jak jsem na to m smojim kompem...

...

Moderátor: Mods_senior

HommeR
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

jak jsem na to m smojim kompem...

Příspěvekod HommeR » 22 lis 2007 20:09

tímhle příspěvkem chci zjistit,jak jsme na tom vlastně s mojim kompem,jestl ise sním dá něco dělat nebo jestli není už spíš lepší si koupit novej.
Problém je totiž v tom,že je stráášne pomalej(iexplorer se spouští někdy i 2min,a někdy ani nereaguje,systém se spouští asi 5x déle než normálně a po startu dlouho nereaguje nebo prostě ještě načítá..atd...)a neustále se setkávám s tím že "program neodpovídá" ,nebo prostě stím že zničeho nic vyhodí error(ani z toho nepochopím co je to za program a proč chyba nastala),absolutně neutáhne když mám spuštěnej winamp,explorer a nero7(nebo prostě víc programů)=seknutí kompa,odinstalace třeba i 10mb programů někd ytrvá i pul hodiny(!),a o vypínání ani radši nebudu psát....

Mám komp starej asi něco přes 4roky,
základní deska MSI,procesor intel celeron 2Ghz,grafiku GeForce FX 5200,RAM 2GB(původně byla 512mb ale asi před 2ma měsící jsem musel koupit 2x 1GB aby byl komp rychlejší),integrovanou zvukovku(která blbne,sem tam se občas stane že vypadne zvuk),a v kompu ještě 2CDmechaniky(1DVD).
pravda,asi to není moc silnej počítač,ale nečekal bych od něho že bude takhle blbnout.

Navíc ho pravidelne čistím RegCleanerem,Skenuju antivirem(Kaspersky antivirus7) a antispywarem(ad aware),a ješte defragmentuju.navíc odinstalovávám programy které nepotřebuju atd...
navíc byl počítač 2x v servisu na čištění a odvirovávání(kontrola jestli nemám virus,žádnej nebyl),žádnej virus jsme zatím neměl.
Pořád se prostě snažím zrychlyt počítač co to nejvíc jde.mám 2GB ram,ale komp se chová jak kdyby ramka nebyla ani 100mb :mad: ,když nemám spuštěnej žádnej program,je výkon asi kolem 10%(někdy mín),ale stačí když spustím jnom internet,a už je na 40%,a když si ktomu pustím hudbu,a otevřu další 2okna prohlížeče,případně spustím třeba instalaci nějakého programu nebo skenování antispywarem,tak jsem už pěkně v ..... protože se počítař seká opravdu šíleně....někdy je třeba restart.A už vůbec nedokážu pochopit,proč normálně odstranuju z koše txt dokument hned,a někdy to trvá dokonce i 5(!)minut!)i déle...)

Prostě bych chtěl vědět jestl ise stím dá něco dělat,a jestli třeba není špatná zakladní deska nebo jestli celej počítač....?
díky,HommeR :wink:

Reklama
Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 22 lis 2007 20:13

stahni Hijackthis a posli log..

HommeR
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod HommeR » 22 lis 2007 20:16

ještě jsem zapomněl dopsat,že po koupi nové ramky se nic nezlepšilo ,a že aji pravidelně poslední dobou posílám logy z hjt....

PS:log je tady http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=20790

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 22 lis 2007 20:16

stáhni si Advanced Windows care V2 personal a projeď tím PC a oprav (nic jiného nepotřebuješ)
pak si stáhni O&O defrag profesional 8 a dej defragmentovat disk(kde je systém) podle názvů(tedy abecedně)
nárus výkonu bude do očí bijící
:wink:
ps: integrovaná zvukovka brzdí práci procesoru - chce to do pci slotu zvukovku
ta grafika je už spíše zobrazovadlo k tomuto PC koupíš za pár peněz ještě ucházející grafiku
ale pokud máš našetřeno něco tak tohle prodej a nech si postavit komp podle peněz (i tady ti ho navrhnou). :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

HommeR
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod HommeR » 22 lis 2007 20:21

jarod72pm:
jj ty programy zkusím.jinak ta grafika je opravdu jen zobrazovadlo....hry na ní rozjedu špatně a novší hry už ani nejdou....ale bouhžel jsme s penězma jaksi mimo,takže budu muset nějakou dobu vydržet. :?

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 22 lis 2007 20:28

Kdyby nic nepomohlo,a měl si čas a hotovou zálohu,tak kompletně přeinstaluj windowsy...ať to můžeš zkusit na čistym hadru ;-)
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

HommeR
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod HommeR » 22 lis 2007 20:30

no taky mě to napadlo.....ale nejdřív musim nějak zálohovat těch 20GBsouborů(hudba,fotky,atd..)na pomalém pc...ale nějak to udělám a asi se ktomu dostanu kdyby to nepomohlo...

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 22 lis 2007 20:31

na kompletne cistem hadru to muze udelat jenom kdyz ho zformatuje(jak ja :D )

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”