PC využívá jen 4gb ram z 8gb

...

Moderátor: Mods_senior

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 758
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod helpmeboys » 21 úno 2020 19:44

Ahoj kluci, známý má počítač kde hraje red orchestru 2 a dával jsem mu tam svoji grafiku gigabyte geforce gtx 750 ti a má nějaký athlon x2 3ghz a 8gb ram, jenže v tento počítač to ukazuje že využívá jen 4gb, přitom OS má 64bit, nevíte čím to může být? Ta Orchestra mu jde na high ale nejde na ultra high, začne se pak sekat, pochybuji že by to nešlo kvůli gtx750ti a chci mu pomoct.



Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7943
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod Karrex » 21 úno 2020 20:10

A jsi si jistý, že mu to na 4/8 nejelo i před tím?

Jaký OS?
Teď jsem řešil vadný set RAMek, tedy respektive jedna byla.
Je to rychlý test, vyndat jednu, zapnout a znovu s druhou.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod Nitram1980CZ » 21 úno 2020 20:12

A je to určitě 64bit OS kolega mi tvrdil to samé a pak jsem k němu přišel a měl tam jenom 32bit.

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 758
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod helpmeboys » 21 úno 2020 20:49

No ve vlastnostech má napsáno 64 bitový system, tak předpokládám že tento počítač nelže, jinak test s ramkama zkusím

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2071
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod cervcek » 22 úno 2020 22:17

V BIOSu je vidět 8 nebo 4? K testu bych ještě doplnil, že může být nejen vadná paměť, ale i patice na desce, případně špatně doléhající kontakt v patici. Už jsem se párkrát setkal s tím, že PC nenašel RAM modul, ale po vytažení z patice, profouknutí vzduchem a opětovném zasazení do patice se RAM "chytla". Byly to ale zpravidla starší desky.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7943
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: PC využívá jen 4gb ram z 8gb

Příspěvekod Karrex » 23 úno 2020 09:54

Taky možnost, já právě řešil s tou vadnou RAM to, že BIOS viděl obě, dokonce i velikost obou, ale celkovou hlásil jen jako jednu.
Akorát tedy počkáme na výsledek.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů