Čištění PC po antivirech Vyřešeno
Čištění PC po antivirech Vyřešeno
Čau, kvůli tomu, že mi můj Avast 6 blokoval hackerskou ochranu jedné hry, jsem Avast odinstaloval a hledal jiné free antiviry, které by mohly Avast dostatečně nahradit, jenže jeden mi zpomaloval PC, jinému nešel update, tak jsem odzkoušel asi pět, ale žádný mi nevyhovoval, tak jsem se rozhodl nainstalovat starší verzi Avast 5, jenže během mého zkoušení jednotlivých antivirů jsem po jejich odinstalaci nerestartoval počítač (jen jsem vždy vymazal jejich registry - odinstalovával jsem pomocí Revo Uninstaller), to jsem udělal až po instalaci Avastu 5, avšak hned po restartování mi počítač hodil nějakou modrou obrazovku, obsah chyby jsem si nezapamatoval, ale řeklo mi to, ať znovu restartuju počítač, tak jsem tak udělal a systém naběhl, jenže Avast 5 nebyl ani pořádně nainstalován a všiml jsem si, že v procesech mi pořád běží procesy těch ostatních odinstalovaných antivirů (myslím že jen avguard.exe a avshadow.exe). Ano, jsem blbec, jednak že jsem odzkoušel za jeden den několik antivirů a jednak, že jsem je odinstalovával bez následného restartování systému. Teď ale nevím, jestli mám systém přeinstalovat úplně nebo se to dá nějak vyčistit. Moc díky za odpověď.
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čištění PC po antivirech
Tady máš nástroje pro odebrání zbytků pro většinu AV:
http://www.avg.com/cz-cs/caste-dotazy.num-2277
http://www.avg.com/cz-cs/caste-dotazy.num-2277
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

U Aviry žádný uninstaller nabízen není, zkoušel jsem u toho jedině jejich čistič registrů, ale vymazalo mi to asi jen půlku nalezených Avira klíčů s tím, že smazání ostatních jednoduše selhalo. Taky mne napadlo zabít běžící procesy programem Advanced Process Termination a Aviru vymazat ručně, jenže buď se procesy po vymazání ihned spustily znovu, nebo se na chvíli nespustily, ale když jsem se pokusil složku s Avirou smazat ručně, tak mi to stejně smazat nedovolilo.
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na tu složku můžeš použít Unlocker.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

To jsem zkoušel jako první, ale když dám Smazat, tak to po několika minutách ukáže, že složka nejde smazat, takže zvolím, ať se vymaže při dalším startu počítače, ale složka i při dalším startu pořád zůstává.
Edit: nicméně problém jsem vyřešil tak, že jsem znovu spustil instalační program Aviry a dal Remove, takže Avira teoreticky má svůj vlastní odstraňovač, avšak zabudovaný v instalátoru. Takže uzavírám téma :-)
Edit: nicméně problém jsem vyřešil tak, že jsem znovu spustil instalační program Aviry a dal Remove, takže Avira teoreticky má svůj vlastní odstraňovač, avšak zabudovaný v instalátoru. Takže uzavírám téma :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5129
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2830
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-