Při aktualizaci se mi vypnul notebook a už nejde spustit windows ani z CD.
Hází to hlášku:
Byly zjištěny potíže a system windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače.
Pokud se obrazovka s tímto textem objeví znovu, pokračujte těmito kroky:
Systém BIOS v tomto počítači není plně kompatibilní se standardem ACPI.
Stáhněte si aktualizovanou verzi systému BIOS na www.hardware-update.com.
Nebo je tu další možnost že dám vypnout... při instalizaci windows v textovém režimu vypnout režim ACPI klávesou F7.
Tak nevím co s tím...na těch www stránkách nevím kde najít to co potřebuji stáhnout do notebooku.
Nemám zálohována data, tak bych je nerada měla smazána.
Prosím poraďte co dál!
Nejde spustit windows
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde spustit windows
V první řadě bych asi stáhl live distribuci Linuxu (třeba Ubuntu) vypálil jako obraz CD a nechal nabootovat a zálohoval co potřebuješ pro případ, že by se něco stalo a pak bych řešil opravu toho BIOSU, protože pokud by se něco nepovedlo, tak o ty data pravděpodobně příjdeš
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Děkuji za pomoc...vídím to, že to raději odkážu na reklamaci...pro vstup do Biosu to chce heslo, což neznám.
Asi se do toho nebudu pouštět, notebook není můj, mám ho jen půjčený. Tak snad o ty data nepřijdu, každopádně tento postup navrhnu dané osobě, která bude spravovat tento notebook.
Ještě jednou díky. :-)
Asi se do toho nebudu pouštět, notebook není můj, mám ho jen půjčený. Tak snad o ty data nepřijdu, každopádně tento postup navrhnu dané osobě, která bude spravovat tento notebook.
Ještě jednou díky. :-)
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
nevím, co si z toho tato osoba vezme, ale pokud to bude v servise, tak tam moc nehledí na data, ale hlavně aby to jelo. ty data bych určitě první zazálohoval a pak to předal dál na reklamaci. za to vytažení dat může servis požadovat nepěknou sumu peněz a přitom je to otázka pár minut (pokud už máš Linux stažený a vypálený
)

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
...už je to uděláno, už je to hotovo
takže díky ti...pomocí ubuntu jsem si zálohovala data....
...Bios tedy nechám řešit reklamací.
Děkuji

...Bios tedy nechám řešit reklamací.
Děkuji
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
není zač 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1842
-
od Tint
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 19:41