HDD zabírá více místa

...

Moderátor: Mods_senior

KuroGG
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

HDD zabírá více místa

Příspěvekod KuroGG » 02 říj 2019 00:46

Dobrý den,
Potřeboval bych poradit co mám dělat když moje HDD zabírá dvakrát více místa. Mám složku se jménem osu! a ta zabírá na SSDčku 334 MB a na HDDčku mi ta samá složka zabírá 2,11 GB. Nevíte co s tím je? Děkuji předem za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 311
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod petrmet » 02 říj 2019 05:42

Záleží na tom, co ta složka obsahuje. Tipoval bych to na to, že na C: máš odkazy (tj. *.lnk) a na D: máš skutečné obsahy souborů.

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 820
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod drobino » 02 říj 2019 07:49

To asi ne pokud by tam mal jen zastupce zabralo by mu to jen par kB ne 332 MB. A kdyz se podivas tak velikost slozky je spravna 332MB. Ale zabira to na disku 2 GB takze odhaduju ze problem bude: disk naformatovany na nejaky stary souborovy system. Nejspis FAT 32.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39622
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod petr22 » 02 říj 2019 07:57

Rozdil ve velikosti clusteru/sektoru na discich ?

petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 311
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod petrmet » 02 říj 2019 11:16

drobino píše:To asi ne pokud by tam mal jen zastupce zabralo by mu to jen par kB ne 332 MB. A kdyz se podivas tak velikost slozky je spravna 332MB. Ale zabira to na disku 2 GB takze odhaduju ze problem bude: disk naformatovany na nejaky stary souborovy system. Nejspis FAT 32.


Špatně jsi mě četl, já jsem nepsal, že tam má JEN zástupce.

KuroGG
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod KuroGG » 02 říj 2019 12:03

Tím by to mohlo být když jsem ten disk formátoval moc jsem se na to nekoukal takže bych to mohl zkusit přeformátovat ale než to udělám na co bych to měl přeformátovat ?

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1258
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod gogo1963 » 02 říj 2019 12:15

NTFS a velikost clusteru nechat default ...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39622
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod petr22 » 02 říj 2019 12:17

Jestli tam da 32/64 KB clustery tak je tam, kde byl.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17171
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2019 12:33

Než začneš zbytečně formátovat, ověř si velikost clusteru.
Spusť powershell s právy správce. Zadej příkaz: "fsutil fsinfo ntfsinfo D:" a budeme vědět na čem jsme.
4KB je totiž výchzí ntfs až do nějakých 2TB a divil bych se, kdyby disk byl naformátován jinak, než ve výchozím.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

KuroGG
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod KuroGG » 02 říj 2019 12:38

Dobrá zkusím to doma až přijdu. Děkuji za rady.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 24 minutách 40 vteřinách:
Už jsem udělal to co si řekl. Tady posílám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6825
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod faraon » 02 říj 2019 15:03

Můžeš to poměřit i bez správce, vytvoř na obou discích soubor velký 1 B, a zobraz si údaje o nich stejně jako v dotazu. Tam uvidíš kolik přesně sežerou.
GOTT is REAL, unless declared INTEGER

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17171
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: HDD zabírá více místa

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2019 15:05

2MB? V čem jsi to formátoval? Zkus to samé na C:. Položka bytes per sector.
Ale je to jasné. Přeformátuj disk.
farao: Mě to bez správce napíše, že fsutil musí mít práva správce....
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zrychlení počítače, prohlížení více webových stránek - přidání více ram?
    od Honzis » 21 čer 2019 23:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    22
    1424
    od xbs
    29 črc 2019 17:17
  • Proč OS Android zabírá cca 1/3 úložiště bez ohledu na jeho velikost?
    od Peťa » 22 bře 2019 20:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    10
    1262
    od šulda
    27 bře 2019 15:37
  • Na HDD "něco" zabírá skoro 100GB
    od TomikSparky » 10 dub 2019 18:59 » v Problémy s hardwarem
    7
    590
    od atari
    11 dub 2019 14:21
  • Každodenní změna místa na disku
    od Rizecek » 22 črc 2019 08:12 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    548
    od MrAnnix99
    22 črc 2019 11:13
  • Flash disk hlasi malo mista
    od majkll » 31 pro 2018 12:08 » v Vše ostatní (sw)
    1
    472
    od petr22
    31 pro 2018 12:10

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 7 hostů