Zdravim, hladam program/programy, ktore by mi najlepsie v realnom case, pri hrani hry, ukazovali momentalne vytazenie CPU, najlepsie v %. Nieco na sposob Fraps. Hlavne mi ide o to, aby sa s tym dalo benchmarkovat, a potom si pozriet vysledky a statistiky, ktore by percentualne vyjadrili zatazenie procesora pri danom benchmarkovani (pri hrani hry).
To iste hladam aj na GPU.
Dakujem za kazdy tip.
Programy na meranie vytazenia CPU a GPU Vyřešeno
Programy na meranie vytazenia CPU a GPU
► Zobrazit spoiler
Re: Programy na meranie vytazenia CPU a GPU
Záleží co máš za desku, já používám na ASUS: Asus PC Probe 2.64.03
no dosku mam v podpise....cize mozem pouzit tiez PC Probe 2.64.03? Ukazuje to percentualne vytazenie CPU? Da sa s tym benchmarkovat?
► Zobrazit spoiler
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
CPU: správce úloh/Performance/grafy (vypneš hru a podíváš se jak si to měl v předchozích minutách vytížený)
GPU: MSI Afterburner/grafy (to samý jako s procesorem)
benchmarky který měřej co chceš neznám, můžu jen doporučit Cinebench (vykreslí to obrázek a řekne ti to skóre ve tvaru 9.5) pro procesor a pro grafiku Unigine Heaven nebo 3DMark Vantage, 3DMark 06, 3DMark 11 (měří i procesor)
GPU: MSI Afterburner/grafy (to samý jako s procesorem)
benchmarky který měřej co chceš neznám, můžu jen doporučit Cinebench (vykreslí to obrázek a řekne ti to skóre ve tvaru 9.5) pro procesor a pro grafiku Unigine Heaven nebo 3DMark Vantage, 3DMark 06, 3DMark 11 (měří i procesor)
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
diky moc za tipy, urcite vyskusam :) ..mne ide hlavne o to zistit, ako velmi mi CPU brzdi grafiku..inak Hurricane, dost rozmyslam o kupe toho procika, co mas ty (alebo i5-2500k), a pozeram, ze kartu mame prakticky rovnaku..ako si s nim spokojny, ako ti idu hry ako Crysis 1, BC2 ...?
► Zobrazit spoiler
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
i7-2600k 4 jádra / 8 threadů
- využítí těch dalších 4 threadů maximálně pro práci protože hry nepodporujou Hyper Threading (možná některý už jo ale kašlal bych na to)
- jinak to je na hry stejně silný jako ta i5
- odemčená násobička (přípona k)
i5-2500k 4 jádra / 4 thready
- nejlepší herní procesor součastnosti (nooo ty šestijádra to taky celkem drtěj ale ty ani nepřipadaj v úvahu)
jestli chceš zjistit jak ti CPU brzdí grafiku tak udělej tohle:
1. stáhni si 3DMark 11
2. zapni Performance test
3. najdi si na netu kolik měla tvoje grafika výsledky v jednotlivých testech a porovnej to se svejma výsledkama
(oni to testujou s šestijádrama takže oni ukážou pravej potenciál tý karty a porovnáním takhle zjistíš jak moc ti to procesor brzdí)
všechny Crysis mi na tom jdou na 1680x1050 úplně na plný
Total War: Shogun 2 na plný taky 60 FPS (poklesy když tam je 20 000 vojáků, není se čemu divit)
Metro 2033 40-50-60... je to strašně náročná hra
BFBC2 pohodička
Mafia II taky cáájk
StarCraft 2 pohodá
- využítí těch dalších 4 threadů maximálně pro práci protože hry nepodporujou Hyper Threading (možná některý už jo ale kašlal bych na to)
- jinak to je na hry stejně silný jako ta i5
i5-2500k 4 jádra / 4 thready
- nejlepší herní procesor součastnosti (nooo ty šestijádra to taky celkem drtěj ale ty ani nepřipadaj v úvahu)
jestli chceš zjistit jak ti CPU brzdí grafiku tak udělej tohle:
1. stáhni si 3DMark 11
2. zapni Performance test
3. najdi si na netu kolik měla tvoje grafika výsledky v jednotlivých testech a porovnej to se svejma výsledkama
(oni to testujou s šestijádrama takže oni ukážou pravej potenciál tý karty a porovnáním takhle zjistíš jak moc ti to procesor brzdí)
všechny Crysis mi na tom jdou na 1680x1050 úplně na plný
Total War: Shogun 2 na plný taky 60 FPS (poklesy když tam je 20 000 vojáků, není se čemu divit)
Metro 2033 40-50-60... je to strašně náročná hra
BFBC2 pohodička
Mafia II taky cáájk
StarCraft 2 pohodá
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejdřív si něco zjisti o HT. Není to o tom, že to hry nepodporujou. Prostě se to chová jako 8 jádro. Spíš hry neumí využít 8 procesorových vláken najednou. O HT se ti stará OS a ne aplikace
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já říkám nepodporujou
ty říkáš neumí
vždyť máme oba stejnej názor ne?
výsledek v obou případech je že ty 4 thready sou nevyužitý a po pařbě to vypadá takhle

ty říkáš neumí
vždyť máme oba stejnej názor ne?

takze pouzil som ten 3DMark 11, dal som Performance test. Vyhodilo mi:
Graphics score 5086
Physics Score 3456
Combined Score 3315
Vsetko si to mozes pozriet tu.
Tu som si porovnaval vysledky, ale neviem, ci mam pozerat Stock, alebo Overclocked, pretoze mam tu istu kartu, co tam testuju, teda co je na obrazkoch hned v uvode, a pokial viem, je to pretaktovana verzia. Lenze ci sa teraz Stock mysli "z vyroby, i ked pretaktovana", a Overclocked "pretaktovana pretakovana verzia karty"
Inak ak si si vsimol, tak mi pise, ze moje skore je nizke v porovnani s rovnakymi systemami. To znamena Q9400+GTX570? Lebo ak ano, tak je niekde fakt problem.
Graphics score 5086
Physics Score 3456
Combined Score 3315
Vsetko si to mozes pozriet tu.
Tu som si porovnaval vysledky, ale neviem, ci mam pozerat Stock, alebo Overclocked, pretoze mam tu istu kartu, co tam testuju, teda co je na obrazkoch hned v uvode, a pokial viem, je to pretaktovana verzia. Lenze ci sa teraz Stock mysli "z vyroby, i ked pretaktovana", a Overclocked "pretaktovana pretakovana verzia karty"

Inak ak si si vsimol, tak mi pise, ze moje skore je nizke v porovnani s rovnakymi systemami. To znamena Q9400+GTX570? Lebo ak ano, tak je niekde fakt problem.
► Zobrazit spoiler
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
dopadl jsi dobře, alespoň v těhlech testech protože GTX 570 má Graphics score 5000
ale physics score máš malý (mě se s tím i7-2600k na 4,6 GHz podařilo dostat 10040 bodů), v nejnovějších hrách tě to o pár FPS okrade jinak Core 2 Quad není úplně nejhorší (čekal sem že dá tak 5000)
ale physics score máš malý (mě se s tím i7-2600k na 4,6 GHz podařilo dostat 10040 bodů), v nejnovějších hrách tě to o pár FPS okrade jinak Core 2 Quad není úplně nejhorší (čekal sem že dá tak 5000)
no praveze ta Asus GTX 570 dava, aspon na tej stranke, okolo 5300..alebo to nie je Graphics score? Nejak sa v tom nevyznam, sorry..ako to vlastne je? Kde zistim to oficialne Graphics score?
► Zobrazit spoiler
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt: