obnova systému z vlastnej zálohy

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 09 čer 2019 16:59

petr22: nie je pristupny, vôbec ho systém nevidi,

Mirekol: áno, vyberám system image recovery



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 17:00

Na obrazcich ktere dava je jasne videt, ze toto dela spravne.

Nema smysl se ptat na neco, kdyz screenshoty jsou z nabidky ktera je az za tou volbou.

Pripoj ten disk k nejakemu pocitaci a udelej screen ze spravce disku, jak ten disk vidi.

mirekol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod mirekol » 09 čer 2019 17:41

Ještě mě napadá vyzkoušet jiné porty USB.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5088
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod RIKI22 » 09 čer 2019 18:14

Acronis True Image nerobí to isté.Acronis nerobí , čo sa týka veľkosti zálohy 1:1.
Teraz som skúsil.Obsadené C na 36,5GB.Veľkosť zálohy cez windows zálohovanie 36,9GB.Veľkosť zálohy True Image 20GB a iba jeden súbor.Vytvoril som si zálohu cez windows zálohovanie na ext.disk.Pripravil disk na opravu systému cez Win10.Spustil PC cez tento vytvorený disk a ten istý problém , ako autor témy.Takže záloha bez problémov a obnova v nedohľadne.Takže Acronis nerobí to isté.Actonis nemá problém obnoviť svoju zálohu cez boot ani cez OS.Acronis nepotrebuje nejaký dodatočný ovládač ani ináč strácať čas hľadaním riešenia na obnovu.Acronis nemá problém obnoviť PC zo zálohy vytvorenej cez windows zálohovanie.Skúsil som to iba cez OS, nie cez boot. True Image stačí stiahnúť ,nainštalovať a vytvoriť boot USB alebo CD , cez ktoré spravíš zálohu a obnovu.https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/discwizard/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 18:24

True Image dela presne to, co si nastavis - kdyz pouzijes KOMPRESI, je zaloha mensi,
kdyz nepouzijes kompresi, je STEJNE VELKA jako data a kdyz udelas zalohu 1:1, je velka
JAKO VELIKOST ODDILU. Windows Backup zalohuje do VHD (ze ktereho jde primo bootovat),
takze zaloha je velka jako DATA NA DISKU bez komprese.

Samozrejmne ze Acronis potrebuje ovladace na vsechna zarizeni - bootovaci CD zalozene na
Linuxu je ma ale obvykle uz v sobe, u bootovaciho CD zalozenem na Windows PE je musis sam
dodat, to je ale k dispozici jen u vyssich verzi Acronisu (Advanced Backup a dale.)

"Acronis nemá problém obnoviť PC zo zálohy vytvorenej cez windows zálohovanie"

Acronis pouzivame na zalohovani TISICU pocitacu tak mi tu prosim nevykladej pohadky,
jak je to bezproblemova aplikace. Dekuji. Ze obnoveny pocitac nenabootuje je pomerne
bezne a ze Acronis bootovaci medium casto tuhne take.

Jelikoz tazatel ma zalohu vytvorenou pres Windows Backup a potrebuje ji obnovit, tak
je mu rada pouzit Acronis k nicemu, Acronis zalohu z Windows Backup obnovit neumi.


Cely problem je v tom, ze neni videt externi disk, a to je jedine co brani obnove.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5088
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod RIKI22 » 09 čer 2019 18:31

Ak by bolo windows zálohovanie bez problémov, tak by tu nebola táto téma a všetci by použivali iba windows zálohovanie.
Acronis spravíš boot CD a obnovíš zálohu.Windows zálohovanie spravíš boot CD a ...
Ako som spomenul, do budúcna nech používa True Image nie teraz obnovu.Ak obnovu , tak by musel použiť iné PC.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 18:32

To, ze instalacni medium nevidi Windows ani konzole pro obnovu nevidi disk NENI
preci neni problem Windows Backupu. Windows backup nema odkud obnovovat, budto je disk
necitelny, nebo jsou nefunkcni USB porty (tzn chybi ovladace).

Proto jsem chtel videt ten screen ze spravce disku toho externiho disku.

Resime jediny problem - proc neni videt externi disk z instalacniho media.

Ten Disk Wizard je zdarma pouze pro majitele disku Seagate (viz licence), standardni licence
stoji cca 1000 Kc. Acronis bude fungovat na vsem, co ma podporu v jadru Linuxu. Take dokaze
napriklad bez ptani zkonvertovat pri obnove MBR na GPT (coz muze vadit).

Kdyz se pripoji USB flashdisk a ten instalator uvidi, bude problem primo v samotnem externim disku.

Existuji i 2 moznosti problem obejit:
1. pokud je v pocitaci disk kde je misto a neni sustemovy, lze tam zalohu nakopirovat pres boot flashku Linuxu
2. ibnovu je mozne provest na jinem pocitaci

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 115
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod TK1991 » 09 čer 2019 20:02

ok tak už som to vyriešil, problém nebol ani v disku ani vo windowse ale vo mne. Tá záloha nesmie byť umiestnená na disku v podzložke ináč ju windows nie je schopný nájsť. Potom to funguje správne ako má.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 09 čer 2019 20:08

Tak to ta nejlepsi varianta :-)

Prejmenovat nebo presunout slozku jak ma byt je jednoduche.

petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 331
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petrmet » 09 čer 2019 23:52

Tak jak to teda Je ?
Když si ve Win7 vytvořím image na externí USB disk a vytvořím si DVD na obnovu systému, půjde při nabootování z tohoto DVD obnovit systém z USB externího disku ?
A další otázka : dá se DVD pro obnovu systému uložit na flash disk (např. Rufusem ) ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41769
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod petr22 » 10 čer 2019 06:55

Samozrejmne, bootovaci medium jen musi mit ovladace pro USB radic.

Tedy bud aktualizovane ISO z roku 2019 nebo medium od Windows 10.

Zaloha je pouze slozka WindowsImageBackup, tu staci na flashku zkopirovat,
musis mit ale dost velkou flashku protoze zaloha muze mit klidne 200-500 GB.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5088
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: obnova systému z vlastnej zálohy

Příspěvekod RIKI22 » 10 čer 2019 10:03

Už so písal vyššie.Vytvorený disk na opravu systému cez Win10 1903.Cez Win10 spravená záloha na ext. disk a opravné CD nevidí zálohu na ext.disku.Ale vidí ju vtedy, ak je vytvorená na interný disk a skopírovaná na ext.disk.Z interného disku vymazaná.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zálohy pro Ubuntu server
    od flowem » 16 pro 2019 13:22 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    2
    465
    od dvorakj
    16 pro 2019 19:54
  • Nelze odstranit složky ze zálohy
    od pukasinek » 29 bře 2020 20:39 » v Vše ostatní (sw)
    4
    222
    od pukasinek
    29 bře 2020 22:46
  • Nahrání zálohy webu na FTP?
    od trefort » 05 kvě 2019 16:57 » v Programování a tvorba webu
    8
    1691
    od tvorbaweb.cz
    29 úno 2020 16:40
  • Šifrovaný disk bitlockerem bez zálohy klíče
    od cervcek » 02 pro 2019 07:45 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    543
    od cervcek
    02 pro 2019 20:54
  • Prosím o doporučení levného harddisku na občasné offline zálohy
    od Guarana » 30 črc 2019 12:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    338
    od atari
    30 črc 2019 15:51

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů