Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

...

Moderátor: Mods_senior

Minapark
Level 3
Level 3
Příspěvky: 490
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Minapark » 15 dub 2021 19:49

Ahoj, neví někdo co se kde ve Windows přenastaví, když použiju program s VPN?
Mám roční licenci jednoho VPN a maká skvěle. Ještě včera jsem měl nastavenu jednu lokaci a internetové hodnoty Pink, Jitter, Download byly prakticky stejné jako originál a Upload dokonce o 50% rychlejší, než mi umožňuje poskytovatel.

Ale k věci. Bohužel jsem použil jeden softík na kalibraci netu a změnilo mi to Download v zapnuté lokaci VPN. Ostatní parametry jsou dobré (i ostatní lokace).
Pokusy s body obnovy, desítky dalších nastavení a restartů selhaly. I když daný program odinstaluji a zase nahraju. Nic nepomáhá. Z rychlosti Download 300 to jede jen 10. Ostatní lokace jsou ok a bez VPN je to tak jak má být.

Čistě technicky mě zajímá, co si kde Windows může pamatovat, že tuto lokaci nepustí rychleji?
Poradí někdo, kam se mám juknout a případně to přepsat či povolit? Děkuji.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22783
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod ITCrowd » 15 dub 2021 20:40

Ahoj,
nevím co čekáš za odpověď.
neuvedl jsi nic, od čeho by se dalo odpíchnout. Např.: co to je za vpn, jak je řešena (prostředky woken, nebo virtuální síťovkou, nebo jiným klientem...), neuvedl jsi co máš za OS, neznáme rychlost internetu, nevíme co to bylo za softík, a proč jsi ho instaloval, atd., atd.
Prostě nic, od čeho by se dalo odpíchnout.
Takže obecně - můžeš ještě zkusit odinstalovat a znovu nainstalovat VPN klienta (pokud je vpn takto řešena).

Čistě technicky můžeš prohledat registry, ten záznam tam určitě někde bude.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Minapark
Level 3
Level 3
Příspěvky: 490
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Minapark » 15 dub 2021 21:00

Omlouvám se, myslel jsem, že to stačí všeobecně. Tak něco blíž:
VPN je program Hide Away.
Mám Windows: 10 Pro x64 20H2
Net je: kabel UPC 300/20
Síťovka: Realtek PCIe GbE Family Controller
Soft to byl: TCP Optimizer (jen jsem ho spustil, Neinstaluje se, nevím co potvrdil a něco to dělalo. Udělal jsem si bod obnovy a myslel, že to kdyžtak vrátím, jsem vůl.)
Ten Hide Away jsem odinstaloval, a zase vrátil atd... nic nepomáhá.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22783
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod ITCrowd » 15 dub 2021 21:47

Nabízí se otázka, proč jsi ho použil, když máš připojení 300Mbps.
Ten TCP optimizer zapisuje do registrů - takže odhad správný. Co jsem se tak díval, tak undo nemá...
Odinstalace a nová instalace vpn tedy nemůže mít vliv.
Můžeš udělat jen to, že ho znovu spustíš, nastavíš si tam virtuální síťovku (tedy předpokládám, že tam je) a nad ní zkusíš změny vrátit zpět. Pokud použiješ nějaký program pro sledování záznamu do registrů, uvidíš i to, kam zapisuje a můžeš se pokusit vrátit hodnoty ručně. Např. nainstaluješ vpn na jiný PC a zkontroluješ, jaké hodnoty v registru mají být.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Minapark
Level 3
Level 3
Příspěvky: 490
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Minapark » 15 dub 2021 22:21

OK, zatím děkuji za rady. Tohle mám na několik dní laborování, takže trpělivost, a dám vědět.
Hezký večer...
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1649
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Microsheep » 16 dub 2021 07:13

Když se dívám na screenshoty toho programu, tak je tam dole Choose settings: "Windows Default" - byť to není přímo undo effekt. Navíc hned jako první byla nabídka "Backup current settings".

Minapark
Level 3
Level 3
Příspěvky: 490
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Minapark » 16 dub 2021 14:05

ITCrowd píše:Nabízí se otázka, proč jsi ho použil, když máš připojení 300Mbps....

Asi takhle. Našel jsem nastavení TCP z roku 2009, kterým jsem kdysi zrychlil internet asi o 1000%. Tehdejší rychlost jsem měl max 5Mb a kdo měl asi 20Mb, tak byl king. Já ho nastavováním zvednul na 45Mb (mám screen). I když O2 mi pouštělo jen max 7Mb.
I když je dnes jiná doba, chtěl jsem se jen juknout, co jsem tam nastavil, že jsem to prolomil.
Ale na něco jsem kliknul a už to nešlo zastavit.

A to že to má Backup current settings, to vím, program jsem ovládal skvěle. Ale od té doby jsem ho nepoužíval. Myslel jsem, že v tom nastavení na něco přijdu.
A nastavení umím jak uložit, tak nahrát. Díky tomu jsem to zase rozešel. Jen ta jedna lokace nejde.

Teď mi Net jede bez problémů 300/20 s tím VPN dokonce 250-300/30.
Takže problém který řeším je, že jedna lokace, která byla nejrychlejší, se teď nedá použít. Download jen 10 (místo 300).
Ostatní šli pomaleji. Teď jdou lépe a ta jedna lokalita co šla super, by teď mohla jít ještě lépe. Ale něco to blokuje na 10Mb.
Tohle řeším, kde to zrušit...

Co přesně mám v těch registrech hledat? Týká se to TCP, nebo VPN Hide, nebo Netu jako takového. Když nevím co hledat, tak to nemohu najít.

Nejedná se o error, jen se tomu snažím přijít na kloub. Tak mě hned nebombardujte.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Minapark
Level 3
Level 3
Příspěvky: 490
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?

Příspěvekod Minapark » 18 dub 2021 18:30

Tak čím to bylo nevím, ale dnes to Německo jede zase jak má. Jestli update programu, nebo něco ve Windows, nebo se to něčím samo opravilo. Nic jsem nedělal, žádný úpravy ani čištění ani nastavování. Jen jsem to dnes zkusil a jde to. Včera ne.
Nechám zatím otevřeno, pořád nevím, s jakými hodnoty to kde pracuje. Kdybych to věděl, mohu kdykoliv zasáhnout.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obyčejný dokument Wordu se změní v noční můru. Útočníci zotročí počítač
    od jaro3 » 21 čer 2022 14:56 » v Vše ostatní (bezp)
    0
    871
    od jaro3
    21 čer 2022 14:56
  • NTB nastavení ventilátoru
    od showpayne » 31 říj 2022 10:54 » v Problémy s hardwarem
    4
    511
    od Karrex
    31 říj 2022 17:40
  • Nastavení monitoru
    od Oliver06 » 09 dub 2022 20:27 » v Problémy s hardwarem
    5
    1069
    od Fox_25
    10 dub 2022 18:43
  • Nastavení RAM v BIOS-e
    od michal84 » 05 říj 2022 13:31 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    4
    1073
    od michal84
    06 říj 2022 08:44
  • Tovární nastavení chlazení
    od Basken1 » 16 bře 2022 10:24 » v Taktování a další úpravy PC
    3
    950
    od HelFix
    16 bře 2022 11:08

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů