Problém s přístupem

...

Moderátor: Mods_senior

Sp1r1Tak
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Problém s přístupem

Příspěvekod Sp1r1Tak » 08 bře 2021 12:24

Ahoj, zdravím všechny!

Mám tu menší problém, týkající se (pravděpodobně) softwaru routeru. Router je ale zablokovám a neznám od něj heslo (nemá graf. prostředí, jen SSH). Router mi ze záhadného důvodu zablokoval pro celý dům přístup na web socialclub.rockstar.com, stejně tak na GTA Online. Jsem si jist, že je to závada routeru, protože když jsem spustil mobilní hotspot, normálně se to načetlo. Budu rád za každou radu, případně i kde bych mohl najít heslo do routeru (je to malá krabička na půdě, má jen napájení, DSL In a LAN Out (1 zásuvka, celkový rozměr cca 8cm*5cm*2,5cm). Prosím všechny, co to dočetli až sem, jestli znají nějakou možnost, jestli by mohli zkusit poradit.

Díky,
Spirit Playz ;)

Reklama
Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2190
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod cervcek » 08 bře 2021 12:58

Mobilní hotspot byl napíchnutý na ten router (pak by to rozporovalo tvou teorii), nebo z mobilních dat?
Samo od sebe se určitě v routeru žádný pravidlo nenastaví, tedy se nic nezablokuje.
Co je to za konkrétní model routeru, že je v domácnosti a nemá webový GUI?
Bez přístupu do administrace nic nenaděláš, pokud je problém právě v routeru,
V manuálu k routeru určitě bude počáteční heslo, pokud je router vážně tvůj a dokážeš ho nakonfigurovat, pak můžeš provést reset do továrního nastavení.
Taky ti to může z nějakého důvodu blokovat tvůj ISP.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

kubasCZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 156
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod kubasCZ » 08 bře 2021 16:24

Neřešilo se tu nedávno, že tohle způsobuje BAN na IP adresu z Rockstaru? A když nemáš veřejnou ip adresu, tak prostě smolík, max řešit s ISP?
MacBook Pro 13" TB 2017
RaspberryPi 3B
Synology DS213j

IoT je závislost :-)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21534
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod ITCrowd » 08 bře 2021 16:38

Tazatel by především měl udat přesný typ a výrobce routeru, svého providera a zda má veřejnou IP adresu.
Blokování přístupu jen na určité stránky vypadá spíše na práci providera, popřípadě BAN správce stránek.
A router bez GUI??? Pochybuji, ale to uvidíme, až jestli odpoví.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 89
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod kachnak » 08 bře 2021 16:59

Resil jsem neco podobneho,urcite se jedna o BAN na IP adresu.

Ted zalezi na tom jestli si hacker/cheater a mas ten ban opravnene, nebo doslo k rotaci IP adres u ISP a dostal jsi adresu jiz zabanovanou.

Reseni je nekolik:
Zjistit na jak dlouho ban mas,poucit se , napravit se a pockat.
Pozadat ISP o novou IP adresu.
Zridit verejnou IP adresu.

Sp1r1Tak
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod Sp1r1Tak » 09 bře 2021 13:38

cervcek píše:Mobilní hotspot byl napíchnutý na ten router (pak by to rozporovalo tvou teorii), nebo z mobilních dat?
Samo od sebe se určitě v routeru žádný pravidlo nenastaví, tedy se nic nezablokuje.
Co je to za konkrétní model routeru, že je v domácnosti a nemá webový GUI?
Bez přístupu do administrace nic nenaděláš, pokud je problém právě v routeru,
V manuálu k routeru určitě bude počáteční heslo, pokud je router vážně tvůj a dokážeš ho nakonfigurovat, pak můžeš provést reset do továrního nastavení.
Taky ti to může z nějakého důvodu blokovat tvůj ISP.


Hotspot byl z mob. dat, router webový gui nemá. Před pár dny se to prostě samo rozhodlo (od nás z rodiny do toho nikdo nesahal) že to zablokuje GTA. ISP mě taky napadlo, zkusim to. Díky za radu! :)

Dodatečně přidáno po 4 minutách 22 vteřinách:
ITCrowd píše:Tazatel by především měl udat přesný typ a výrobce routeru, svého providera a zda má veřejnou IP adresu.
Blokování přístupu jen na určité stránky vypadá spíše na práci providera, popřípadě BAN správce stránek.
A router bez GUI??? Pochybuji, ale to uvidíme, až jestli odpoví.


No, on to je router/nerouter, je to jen malá krabička pod střechou, jen 1x in, 1x out, s tím že in je rovnou anténa (žádná zásuvka mezi) a out jde do switche. Router je nějaký no-name shit, co nám sem dal provozovatel několik let dozadu, tudíž nikdo neví, kde je manuál (navíc při instalaci byla pravděpodobně jen osoba, co ani neví co je IP adresa :D). Dokáži se do routeru dostat přes PuTTy SSH, ale nemám login. Díky za odpověď :)

Dodatečně přidáno po 5 minutách 51 vteřinách:
kachnak píše:Resil jsem neco podobneho,urcite se jedna o BAN na IP adresu.

Ted zalezi na tom jestli si hacker/cheater a mas ten ban opravnene, nebo doslo k rotaci IP adres u ISP a dostal jsi adresu jiz zabanovanou.

Reseni je nekolik:
Zjistit na jak dlouho ban mas,poucit se , napravit se a pockat.
Pozadat ISP o novou IP adresu.
Zridit verejnou IP adresu.


Cheater nejsem, navic to bylo pri hrani z niceho nic, takze nechapu. Zkusim kontaktovat ISP. Díky za odpověď :)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21534
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod ITCrowd » 09 bře 2021 13:54

Sp1r1Tak píše:Dodatečně přidáno po 4 minutách 22 vteřinách:
ITCrowd píše:Tazatel by především měl udat přesný typ a výrobce routeru, svého providera a zda má veřejnou IP adresu.
Blokování přístupu jen na určité stránky vypadá spíše na práci providera, popřípadě BAN správce stránek.
A router bez GUI??? Pochybuji, ale to uvidíme, až jestli odpoví.


No, on to je router/nerouter, je to jen malá krabička pod střechou, jen 1x in, 1x out, s tím že in je rovnou anténa (žádná zásuvka mezi) a out jde do switche. Router je nějaký no-name shit, co nám sem dal provozovatel několik let dozadu, tudíž nikdo neví, kde je manuál (navíc při instalaci byla pravděpodobně jen osoba, co ani neví co je IP adresa :D). Dokáži se do routeru dostat přes PuTTy SSH, ale nemám login. Díky za odpověď :)

To jsi popsal pravděpodobně PoE injektor.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sp1r1Tak
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod Sp1r1Tak » 13 bře 2021 23:18

ITCrowd píše:
Sp1r1Tak píše:Dodatečně přidáno po 4 minutách 22 vteřinách:
ITCrowd píše:Tazatel by především měl udat přesný typ a výrobce routeru, svého providera a zda má veřejnou IP adresu.
Blokování přístupu jen na určité stránky vypadá spíše na práci providera, popřípadě BAN správce stránek.
A router bez GUI??? Pochybuji, ale to uvidíme, až jestli odpoví.


No, on to je router/nerouter, je to jen malá krabička pod střechou, jen 1x in, 1x out, s tím že in je rovnou anténa (žádná zásuvka mezi) a out jde do switche. Router je nějaký no-name shit, co nám sem dal provozovatel několik let dozadu, tudíž nikdo neví, kde je manuál (navíc při instalaci byla pravděpodobně jen osoba, co ani neví co je IP adresa :D). Dokáži se do routeru dostat přes PuTTy SSH, ale nemám login. Díky za odpověď :)

To jsi popsal pravděpodobně PoE injektor.


Yes, teď jsem si to vygooglit, je to PoE injektor, jen nejsem úplně tech-guy, neznám všechny pojmy ;)

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2190
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod cervcek » 14 bře 2021 08:26

Tak jdi po trase kabelu od injektoru a narazíš na router. Pak nám sděl, co to je zač.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Sp1r1Tak
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod Sp1r1Tak » 26 bře 2021 21:46

cervcek píše:Tak jdi po trase kabelu od injektoru a narazíš na router. Pak nám sděl, co to je zač.

Nic tam není, jen anténa

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48322
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s přístupem

Příspěvekod petr22 » 26 bře 2021 21:49

Jen antena ale nemuze byt pripojena sitovym kabelem.

Pokud do toho vede ethernet, neni to "jen" antena, ale nejaky sitovy prvek.

Jak se ta vec jmenuje ? Vyrobce, typ.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM problem.?
    od lukas222 » 19 úno 2021 21:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    463
    od lukas222
    20 úno 2021 10:58
  • Problém s PC
    od boomz1 » 18 črc 2021 15:09 » v Vše ostatní (hw)
    3
    298
    od petr22
    18 črc 2021 15:54
  • Problém s PC
    od krakenus600 » 06 čer 2021 12:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    381
    od finwe
    07 čer 2021 16:13
  • Problém s NTB
    od krakenus600 » 09 kvě 2021 18:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    479
    od krakenus600
    12 kvě 2021 14:19
  • Problém s PC
    od lucaso84 » 28 zář 2021 09:16 » v Problémy s hardwarem
    3
    167
    od lucaso84
    28 zář 2021 09:49

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host