Prosím o pomoc.. nejdou mi nainstalovat ovladače k tiskárně (Canon MG5150). Jde o to, že když připojím tiskárnu k PC (win 7 - 64bit) tak mi hned napíše, že zařízení nebylo rozpoznáno. Tiskárna je připojena přes USB a právě je problém s drivery usb - nedokáže to rozpoznat co se ke kterému portu připojí.
Jde mi z toho hlava kolem, už ani nevím co k tomu napsat, každopádně pokud aspoň tušíte jak s tím pomoct tak dejte vědět. Popř. se pokusím upřesnit informace. Jinak nejedná se o můj PC, takže k tomu nemám stálý přístup..
Díky za pomoc
Nejde nainstalovat ovladače pro tiskárnu !
- lukas wollmann
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nejde nainstalovat ovladače pro tiskárnu !
Některé tiskárny vyžadují nejdříve instalaci driverů a připojení tiskárny až na vyzvání! RTFM!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Opis pc /notebooku by pomohol......
Najprv odstrán nainštalovaný ovládač , návod tu : http://www.canon.sk/Support/Consumer_Pr ... 1&type=faq
Nainštaluj ovládač : http://driverscollection.com/_434110467 ... -XP-7-free
Ako napísal El Diablo - najprv spusti inštaláciu drivera z cd až po výzve pripojenia tlačiarne pokračuj v inštalácii.....
Najprv odstrán nainštalovaný ovládač , návod tu : http://www.canon.sk/Support/Consumer_Pr ... 1&type=faq
Nainštaluj ovládač : http://driverscollection.com/_434110467 ... -XP-7-free
Ako napísal El Diablo - najprv spusti inštaláciu drivera z cd až po výzve pripojenia tlačiarne pokračuj v inštalácii.....
samael.35
- lukas wollmann
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
ovladače jsem samozřejmě instaloval podle běžných postupů. Nejprve jsem odinstaloval ovladače od předchozí tiskárny a odstranil jsem v podstatě veškeré stopy po tiskárnách, takže to mělo být jako v "původním" stavu v novém pc. Vyčístli jsem systém CCleanerem a poo restartu jsem nejprve vložil CD od tiskárny. Postupoval jsem podle instrukcí k instalaci a na výzvu jsem připojil tiskárnu. A v tomto bodě vzniká problém, protože windows napíše, že připojené zařízení nebylo rozpoznáno. Tudíž se nenainstalují ovladače a instalace tiskárny nemůže pokračovat. Stahoval jsem i ovladače přímo ze stránek výrobce,...
Systém prostě nedokáže rozpoznat co je k němu připojeno a tak k tomu ani nedokáže automaticky přiřadit patřičný ovladač. Při manuální instalaci jsem zase nevěděl ke kterému portu se tiskárna připojila(COM1 - COM4) a tak jsem vyzkoušel všechny ale s tiskárnou to vůbec nekomunikovalo.
Mimochodem jedná se o PC a tiskárnu od jedněch známých, kteří s tím potřebovali pomoc ale sám si tím nevím rady... (já osobně používám linux, takže s těmahle blbostma ve win. jsem se dlouho nezabýval, kor na win.7)
Ale díky že jste odpověděli. Pokud budete mít nějaké další nápady, tak budu moc vděčný.
Systém prostě nedokáže rozpoznat co je k němu připojeno a tak k tomu ani nedokáže automaticky přiřadit patřičný ovladač. Při manuální instalaci jsem zase nevěděl ke kterému portu se tiskárna připojila(COM1 - COM4) a tak jsem vyzkoušel všechny ale s tiskárnou to vůbec nekomunikovalo.
Mimochodem jedná se o PC a tiskárnu od jedněch známých, kteří s tím potřebovali pomoc ale sám si tím nevím rady... (já osobně používám linux, takže s těmahle blbostma ve win. jsem se dlouho nezabýval, kor na win.7)
Ale díky že jste odpověděli. Pokud budete mít nějaké další nápady, tak budu moc vděčný.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi USB na zadní straně PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- lukas wollmann
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
ano, všechny usb jsou vyzkoušené. Jinak ostatní zařízení přes usb jedou normálně. Např. když jsem k tomu připojil iPod tak to ihned nainstalovalo ovladače pro něj jelo to hned. Tak nechápu kde je zádrhel u té tiskárny...
Jinak zkoušeli k tomu připojit i jinou tiskárnu a ta take nešla nainstalovat...
Čím to může být?
Jinak zkoušeli k tomu připojit i jinou tiskárnu a ta take nešla nainstalovat...
Čím to může být?

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je tiskárna připojená do el. zásuvky a zapnutá, když při instalaci program vyžaduje připojení do USB?
Edit: Také může být vadný kabel s USB od tiskárny.
Edit: Také může být vadný kabel s USB od tiskárny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Odkdy se tiskárna připojuje na COM?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- lukas wollmann
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
[quote="Pic"]Je tiskárna připojená do el. zásuvky a zapnutá, když při instalaci program vyžaduje připojení do USB?
[color=#BF0080]Edit:[/color] Také může být vadný kabel s USB od tiskárny.[/quote]
jj, samozřejmě že byla zapnutá... kabel zkoušeli.. koupili nový a žádná změna.
[quote="El Diablo"]Odkdy se tiskárna připojuje na COM?[/quote]
No to já právě nevím na který port se připojuje... nemám tušení který se má vybrat
Každopádně po připojení tiskárny počítač zareaguje, že se k němu něco připojilo, jenomže nevím jak ho donutit, aby rozpoznal tu tiskárnu a nainstaloval k tomu ovladač...
[color=#BF0080]Edit:[/color] Také může být vadný kabel s USB od tiskárny.[/quote]
jj, samozřejmě že byla zapnutá... kabel zkoušeli.. koupili nový a žádná změna.
[quote="El Diablo"]Odkdy se tiskárna připojuje na COM?[/quote]
No to já právě nevím na který port se připojuje... nemám tušení který se má vybrat
Každopádně po připojení tiskárny počítač zareaguje, že se k němu něco připojilo, jenomže nevím jak ho donutit, aby rozpoznal tu tiskárnu a nainstaloval k tomu ovladač...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V nabídce je třeba zvolit USB port.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš na tom PC administrátorská práva?
- lukas wollmann
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
ano, administratorska prava mam,
...jakou nabídku máš prosím tě na mysli? U te rucni instalace ovladacu, jak jsem ja daval ty COM..? Jak jsou oznacovane ty usb porty? Ja jsem prave myslel ze COM jsou usb porty, ale podle všeho teda nejsou, ale jestli se nepletu tak v te nabidce tam neni napsane primo usb port, ne?
Sorry jestli tu plácám nějaké blbosti, ale nemám to před očima, tak jenom lovím v děravé paměti
Pic píše:V nabídce je třeba zvolit USB port.
...jakou nabídku máš prosím tě na mysli? U te rucni instalace ovladacu, jak jsem ja daval ty COM..? Jak jsou oznacovane ty usb porty? Ja jsem prave myslel ze COM jsou usb porty, ale podle všeho teda nejsou, ale jestli se nepletu tak v te nabidce tam neni napsane primo usb port, ne?
Sorry jestli tu plácám nějaké blbosti, ale nemám to před očima, tak jenom lovím v děravé paměti

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4670
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
13 srp 2024 18:07
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9568
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
10 pro 2024 17:05
-
-
- 9
- 4450
-
od zeus