Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

...

Moderátor: Mods_senior

Dejvejx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Dejvejx » 08 říj 2021 22:31

Dobrý večer,
potřeboval bych prosím poradit s takovou věcí, ani nevím, kam to zařadit, jelikož nevím, čím by to mohlo být. Jedná se o problikávající obrazovku zeleně. Problikává to vždy, když na ploše kliknu pravým a dám buď Nastavení obrazovky nebo Přizpůsobit nebo normálně Nastavení, tak to vždy problikne. Někdy to problikne na Discordu a jednou mi to probliklo i na Steamu. Zkoušel jsem normálně odinstalovat drivery na grafiku a naistalovat starší (měl jsem nejnovější), ale stále to nepomohlo, ale jediné co jsem zjistil bylo, že když jsem neměl žádné drivery (základní Microsoft drivers), tak to neproblikávalo (když jsem kliknul pravým na plochu a klikl na Nastavení obrazovky, Přizpůsobit nebo Nastavení), tak to mě aspoň trochu uklidnilo. Zkoušel jsem drivery z června nebo srpna a nepomohlo a stále to problikávalo, není to nic strašného, ale zajímalo by mě, proč se to děje a jaký by mohlo být řešení. Když to problikne tak celou obrazovku pokryje zelený povlak na třeba 1ms nevím přesně. Podle mě to monitorem není, jelikož když nebyly drivery, tak to nedělalo. :-( Byl bych moc rád, kdyby mi někdo poradil či mi řekl, jak postupoval pokud se to někomu stalo taky.

Reklama
Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 320
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Václav Polák » 09 říj 2021 10:19

Jako první bych zkusil bych například nahrávání obrazovky, jestli to tam bude vidět. Jestli ano, tak to vada monitoru nebude. Nejlepší bude, když si stáhneš live distribuci Linuxu (například Mint) a zkusíš to tam. Jestli se to tam dít nebude, bude se pravděpodobně jednat o problém Windows. V tom případě bych zvážil čistou instalaci.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 27 vteřinách:
Jestli se ti nechce dělat hned čistou instalaci, tak ještě můžeš zkusit grafickou kartu v jiném PC a nainstalovat stejné ovladače, jako jsi zkoušel.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Karrex » 09 říj 2021 11:09

Jestli je to tak rychlé, že nestihneš printscreen, zkus nahrát plochu, nvidia experience má nahrávání přímo v sobě nebo něčím spešl.
Jak na live linux třeba tady:
viewtopic.php?f=46&t=219804&start=24#p1723214
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Dejvejx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Dejvejx » 09 říj 2021 11:13

Karrex píše:Jestli je to tak rychlé, že nestihneš printscreen, zkus nahrát plochu, nvidia experience má nahrávání přímo v sobě nebo něčím spešl.
Jak na live linux třeba tady:
viewtopic.php?f=46&t=219804&start=24#p1723214

Na nahrávání v nvidia experience není taky nic vidět, tak nevím. :huh:

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Karrex » 09 říj 2021 11:25

Jestli máš doma TV, spoj ji HDMIčkem s grafikou. A odpovídej bez citace.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Dejvejx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Dejvejx » 09 říj 2021 11:25

Normálně celý pc připojit k TV?
Naposledy upravil(a) Dejvejx dne 09 říj 2021 11:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8563
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Karrex » 09 říj 2021 11:26

Ano, z TV bude monitor :-D
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Dejvejx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Dejvejx » 09 říj 2021 11:33

Dělá to i na TV.

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 320
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Václav Polák » 10 říj 2021 11:43

Tak to bude nejspíš grafikou nebo ovladačemi.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Dejvejx
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Dejvejx » 10 říj 2021 12:11

Václav Polák píše:Tak to bude nejspíš grafikou nebo ovladačemi.

Ty jo snad to nebude grafikou, ale když jsem neměl drivery, tak to nedělalo jako, že jsem měl ty základní co máš po prvním zapnutí PC. Tak to by nemělo být grafikou ne?

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 320
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod Václav Polák » 11 říj 2021 07:01

No nikdy nevíš. Když je poškozená grafika, tak někdy se může problém objevit až po instalaci driverů nebo při zátěži. Máš možnost ji vyzkoušet v jiném PC?
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48538
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky

Příspěvekod petr22 » 11 říj 2021 07:35

"Ty jo snad to nebude grafikou, ale když jsem neměl drivery, tak to nedělalo jako, že jsem měl ty základní co máš po prvním zapnutí PC"

To je prave priznak toho, ze to grafikou je.

Pujc si nekde jinou grafiku a vyzkousej ji ve svem PC a tito v cizim, jestli to bude delat take.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Žádost o pomoc s problikáváním obrazovky zeleně
    od Dejvejx » 09 říj 2021 10:44 » v Vše ostatní (sw)
    3
    234
    od mmmartin
    09 říj 2021 11:08
  • Zadost o navrh android tabletu
    od teichmann.ondrej » 07 zář 2021 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    24
    924
    od CyberCodeDroid
    14 zář 2021 05:52
  • Ukradený Steam účet - Uzavřená žádost na podporu
    od xenodon » 02 led 2021 15:01 » v Vše ostatní (bezp)
    3
    854
    od xenodon
    03 led 2021 20:45
  • Ako pripojit 2 obrazovky.
    od mandes » 30 pro 2020 22:11 » v Problémy s hardwarem
    2
    270
    od jkmaxfli
    30 pro 2020 22:43
  • Zhasínání obrazovky
    od zik9 » 11 lis 2021 13:15 » v Problémy s hardwarem
    8
    356
    od zik9
    15 lis 2021 21:35

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů