Děkuji za odkaz na stažení BIOSu. Je mi jasný že to na dnešní dobu moc výkonný nebude, ale do teď jsem měl noťas s T4500 @ 2.30GHz a celkem mi to stačilo

Každopádně, zjistil jsem že tam nefunguje CD/DVD Romka, a vůbec se mi nedaří přesvědčit tu desku aby si nechala přeflashovat bios z USB flashky :(
- Windows 10 ani 7 nenajede - při bootovacím logu (splash screenu) se pokaždý restartuje
- Flashrom na linuxu si myslí že je to noťas a nechce pokračovat (můžu mu parametrem říct že není, ale když tu desku nezná, tak ji nechci tak snadno bricknout)
- Vytvořené USB s FreeDOS 1.0 přes Unetbootin nenajede (This is not bootable disk...)
- Vypálený ISO soubor na USB flashku příkazem dd taky nenabootuje
- ISO nejde ani moutnout přes Disk Image Mounter
(Error mounting /dev/loop0 at /media/serg/OEM BIOS CD: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop0, missing codepage or helper program, or other error.) Ale přes Engrampa Archive Manager to otevřít jde a vidím tam ty soubory.
- Příkaz "geteltorito -o bios.img JO1143P.iso" podle
https://askubuntu.com/questions/651281/ ... -usb-stick vytvoří jen 2kB .img soubor, který ani náhodou nemůže obsahovat obraz s BIOSem který má kolem 7 MB
Je ještě něco co bych mohl zkusit nebo budu muset shánět tu CD Romku?