videa ve VLC Playeru, pokud vám to později nebude vyhovovat, stačí to vypnout v nastavení VLC Playeru ...

Pokud někoho zajímají podobné triky a fičurky, v budoucnu je najde - a nejen je - především na mém webu (nejspíš v budoucí sekci software): lexixon.eu. Samozřejmě nesmíte mít na videopozadí ořezávátko, mě to ale na i-7 6700K nebere ani 1% výkonu!
Obrázek

flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2225
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod flowem » 23 kvě 2019 10:59

Je to celkem pěkný, pro člověka, co si rád dělá věci podle sebe. Ale mám otázku. Není pro tebe obtížný potom cokoliv dělat na jiným PC? Ono je to sice hrozný pro všechny, ale v tomhle případě to musí být fakt brutus. :-D
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) 3200CL16 | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18998
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Ikony možností napájení na ploše.

Příspěvekod X » 23 kvě 2019 20:39

Tak já jsem celkem šikovný (co se týče PC, elektroniky, tedy spíše softwarové stránky), určité nepohodlí pociťuji, ale pracovat jinde mohu, naštěstí to nemusím dělat často. Horší to mají lidi, co zabloudí ke mně, a to i profíci z IT firmy ;) Nejen že mám naprosto tiché PC (sám jsem se na začátku musel 14 dní štípat jestli nespím, než jsem si zvykl), ale kouknou na obrazovku a praví: "Na ploše žádné ikony" :lol:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade
    od mlc17 » 27 led 2019 18:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    92
    4507
    od xbs
    10 zář 2019 15:57
  • Dobrá case s možností osazení minimálně 3-4 (3,5") HDD
    od Honzis » 21 črc 2019 18:31 » v Problémy s hardwarem
    5
    631
    od Fox_25
    24 črc 2019 22:45
  • Napájení monitoru
    od Ricicici » 24 úno 2019 09:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    473
    od Ricicici
    02 bře 2019 21:43
  • Kabel k napájení procesoru
    od Hammond » 15 bře 2019 14:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    479
    od casperdeluxe
    16 bře 2019 09:47
  • Napájení kamery Poe+12v
    od Romejn » 07 bře 2019 18:31 » v Sítě - hardware
    0
    470
    od Romejn
    07 bře 2019 18:31

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů