SW Asus Update manuál (česky)

...

Moderátor: Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

SW Asus Update manuál (česky)

Příspěvekod Jan Pašek » 06 říj 2006 13:36

Zjistil sem že mám přez rok starý BIOS. :o K Maderboardu Asus se dodává na disku utilita Asus update. :idea: Která mi bohužel nefunguje. (Nepřipojí se přez intermet.) Jak se říká 90% chyb je mezi židlí a klávesnicí. Hledal sem tedy manuál. Bohužel se mi nepovedlo najít manual v češtině a vzhledem k tomu že se jedná o BIOS a špatnou manipulací bych si mohl způsobit nemalé škody. Požádal bych o pomoc s přesným překladem anglického návodu. Moje angličtina je vynikající pouze za pomoci elektronického slovníku nebo s horkým bramborem v hubě. :oops: Tu je link: http://support.asus.com/technicaldocume ... -us&NO=714
Na obrázky se vyprdněte. Stačí český text v přibližně stejném formátování jako originál. Misto obrázku text obr.1..obr.2..atd. Překlad bych poprosil do SZ. Zbytek dodělám. Až to bude komplet tak bych to sem vyvěsil.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 06 říj 2006 14:47

Při updatu BIOSu je nutné dodržet určité zásady:

1. Pokud ti počítač se stávajícím BIOSem funguje bez problému, tak BIOS neaktulizuj! - není proč.
2. Pokud bod č. 1 neplatí, tak si stáhni nejnovější verzi BIOSu, a to nejlépe ze stránek výrobce základní desky.
3. Pokud je k dispozici samostatná utilita pro aktualizaci BIOSu, tak si ji stáhni také. Některé BIOSy se totiž dají aktualizovat např. po Alt+Z po naběhnutí BIOSu.
4. Kterýmkoli způsobem dle bodu č. 3 proveď nejprve zálohu původního BIOSu a poznač si jeho verzi!!!
5. Proveď aktualizaci BIOSu a v jejím průběhu nešahej na myš ani na klávesnici!
6. Překontroluj, zda nová verze je skutečně vyšší než předchozí.
7. Otestuj, zda systém a aplikace pracují korektně.

Další doporučení:
Pokud potřebuješ doladit systém v návaznosti na nainstalovaný hardware, mám dobré zkušenosti s programem Sisoft Sandra, který ti po analýze nabídne také způsob vylepšení stávajícího nastavení.

(Pokud přesto budeš požadovat překlad uvedené stránky do češtiny, tak dej vědět, protože nevím, zda mezitím ti ji už někdo neposlal do SZ.)
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Update procesoru.
    od Shokata88 » 26 lis 2024 08:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1950
    od Shokata88 Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 09:34
  • Lehký update PC
    od majkl00 » 25 pro 2024 19:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2840
    od majkl00 Zobrazit poslední příspěvek
    26 pro 2024 14:06
  • Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    11070
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 12:51
  • T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
    od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    3280
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:00
  • Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
    od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    4035
    od MonikaVavrova Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 11:07

Zpět na “Vše ostatní (sw)”