Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod TK1991 » 18 kvě 2020 12:28

Diallix píše:zalezi naco to potrebujes?

Tejto otazke asi nerozumiem. Proste nechcem aby dochadzalo k tomu te spustim dve programy v jednom case.

Budem to pouzivat len ja vo svojom pocitaci. Dolezite pre mna je aby som to nastavil iba raz a nemusel by som to robit pri kazdom spusteni PC



Reklama
Uživatelský avatar
Diallix
Level 2
Level 2
Příspěvky: 225
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod Diallix » 18 kvě 2020 12:34

dobre, nakodim to, postnem to tu. precitaj si potom spravu odomna.
---
Hľadáme nové posily do nášej CyberSecurity UNIT jednotky. Viac informácií o tom, čo to obnáša a ako sa pripojiť nájdete tu:CyberSecurity UNIT
----
Bezpečnostná autorita fóra viry.cz Certifikát
----
Momentálne aktívny ako:
- konzultant, vývojár a tutor výskumu inteligentného malwaru.
- tutor v SQL (TSQL, PLSQL), objektového programovania (c++,c#,php) pre študentov.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2020 18:10

Pokud by ti stačilo pouze upravit spouštění - něco jako launcher, pak stačí skript.
Výhoda je ta, že nic neběží trvale, nevýhoda je ta, že musíš např. na ploše vytvořit ikonu pro spouštění programu. A pokud skript někam uložíš a na ploše vytvoříš zástupce pro spouštění skriptu, pak tomuto zástupci můžeš i změnit ikonu na ikonu spouštěného programu.
Vzorový kód spustí audacity pouze v případě, že neběží chrome.

Kód: Vybrat vše

'**********************************************
'*   Skript kontrolního spouštění programů    *
'**********************************************
'*      e.t.script v.1.0 (c) 2017             *
'**********************************************

Option Explicit
Dim objWMIService, objProcess, colProcess
Dim strComputer, strList, WshShell
Const ADC = "c:\Program Files (x86)\Audacity\audacity.exe"

strComputer = "."

Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" _
& strComputer & "\root\cimv2")

Set colProcess = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Process")

For Each objProcess in colProcess
If objProcess.Name = "chrome.exe" Then Negativ
Next

Set WshShell = Wscript.CreateObject("Wscript.Shell")
WshShell.Run Chr(34) & ADC & Chr(34)

Set WshShell = Nothing
Set objWMIService = Nothing
Set colProcess = Nothing
WScript.Quit

' Negative
Sub Negativ
   MsgBox "Program nelze spustit!" & vbcrlf & "Detekován proces: " & objProcess.Name ,vbOKOnly + vbCritical, "UPOZORNĚNÍ!" 
   Set objWMIService = Nothing
   Set colProcess = Nothing
   Set WshShell = Nothing
   WScript.Quit
End Sub


Kód satčí zkopírovat, vložit do notepadu a uložit s příponou .vbs.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod TK1991 » 18 kvě 2020 18:54

To mi prave nestaci. Lebo ak omylom otvorim program nie cez ten skript tak mam problem. Xize problem sa ciastocne vyriesi ale nie uplne.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2020 19:30

I to by se dalo vyřešit. Třeba přejmenováním toho .exe souboru. Pak by jinak spustit nešel, ledaže by sis ho úmyslně přejmenoval.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod TK1991 » 23 kvě 2020 13:31

ktorý konkrétne exe súbor? Dajme tomu že sa bavíme o chrome. Pojdem do program files nájdem zložku google a daný súbor ktorým sa spúšťa chrome premenujem. Chrome mi ide spustiť tak či tak. Alebo ako si to myslel?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod ITCrowd » 23 kvě 2020 13:42

Musí se přejmenovat to exe. Pak wokna neví, že jde o spustitelný soubor.
Když přejmenuješ chrome.exe na např. chrome.bak, nespustíš ho.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TK1991
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod TK1991 » 23 kvě 2020 14:37

Ale v takomto prípade to nespustím už nikdy ani cez ten skript.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Skript ktorý kontroľuje či beží proces...

Příspěvekod ITCrowd » 23 kvě 2020 17:33

Ten skript bude fungovat jako launcher. Spustíš skript, ten zkontroluje, zda není kritický proces v paměti, přejmenuje chrome.bak na chrome.exe, spustí. Vyčká do ukončení chrome.exe. Jakmile se chrome.exe ukončí, skript přejmenuje chrome.exe na chrome.bak a ukončí se.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Repasovaný Dell latitude 5580 - Critical proces died
    od Dan12345 » 19 zář 2019 18:46 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    1380
    od JegenaJk
    21 zář 2019 17:22
  • Mam 2000mhz ram a běží mi na 667 mhz
    od Majkllllllll » 29 zář 2019 12:23 » v Problémy s hardwarem
    3
    358
    od petr22
    29 zář 2019 13:06
  • Při startu PC běží větráček na 100%
    od cre4te » 25 lis 2019 19:29 » v Problémy s hardwarem
    6
    319
    od flowem
    25 lis 2019 20:13
  • PC běží, myš, klávesnice a monitor ne
    od Mommox » 01 kvě 2020 12:19 » v Problémy s hardwarem
    6
    190
    od Mommox
    01 kvě 2020 13:57
  • Větráky běží i při malé zátěži NTB
    od DBruno » 21 dub 2020 08:44 » v Problémy s hardwarem
    1
    238
    od Henor
    30 dub 2020 17:40

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů