mám asi pro většinu trochu triviální dotaz, přesto bych byl rád za jakékoli smysluplné odpovědi.
Co budu potřebovat k zprovoznění serveru?
Je mi jasné že nějakou mašinu non-stop zaplou, připojení k síti veřejnou adresu.
To mám, takže je třeba něco dalšího? Případně nějaké typy na software pro začátek?
K čemu by to mělo sloužit: Potřeboval bych někde zprovoznit Apache, kde bych mohl zveřejňovat své stránky, zprovozňovat aplikace hrající roli serveru (ne serveru jako serveru ale serveru ve smyslu aplikace klient-server

Operační systém bych chtěl Windows, vedle webu a databázi vlastní Git server apod.
Nějaké využití základních protokolů jako IMAP/SMTP.
Vím že ideální náhradou by byla virtuální mašina ale to jsou celkem pálky a většina hostingu vás nepustí abyste se v tom hrabali tak moc, některé vám ani na webu neumožní spouštěn crona.
Předem všem moc děkuju za rady, připomínky, názory nebo libovolné reakce.
PS: Ano uvědomuji si že zabezpečení mi zabere více času než kolik by mi zabralo vydělat si na měsíční platbu virtual machine a ano i si uvědomuji za podobných podmínek že to nemůže být nějaký strojek co najdu na smeťáku, ale trochu by tam ten výkon měl být.