mam tu takový problém,
přeinstaloval jsem windows a tím pádem jsem si zložil i nové účty, ale ted mam ten problém, že se na dokumenty starých účtů nemůžu dostat protože účet už neexistuje a otevření dokumentů také není možné, protože jsem měl účty zaheslované - nejde mi ani tak o to se k nim dostat jako dostat je z PC - zabírají totiž 20Gb - heslo k účtum znam - děkuji za radu
Uzamčené účty :((
Chápu to tak, že jsi měl předtím vytvořený účet např. AAA s heslem aaa, ve kterém jsou dokumenty, které nyní potřebuješ? Pak jsi vytvořil jiný účet, např. BBB s heslem bbb, ale účet AAA nyní neexistuje ale data jsou uložena pod účten AAA? Ty data byla uložena předpokládám v adresáři Documents and Settings / AAA / atd. a nyní tento adresář (de facto účet) existuje anebo neexistuje na tvém počítači? Máš verzi Home nebo Professional? Dále mi nejde do hlavy, že celý systém jsi přeinstaloval a tak muselo dojít k úplné ztrátě dat v adresáři Documents and Settings, ale ty chceš tyto data z předchozí instalace zachránit. To už nejde, data jsou z tohoto a podřízených adresářů trvale ztracena.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Možná mi to dnes nějak nepálí, ale píšeš, že jsi sice disk neformátoval, ale Windowsy přeinstaloval (úplně od začátku anebo pouze opravil systém?) a že ti tam zůstali staré soubory pod původním účtem, které potřebuješ vymazat. Ptám se: jaké staré soubory? Pokud si dělal instalaci Windows od začátku, tak ti všechno museli přeinstalovat, a to včetně těch souborů. Víš určitě, že je na disku ještě máš a kde? Jak si vlastně přišel na to, že tam jsou?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Luboš: To je normální. Po přeinstalování Windows zůstanouv a adresáři C:\Documents and Setting soubory a nastavení z původní instalace. Hodně místa zabírají například sejvy z her nebo věci na ploše.
Keyzio: Pokud máš (měl jsi) soubory označené jakou soukromé, tak s nimi pře Windows nic neuděláš, a to ani pokud připojíš disk k jinému počítači. Jestli se jich chceš opravdu zbavit, stáhni si nějakou Live distribuci Linuxu a přes něj je smaž.
Keyzio: Pokud máš (měl jsi) soubory označené jakou soukromé, tak s nimi pře Windows nic neuděláš, a to ani pokud připojíš disk k jinému počítači. Jestli se jich chceš opravdu zbavit, stáhni si nějakou Live distribuci Linuxu a přes něj je smaž.
Zrovna tedy Linux stahovat nemusí, poslouží mu také systémy typu BartPE, augiPE, miniPE a pod. Párkrát se mi už osvědčili.
měl jsem stejný problém už přesně nevím jak, ale u win xp jsem se dostal i do soukromé složky, spustil jsem pc v nouzovém režimu, přihlásil se jako admin, na disku jsem našel složku, kterou jsem chtěl sestře zachránit, ale byla označená jako soukromá, takže mi to odmítalo přístup, pak jsem si nějak pohrál s vlastnostma a nastavil oprávnění, pravé tlačítko na složku,vlastnosti,zabezpečení, tam jsem viděl různé uživatele a jejich omezení, tak jsem to nějak promazal a pro Everyone nastavil úplné řízení a k souborům jsem se dostal, takže jsem je sestře v klídku zazálohoval, protože ta si zálohy zásadně nedělá, neláme si s nima hlavu... Myslím, že jsem to udělal takhle, jistej si ale nejsem, už to je pár let dozadu...
... a navíc jsi určitě měl verzi Professional a ne Home.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8704
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-