Photoshop nebo Corel? Vyřešeno
- N!cholai
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Photoshop nebo Corel?
Zdravím, učím se pracovat v 3ds maxu a viděl jsem, že hodně grafiků co pracují v tomto sw využívají buď photoshopy nebo Corely k upravě grafiky atd. A moje otázka zní: co je lepší pfotoshop nebo Corel? (osobně se mi páčí Corel, už jsem viděl články o něm.) a nebo jiný graf. program? A který c Corelu přesně typ? Protože je Corel Draw, Painter atd.. Díky 

Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE
NICOLAS CAGE
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Photoshop nebo Corel?
Na úpravu hotových věcí z 3d graf. programů je tedy Adobe Photoshop a nebo od Corelu Painter a nebo ještě lépe Corel Paint Shop Pro (Corel NE, to je na vektory...). Ale jsou to placené programy (asi víš kam mířím
) Jinak slušnou náhradou je třeba free Gimp.

Záleží na tom jak s tím programem umíš.Přecejen manuál k Photoshopu 7.0 CE má nějakých optimistických 600 stran myslím
No, ale já osobně bych do Gimpu nešel. Nevím, možná mi něco uniklo ale nepadl mi do oka a pokud si dobře pamatuju tak jsem ho za pár dní s kletbami odinstaloval, tak ale záleží na osobním vkusu.

No, ale já osobně bych do Gimpu nešel. Nevím, možná mi něco uniklo ale nepadl mi do oka a pokud si dobře pamatuju tak jsem ho za pár dní s kletbami odinstaloval, tak ale záleží na osobním vkusu.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nechtěl jsem gimpa hned pomluvit, ale je to free
a má slušné funkce!! je to o zvyku. manuály jsou velmi obsáhlé, ale taky jde o to jaký manuál. jsou zaměené jen na určité postupy a techniky, fotografa nebude zajímat to samé jak webgrafika.

-
- Pohlaví:
Osobně preferuju Photoshop, zkoušel jsem jen tak kouknout na GIMP a je to velmi podobné Photoshopu. Corel je taky dobrej, ale narozdíl od GIMPU jsou Photoshop a Corel placené. Corel má bohaté knihovny, ale na učení nejsou nejspíš nezbytné. Ale nijaké závratné zkušenosti s tím nemám. Ve Photoshopu nějaké ty úpravy fotek a montáže a v Corelu kdysi jen pár plakátů.
P.S. Ještě bych dodal (a vyplývá to z názvu) že Photoshop je více zaměřen na fotografie, zatímco Corel na profi grafiku. I když oba v základu umějí stejné věci, tak ten Corel má přece jen velkou podporu různých knihoven s kliparty - pokud che někdo dělat garfiku, tak nejspíš sáhne po Corelu.
P.S. Ještě bych dodal (a vyplývá to z názvu) že Photoshop je více zaměřen na fotografie, zatímco Corel na profi grafiku. I když oba v základu umějí stejné věci, tak ten Corel má přece jen velkou podporu různých knihoven s kliparty - pokud che někdo dělat garfiku, tak nejspíš sáhne po Corelu.
- N!cholai
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky všem za tipy. Asi napíšu pod stromeček, že chci Corel Paint shop pro. Ale pořád mi to nejde do hlavy
Ten paint shop pro je určený pro fotografy, myslíte, že je to třeba na bannery a nějakou grafiku?

NICOLAS CAGE
NICOLAS CAGE
- N!cholai
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem četl a pořád mi vrtá hlavou jaký je rozdíl mezi Corel paint shop pro a corel paint shop pro Photo x2 . Jak jsem četl, tak oba dva jsou na fotografie

NICOLAS CAGE
NICOLAS CAGE
- N!cholai
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Photoshop nebo Corel? Vyřešeno
Dr House potřebuje vikodin, aby se vzpatoval
Jsem asi už přepracovaný
Podle mě je to samé, ale jmenuje se to jinač, asi.. 

Jsem asi už přepracovaný

NICOLAS CAGE
NICOLAS CAGE
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
vím že je to vařašené, ale nalezl jsem zajímavý soft: http://paint.net/ mrkni na to
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1645
-
od d1amond
Zobrazit poslední příspěvek
07 říj 2024 15:28