Webkameru používá jiný software... Vyřešeno
Webkameru používá jiný software...
Ahoj. Mám problém s Webkamerou Logitech Quick Cam Pro 9000. Měl jsem jí nainstalovanou na jednom počítači kde fungovala tak jak má. Poté jsem jí dal na nový počítač, s čistou instalací XP SP3 a originál ovladačem kamery Logitech Webcam Software. Fungovala normálně, ale teď po několika měsících nečinnosti (jak pc tak kamery), se po chvíli provozu kamery ztratí obraz a při vypnutí a zapnutí aplikace hlasí, že kamera je používána jiným softwarem a že mám software nejprve ukončit a pak stisknout reconnect. Nevím ale co mám ukončit a stisknutí jen reconnectu nic neřeší. Jak zjistím co se snaží ovládat kameru? V task manageru nic moc vidět není, o žádným jiným softwaru nevím - instaloval jsem jen ten originální. Poradí někdo? Díky.
-
- Pohlaví:
Re: Webkameru používá jiný software...
Koukni do správy procesů co by to mohlo používat.
Pokud se v tom nevyznáš, tak stáhni PE. Tam pak na ty procesy klikneš a dozvíš se k čemu patří.
Pokud se v tom nevyznáš, tak stáhni PE. Tam pak na ty procesy klikneš a dozvíš se k čemu patří.
Na procesy jsem se díval, ale nic jsem neobjevil. Je pravda, že se v nich úplně dobře nevyznám. Každopádně zkusím ten PE a dám vědět. Díky za to! 

Tak jsem to vyzkoušel, PE nenašel nic co by v tu chvíli ovládalo kameru. Nicméně Webcam soft. stále hlásil, že kameru používá jiný SW. Napadlo mě odpojit kameru z USB a připojit zpět. To pomohlo, mohl jsem opět použít webcam soft. ale po určité době opět stejná situace - kamera přestala snímat a po restartu aplikace zase hláška o používání kamery jiným SW. Pak mě napadlo zkusit přepojit kameru do jiného portu USB - bingo! v jiném portu to běhá bez problému, ani jednou jsem nezaznamenal problém. Co mi ale nejde do hlavy je to, jak je to možné? Měl jsem za to, že USB je prostě univerzální a je jedno kam co zapojím. Vím, že občas jsou problémy s rozpoznáním HW pokud se třeba připojí do jiného portu než původně byl, ale že by něco fungovalo a pak přestalo, to jsem ještě nezažil. Je to tak důležité mít HW v tom portu kde byl nainstalovaný?
Díky
Díky
Mám úplně stejný problém se všemi popsanými příznaky - ovšem pikantní na tom je, že se jedná o interní web kameru u Acer Travel Mate 4220 - takže přepojit do jiného USB portu není možné. Přeinstaloval jsem ovladač i ovládací soft a nic. Stále hlásí, že ji používá jiný proces. Víte někdo co s tím?
-
- Pohlaví:
Re: Webkameru používá jiný software... Vyřešeno
Předně si dle Pravidel založ vlastní téma a nemotej se do cizího, navíc rok starého!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3169
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34