Po změně ve ffdshow některá videa nejdou přehrát*

...

Moderátor: Mods_senior

malinkej
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Po změně ve ffdshow některá videa nejdou přehrát*

Příspěvekod malinkej » 25 pro 2008 22:27

Čau lidi prosím moc prosím o pomoc mám VISTU 64 bit a když jsem jednou pouštěl video ve Windows Media Player (11), a objevilo se mi ffdshow a něco. Otevřel jsme to a jelikož se nezájím o PC nevím nač to je a pokud vím nic takovýho jsem neinstaloval. Objevila se mi taková tabulka a tam jsem něco předělal nevím ani proč asi jsem to chtěl zkusit a pak když jsem to odklikl tak od té doby se mi nějaký videa, ale pouze nějaký ne všechny nedají pustit. Prostě se mi objeví že se objevila chyba. A to ať to pustím ve Windows Media Player, Winampu, prostě v čem koli a nejde to. Nejdou pustit videa ani ty který jsem už viděl, ale té doby už nejdou spustit. Prosím moc pomocte mi co s tím mám dělat nebo jak opět pustit to ffdshow něco. Moc mi pomůžete díky.

// Není třeba zakládat více vláken s tímtéž dotazem. Proto jsem duplicitné téma smazal.
// Taktéž jsem poněkud zlidštil nadpis tohoto příspěvku.
// Myloš

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: ffdshow. prosím o pomoc a to moc!!!

Příspěvekod Myloš » 25 pro 2008 22:37

Ffdshow je zjednodušeně řečeno jeden z mnoha balíků kodeků – viz velmi stručně česky http://cs.wikipedia.org/wiki/Ffdshow anebo podrobněji anglicky http://en.wikipedia.org/wiki/Ffdshow. Tyto kodeky slouží k tomu, aby bylo možné přehrávat filmy; bez takových kodeků většinu filmů dneska nepřehraješ.

Nejjednodušší řešení – pokud ti nebude vadit změna přehrávače – vyzkoušej VLC, který na externích kodecích není závislý, poněvadž má kodeky integrované.

Protože – jak uvádíš – počítačům příliš nerozumíš, nejjednodušší bude, když najdeš ve svém okolí někoho, kdo se do nastavení ffdshow podívá a problém odstraní (leda že by se tu našel didaktický typ, který by tě navedl správnými otázkami; toho momentálně nejsem mocen).
Nebo můžeš zkusit ffdshow odinstalovat a po restartu počítače znovu nainstalovat, instalačku stáhneš třeba z http://sourceforge.net/projects/ffdshow. Pokusem o reinstalaci kodeků myslím nic nepokazíš a beztak můžeš mít pořád v záloze výše zmíněný VLC.

malinkej
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Po změně ve ffdshow některá videa nejdou přehrát*

Příspěvekod malinkej » 28 pro 2008 18:45

Jo jo moc díky, sice jsme to vyřešil dříve než jsi napsal ale stejně děkuji za odpověď a za pomoc. Zjistil jsme na co to je a všechno nastavení jsem resetnul. takže už vše jede. a nic jsem nestratil protože jsme tam nic neměnil krom té chyby co jsme se udělal takže už v pohodě. tak díky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde přehrát AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb Příloha(y)
    od tuningrob » 24 pro 2024 14:08 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2741
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 15:43
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3859
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9353
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • PC střih 4k videa
    od jan.jirek » 26 led 2025 13:58 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2714
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 18:25
  • PC na hry a střih videa
    od jval » 28 lis 2024 22:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC