Výběr herní klávesnice

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

onnetoon
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Výběr herní klávesnice

Příspěvekod onnetoon » 27 čer 2014 11:57

Ahoj, začala mi šíleně cvakat klávesnice a bohužel už není v záruce tak jsem se rozhodl pořídit si novou do 1200Kč. Chtěl bych tichou herní klávesnici, která dlouho vydrží. Poradíte jakou? Přemýšlel jsem nad touto. (může i nemusí být podsvícená, byl by to jen takový bonus)

Reklama
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Výběr herní klávesnice

Příspěvekod Clorky » 27 čer 2014 12:12

Ahoj,
rozhodně bych nebral Genius.

Kdyby byly k sehnání klávesky typu Logitech Ultra X, pak by to byla jasná věc. V tomhle případě určitě doporučuji připlatit si na nějakou mechanickou. Tyhle membránovky jsou všechny stejné.

Pokud nepotřebuješ makra a chceš něco, co ti vydrží x let, pak bych bral třeba tohle: http://pc.bazos.cz/inzerat/34788389/mec ... e-nova.php nebo http://pc.bazos.cz/inzerat/35536621/her ... a-NOVA.php či http://pc.bazos.cz/inzerat/36570462/Log ... r-nova.php

MX Blue u té první klávesky jsou ale hlasité a to ti právě vadí. No, všechny mechanické klávesnice jsou hlasité. Do té ceny se podobně dobrá sehnat nedá.
Tu thermaltake neznám, Logitech Illuminated je parádní, o tom si počti recenze.

Poohlédni se po bazarech. Mechanické klávesnice mají tu výhodu, že se parádně čistí. Přijde ti trošku špinavá, tak vytaháš klávesy, hodíš do cedníku a promyješ, potom vlhkým hadrem utřeš vnitřek a máš to jako nové.
Podsvícení je jinak naopak ukazatel špatné klávesky. Pokud umíš psát bez toho, aniž by ses musel dívat co píšeš (po slepu), pak podobnou kravinu nevyužiješ a maximálně to bude rozptylovat oči od dění na monitoru.

onnetoon
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod onnetoon » 27 čer 2014 12:22

No, já bych právě ty makra využíval... Když hraju CS: GO tak bych jenom zmáčkl jednu klávesu a automaticky by mi to dalo do ruky přednastavenou zbraň. Proč ne ten genius? V čem jsou ty membránovky stejné? Nevýhody?

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 27 čer 2014 12:25

Nevýhody membránovek je krátká životnost. Vše je na stejné brvo. U Geniusky si nejsem jistý, jestli má perfect-stroke.
Mechanické ti vydrží klidně několik let, navíc jsou kvalitativně úplně jinde. Ten pocit ze psaní je na jiné úrovni. Z toho výběru je za cenu 800,- ta Chicony jasná volba. Navíc se dá stejně dobře prodat, kdyby ti nevyhovovala.

Z přechodu z KD-800L (A4tech), která mi mimochodem odešla po půl roce z ničeho nic, jsem koupil CM Storm a píšu dvakrát rychleji.

Osobně bych za membránovku nevyhodil více, než pětistovku.
Nejlepší, co jsem našel, když jsem hledal, byla tato Enermaxka. http://shop.tntrade.cz/enermax-kb007u-b ... 81032.html
Nakonec jsem nekoupil, pač je to revize původní s useknutým backspace a špatným plastem na klávesách. Ale za tu cenu nejlepší.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 27 čer 2014 12:38

onnetoon píše:No, já bych právě ty makra využíval... Když hraju CS: GO tak bych jenom zmáčkl jednu klávesu a automaticky by mi to dalo do ruky přednastavenou zbraň. Proč ne ten genius? V čem jsou ty membránovky stejné? Nevýhody?

Tohle se dela bindama ve hre :lol: Resit to makrem je uplna hovadina.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 27 čer 2014 13:00

Tak jako první bych se díval na rozložení klávesnice, aby ti to vyhovovalo, mne třeba hrozně vadí malý enter atd. Co se týče mebránovek, tak je určitě lepší zvažovat mechanickou, když je za podobnou cenu, ale zase bych to nepřeháněl a neodsuzoval je, já mám třeba membránovku (nějaký Trust), už bude mít okolo 10 let a furt funguje (máme doma dvě a oboje stále fungují), jen jsem si inteligent ulomil zobáček, na kterým držel mezerník, tak ho mám nakřivo, ale funkčnosti to nevadí, akorát to blbě vypadá a co se týče čištění, tak to dělám jednoduše, vezmu vidličku, "vylámu" klávesy, odšroubuju vrchní plasty a umyju (ručně nebo v myčce, podle nálady) a klávesy natlačím zpět. Takže bude spíše záležet na kvalitě konkrétního kusu, ale souhlaím, že za membránovku bych dnes nedal víc jak 500-600Kč, pokud bys oželel makra, tak třeba http://www.czc.cz/genius-gaming-kb-g265 ... 14/produkt, co jsem ji měl v ruce, tak nevypadá špatně, otázka je, jak dlouho ty moderní membánovky vydrží, to nedokáži posoudit, nicméně klávesy se u ní dají také vyndat a s čištěním tedy není problém.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

onnetoon
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod onnetoon » 27 čer 2014 13:03

ok, dík. ještě se tedy po něčem podívám :)

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 27 čer 2014 13:07

Podle mě nemáš šanci do té ceny nic dobrého najít. Buď ber klávesku do pěti stovky, nebo mechanickou nad tisícovku.

Rozhodně bych nebral nějakou über-super podsvícenou membránovku za tisícovku, která ti může kdykoli odejít. Krom toho pocit ze psaní je oproti mechanikám poloviční. Přežij, že jsou z bazaru, vyčisti si ji (to ti zabere hodinku) a máš ji jako novou. Navíc kvalitou zcela jinde.

Neodsuzuji membránovky, vždyť do teď jsem ujížděl výhradně na nich. Z mechanické bych už ale ruce nesundal. Kdo jednou zkusí, nemůže jít zpět.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 27 čer 2014 14:43

Clorky ma s mechanikama naprostou pravdu.

Breta77
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Breta77 » 27 čer 2014 16:12

Čau. mám tu Genius Manticore a je velmi dobrá. Podsvícení parádní, není ani nijak hlasitá. Mám ji tak 7 měsíců a zatím se nic nepokazilo nebo něco takovýho. Výhodou je aji to že á na pravé straně dva USB porty.
Procesor:Intel Core i3-4150 3.5GHz
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB
Grafika: MSI Radeon R7 250
Zakladní deska: MSI B85M-E45 - Intel B85
HDD: Seagate Baracuda 160Gb, Seagate Baracuda 320Gb, SSD Samsung 850 EVO 120GB
Case:
Zalman Z1
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr klávesnice
    od HelFix » 03 pro 2024 10:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2410
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 10:23
  • Herní pc - výběr správného CPU AMD AM5
    od Lukz » 22 dub 2025 19:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1971
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    23 dub 2025 08:05
  • Výběr a doporučení herní prebuild sestavy, AlzaPC?
    od Marek Klus » 16 říj 2024 19:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1671
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 07:46
  • RGB klávesnice
    od Xox.87 » 07 pro 2024 15:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2104
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    09 pro 2024 14:17
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1876
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”