ZÁVĚREČNÁ DISKUZE PŘED OBJEDNÁNÍM SESTAVYSEZNAM KOMPONENT - ZDE Nejspíš dělám největší rozruch, než-li ostatní uživatelé, ale přecejen prvotním úmyslem zde na foru byl výběr mezi 2 hernímy PC (
Ach jak moc se stydim po 2 měsících studií, grafů, benchmarků, recenzí, článků a videií) a ne sestavením, takže mám z toho trochu strach. Jako obvykle přikládám seznam věcí na které se hodlám zeptat - neshodují se k stejné věci, jsou všeobecné a prosím o OBJEKTIVNÍ odpověď.
Mé otázky1 -
Obchod CZC - Když mi pošlou sestavu, dostanu papíry od komponent popř. krabice, či bonusy ( ke kartě - AMD Gold Reward )?
2 -
Ubisoft - Chci se zeptat zda je u her od Ubisoftu výkon skutečně tak nízký u AMD karet(mě osobně postačí 40/50 FPS+ (Budu mít R9 290)).
3 -
Chladič - Opravdu bych měl kupovat chladič procesoru a nepoužít boxový? Boxový by nepostačil na Turbo režim? (Budu mít Fractal Design Define R4).
4 -
Zdroj - Chci se taktéž zeptat zda zdroj napojí všechny komponenty (např. 6+8pin na kartu) - jedná se o komponent, který je pro mě totální španělskou vesnicí a celkově zda na sestavu postačí ( i při turbo režimu ) - vim že grafika si při max. zátěži vezme i 360W.
5 -
Základní deska - Zajímá mě zda deska má opravdu 12ti letou výdrž jak výrobce zmiňuje.
6 -
Udržování PC - Jak často bych dle vás měl PC čistit?
7 -
Windows 8.1 - Chci se zeptat jak je to s přenosnou verzí - zda ji mužu použít ihned poté na notebook, nebo to budu moci použít až po určité době.
8 -
Monitor - Současně mám G2220HDA (nejspíš TN panel) chci se zeptat zda to nebude dělat různé ty ošklivosti jako ghosting atd. a když ano, tak jak lze tomu zamezit, např. tzv. zamknutí FPS se používá jak? Bojím se že při hře Battlefield 4 kdy karta zvládá na 100FPS to monitor přežije. V budoucnu plánuji koupě 29" 2560x1080 monitoru, ale o tom založím nový topic.
9 -
Xeon - Díval jsem se na komparátor na stránkách intelu, vše se téměř liší až na grafické jádro, ale zajímá mě odpověď od někoho kdo xeon má, učitel mi taktéž vytloukával z hlavy že xeon != i7, ale když jsem mu ukázal komparátor tak řekl že xeon = i7, jsem z těchto hádek zmaten - viz. odkaz -
http://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1230v3/130473/produkt/5jio6f1252hs48nde95h2vgu0b/diskuseDetaily v sestavě mi můžete vymluvit, nejspíš zaměním edici "gaming" za normal, ikdyž se mi líbí funkce killer lan a tuším že je z kvalitnějších výrobků.
To je vše tak děkuju za dočasné usilí, které teď doufám naposledy vydechne na mé otázky.