torrent zhazuje net?
torrent zhazuje net?
stahuju občas něco přes torrent,filmy,hudbu,hry atd....dříve jsem třeba měl 4 torrenty,tak jsem je nechal jet přes noc aby se mi stáhly přes noc a neotravovaly mě přes den když surfuju po netu.vždycky bez problému jely,ale nedávno mi začaly zhazovat internet.třeba včera večer jsem měl 2 torrenty s hudbou(dohromady cca 1,5GB) a dohromad yse oba stahovaly rychlostí něco kolem 150-200Kb/s.Ale asi po hodině a pul spadl internet a prostě nechtěl naskočit.musel jsem ukončit torrent,resnout kompa,resnout modem a teprve potom asi po 10minutách naběhl internet.a to byl ještě asi půl hodiny ukrutně pomalý,teprve až pak se rozběhl normálně.přitom když mám net 2MB/s tak zátěž nějakých 200kb/s není snad zas tak velká.....navíc u stahování téměř nejde brouzdat po netu,stránky odmítají nabíhat.přitom asi před měsícem to vpoho jelo.....a to sme stahoval ještě větší zátěž.stává se to často,pokaýdé když mám spuštěnej torrent klient (utorrent) a stahuju,tak po hodině spadne totálně net,a nepomůže ani v možnostech připojení "opravit připojení".dá se to nějak spravit,nebo je to chyba na straně poskytovatele?možná je to jen nějaká blbost...ale docela mě to štve 

ano ano... to se stava
Tohle znám. Měli jsme 4 lidé v baráku internet a torrenty pravidelně shazovali router. Vždy se musel vypnout a zapnout. Řešením by mohlo být změnit nastavení klienta (programu co stahuje). Postačí vyhladat příslušnou radu na internetu. Např. mě pomohlo k tomu aby internet "nepadal" povypínání některých položek v uTorrentu: zakázal jsem DHT, omezil počet připojení a aktivních torrentů, vypnul jsem UPnP (co to je?)... a teď to nepadá, i když některé trackery mě mají míň rády