střih videa v Pinnacle Studiu

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Tanulin
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 09
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Žena

střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod Tanulin » 21 čer 2022 10:45

Ahoj,

stříhala jsem domácí video z dovolené. Natáčelo se (bože můj) na 3 zařízení (kamera, 2x mobil). Měli snímkování 25/s, jedno 24/s.
Pinnacle si s tímhle ale asi neumí poradit, protože se výsledný "film" na TV seká. Dopočítat snímky neumí?
Zkoušela jsem free verzi Da Vinci Resolve (ten by to asi uměl) , ale na tohle mi HW nestačí, tak mi to padá.
Jsem zoufalá co s tím :-(
Je skutečně potíž ve snímkování??

P.S.: ...hele jsem holka amatér, tak polopaticky, v klidečku :D


Díky moc

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49580
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2022 10:54

Principialne je jedno, jestli 24 snimku nebo 25, u takhle male snimkove frekvence se to bude
nejakym zpusobem sekat vzdycky. Aby to bylo plynule vzdy, je nutne 50 nebo 60 snimku za sekundu.

30 fps je minimum, kdy je zaznam vetsinou plynuly. To je ale treba nastavit pred natacenim, ne zpetne.

Dopocitat snimky take neni uplne jednoduche, vzdycky to bude videt jako cuknuti kazdou sekundu. Lepsi
je to video co je natacene 24 fps (koho napadlo nastavit jen 24 fps?) zrychlit na 25 fps. Nasledne to cele strihat
jako 25 fps, ale jak rikam, jakykoliv rychlejsi pohyb bude cukany, protoze 25 fps je malo. Treba ptak proletajici
skrz zaber se bude pohybovat po nekolikametrovych skocich.

https://stackoverflow.com/questions/454 ... -framerate

Pripadne to jde cele zrychlit na konci z 25fps na 30fps, ale to uz bude dost videt.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8812
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod Karrex » 21 čer 2022 12:03

Teď jak je to ale ještě myšleno, buď se to seká skrz nízké FPS a nebo skrz špatně zvolené nastavení před renderem.
A ještě, na PC se výsledný video taky seká?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49580
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2022 12:26

Chtelo by to videt ukazku.

To co bylo natocene s 25fps by se po exportu v 25fps nemelo sekat vic nez predtim.

Pokud to zarizeni umi nahravat 50p nebo 60p tak nema smysl natacet s mensi snimkovou
frekvenci, jeste tak 30p ale rychle pohyby nebudou plynule. 24/25fps viditelne doskakuje
u vseho co se hybe a je to hodne videt pri pohybu kamery do stran.

Uživatelský avatar
Tanulin
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 09
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Žena

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod Tanulin » 22 čer 2022 07:32

Přiznám se, že nikdo nic nenastavoval, vzal se mobil a natáčelo se (Samsung, Apple + kamera Panasonic), dřív mi to nedělalo, říkám si teda, kde je problém...jestli Apple, protože ještě loňské video bez bylo ok (teda Samsung mobil + kamera Panasonic)...
V PC jede video zhruba stejně jako pak na TV.

Dodatečně přidáno po 12 minutách 19 vteřinách:
Takže teda by nemělo být problém spojit obraz ze dvou-tří zařízeních s rozdílným FPS? Na začátku se Da Vinci Resolve zeptá zda chci výsledný formát podle 1. videa, jenže jak jsem psala, tak DVR mi padá a Pinnacle si s tím asi neporadí, takže jakože cože s tím teď :(
Na TV teda jede video chvíli ok a pak 1 kousek se "vycuká" a následný zase jede ok, tak bych řekla, že je to vlivem FPS.
Doufala jsem, že bych to celé natáhla jinam (do jiného programu) a nechala to popravit v něm, ale je tohle reálné nebo budu muset "vadné" videa nějak přeformátovat...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49580
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2022 08:00

Cuka se vsechno nebo jen to co bylo 24fps ?

Zrychleni z 24 na 25 fps se dela u vsech filmu do kina co se pousti v televizi, nikdo si nevsimne
ze dvouhodinovy film je treba o 6 minut kratsi nez ma byt.

Je ale treba provest zrychleni, ne prepocet fps, to bude kazdou sekundu videt.

V AviDemux je filtr na zmenu fps videa, tam by to mohlo byt jednodussi nez s ffmpegem, zmena fps
povede ke zmene rychlosti videa (u pri zmene o 1/25 nikdo nic nepozna).

Uživatelský avatar
Tanulin
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 09
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Žena

Re: střih videa v Pinnacle Studiu

Příspěvekod Tanulin » 25 čer 2022 13:37

Cuká se jen 24 fps.
AviDemux odzkouším, děkuju za tip.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr PC do 30k na střih videa
    od lubos123 » 21 led 2022 10:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    415
    od Mr. Incognito
    21 led 2022 11:21
  • Názory na PC sestavu pro střih 4k videa
    od Vladas1997 » 28 srp 2021 13:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    891
    od petr22
    02 zář 2021 10:46
  • Notebook na VŠ/občasný střih videa kolem 25 tis.
    od Míla12 » 25 úno 2022 00:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    777
    od Míla12
    26 úno 2022 20:12
  • Hledám někoho kdo by mi pomohl při studiu
    od david891 » 28 lis 2021 14:59 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    2
    508
    od cervcek
    28 lis 2021 22:13
  • Pinnacle Studio - rychlost renderingu
    od T-enter » 07 říj 2021 18:45 » v Design a grafické editory
    3
    715
    od petr22
    07 říj 2021 19:33

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů