Program na využití zdroje
Program na využití zdroje
Zdravím, sháním nějaký program který by mi ukázal využití zdroje a do čeho kolik pouští proudu... atd. Nci nemůžu najít, protože na netu mi to najede nějaké volební programy o přírodních obnovitelných zdrojích ... díky
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Program na využití zdroje
Pochybuji, že takového něco existuje. Zdroj by musel mít na jednotlivých větvích čidla pro měření proudu a to pokud vím žádný zdroj nemá.
Edit: Můžeš si koupit watmetr a změřit si kolik odebírá momentálně celý počítač.
Edit: Můžeš si koupit watmetr a změřit si kolik odebírá momentálně celý počítač.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
tak to je škoda já myslel že něco takového bude 100%
... aspoň na to celkově... zajímalo by mě jestli mi to bere celých 500W přesně a nebo jestli třeba dosahuju sotva 450W při maximální zátěži... Ale díky za odp.

Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
Nemusíš ani kupovat wattmetr, spotřebu počítače (a jiného spotřebiče) změříš velmi přesně elektroměrem. Ostatní spotřebiče musí být samozřejmě při měření vypnuty.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli dobře rozumím, jde tazateli o momentální spotřebu. Rozdíl je je-li PC v klidu a nebo při nějaké náročné činnosti (třeba nějaká hra ap.).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nevím jestli je to přesně to, co myslíš, ale na mé desce je to: Asus PC Probe 2.64.03 

Však se ta momentální spotřeba dá změřit elektroměrem i při různém zatížení počítače. Měření trvá jen chvilku.
X píše:Nevím jestli je to přesně to, co myslíš, ale na mé desce je to: Asus PC Probe 2.64.03
no chci vědět kolik W z těch 500 co má zdroj doopravdy moje pc používá a to za normálu tak i během zatížení...
to Asus PC probe zvládne ?
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
Asus PC Probe neměří spotřebu.
Spotřeba se měří jen příslušně koupeným elektrohardwérem 

Kdo by chtěl změřit spotřebu nějakého spotřebiče a přitom neinvestovat do elektrohardweru ani korunu, malý návod.
Vypneme všechny spotřebiče (i spotřebiče zapnuté do pohotovostního stavu) a podíváme se na elektroměr. Kotouč elektroměru musí stát, červená značka na kotouči je vpředu. Během měření se nesmí nějaký spotřebič samovolně zapnout (lednička, mraznička ...).
Ze štítku elektroměru si zapíšeme konstantu, která udává, kolikrát se kotouč otočí při zatížení příkonem 1000 W. Bude tam např. k=600.
Zapneme spotřebič, v našem případě počítač, ten můžeme dle libosti zatížit třeba nějakým zátěžovým testem a změříme dobu jedné otáčky elektroměru v sekundách. Příkon spotřebiče spočítáme podle vzorce:
P = 1000/t1 x t
kde P je hledaný příkon ve W, t doba otáčky při zatížení příkonem 1000 W a t1 je odměřená doba jedné otáčky kotouče elektroměru v s.
Pro větší přesnost je lépe odměřit dobu několika otáček a podle toho upravit výpočet.
Pokud už máme digitální elektroměr, měření je pak značně jednodušší, ale digitálních elektroměrů je v zatím v domácnostech jak šafránu.
Vypneme všechny spotřebiče (i spotřebiče zapnuté do pohotovostního stavu) a podíváme se na elektroměr. Kotouč elektroměru musí stát, červená značka na kotouči je vpředu. Během měření se nesmí nějaký spotřebič samovolně zapnout (lednička, mraznička ...).
Ze štítku elektroměru si zapíšeme konstantu, která udává, kolikrát se kotouč otočí při zatížení příkonem 1000 W. Bude tam např. k=600.
Zapneme spotřebič, v našem případě počítač, ten můžeme dle libosti zatížit třeba nějakým zátěžovým testem a změříme dobu jedné otáčky elektroměru v sekundách. Příkon spotřebiče spočítáme podle vzorce:
P = 1000/t1 x t
kde P je hledaný příkon ve W, t doba otáčky při zatížení příkonem 1000 W a t1 je odměřená doba jedné otáčky kotouče elektroměru v s.
Pro větší přesnost je lépe odměřit dobu několika otáček a podle toho upravit výpočet.
Pokud už máme digitální elektroměr, měření je pak značně jednodušší, ale digitálních elektroměrů je v zatím v domácnostech jak šafránu.
Není to tak zlé, také jsem jeden koupil, cena asi 200-400 Kč 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3736
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25
-
- 3
- 3520
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7545
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4794
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6202
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-