Ahoj všem,
jelikož se mé stávající PC dostává do důchodového věku, rád bych provedl jeho upgrade.
Nejsem si jistý svým výběrem komponentů a tak bych Vás touto cestou chtěl požádat o pomoc.
Původně jsem chtěl měnit jen procesor, ale později se ukázalo, že by to bylo málo.
Má aktuální sestava:
ASRock 960GM-GS3 FX, 760G, DDR3, S-ATA2
AMD FX-4100, AM3+, 64-bit, 3.6GHz
Powercolor Radeon HD 6770, 1GB DDR5 (128-bit)
Fortron SAGA II 500, 500W
Nanya Elixir 4GB DDR3 1333MHz CL9 DIMM (2x)
Seagate Barracuda 750GB HDD, S-ATA3
CRUCIAL M500 240GB SSD
Nyní co jsem sestavil (není za 16k, nevím zda můj aktuální zdroj bude dostačující)
http://www.czc.cz/7fbo9io3diiv6b63b1ma5eg3vc/seznam
PC skříň mám, takže pokud by mi těch 1k pomohlo třeba k lepší grafice, není problém ji odstranit a dokoupit pouze ventilátory do staré case.
Také nevím zda jsou mé stavající RAM vhodné pro použití v této sestavě.
Také bych se chtěl zeptat, zda je volba Intelu správná a nezvolit AMD.
Za případné rady Vám předem děkuji a přeji hezký zbytek dne.
Max
herní PC za 16k, bez OS _upgrade stávajícího PC_ Vyřešeno
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: herní PC za 16k, bez OS _upgrade stávajícího PC_
Taktovací procesor a ne-taktovací deska.
Tu klávesnici nechceš, věř mi. Měl jsem ji a s tím i puchýře na prstech z ostrých hran kláves. Navíc mi po roce odešla!
Udělal bych to takhle: http://www.czc.cz/0lbcplkom8iud8dri35lq8ptp2/seznam
S tím, že kdyby zdroj nestačil, tak dokoupit nový.

Tu klávesnici nechceš, věř mi. Měl jsem ji a s tím i puchýře na prstech z ostrých hran kláves. Navíc mi po roce odešla!

Já bych se možná vydal cestou taktovani toho FXka...
4.5 GHz bude tikat jako nic a tam už to výkon má. Minimálně ve hrách to brzdit nebude.
4.5 GHz bude tikat jako nic a tam už to výkon má. Minimálně ve hrách to brzdit nebude.
Clorky píše:Taktovací procesor a ne-taktovací deska.![]()
Tu klávesnici nechceš, věř mi. Měl jsem ji a s tím i puchýře na prstech z ostrých hran kláves. Navíc mi po roce odešla!![]()
Jak jsem psal pane, nerozumím tomu a za návrh a tu klávesnici ti díky. Právě kvůli otlačeným prstům prodávám stávající.
Edit: takže lepší grafika a "taktovací" deska, ja?
max
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týče koupě klávesnice, bral bych tu nejlevnější membránovku, co se dá sehnat a vyhovuje ti její profil kláves.
http://www.czc.cz/connect-it-klavesnice ... 18/produkt
Dražší membránovky se dle mého nevyplatí kupovat. Ať už kvůli kvality nebo životnosti.
edit: Ne, lepší grafika a ne-taktovací deska i procesor. Výkonu mají plno a taktování stojí moc peněz a přinese toho málo.
http://www.czc.cz/connect-it-klavesnice ... 18/produkt
Dražší membránovky se dle mého nevyplatí kupovat. Ať už kvůli kvality nebo životnosti.
edit: Ne, lepší grafika a ne-taktovací deska i procesor. Výkonu mají plno a taktování stojí moc peněz a přinese toho málo.
Naposledy upravil(a) Clorky dne 15 črc 2014 23:57, celkem upraveno 2 x.
Oxxid píše:Já bych se možná vydal cestou taktovani toho FXka...
Myslíš procesor od AMD z mého uzamčeného topicu?
No já se právě ztrácím ve volbě mezi AMD x Intel. Když jsem tady procházel navrhované sestavy v jiných vláknech, tak všude byl Intel.
A tak jsem od AMD upustil a začal hledat recenze na Intely.
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 00:00) ---
Ta klávesnice nemusí být nutně za pár korun, ale zase na druhou stranu ne za tisíce. Hledám nějakou tichou ať nebudím malýho když se ženou usínají u TV

max
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybys měl lepší desku, tak by se tam dalo dát FX 8320 a smysl by to mělo, ale ta ASrock prostě FX 8320 nezvládne a FX 6300 se nevyplatí.
Buď kláveska za dvě stovky, nebo za dva tisíce (a více) mechanická. Nic mezi se nevyplatí a je to hovadina. Connect ITka snad i tichá bude, vyzkoušej si ji někde v obchodě.
Hlavní rozdíl mezi Intelem a AMD je v:
a) výdeji tepla
b) spotřebě
c) výkonem na jádro
d) architekturou jádra
Vše z uvedených má jasně pod palcem Intel, výdej tepla i spotřeba je poloviční, výkon na jádro naopak 2/5 vyšší (i3 4150 vs FX 6300), architektura souvisí s výše uvedeným. Intel ji má novější.
Buď kláveska za dvě stovky, nebo za dva tisíce (a více) mechanická. Nic mezi se nevyplatí a je to hovadina. Connect ITka snad i tichá bude, vyzkoušej si ji někde v obchodě.
Hlavní rozdíl mezi Intelem a AMD je v:
a) výdeji tepla
b) spotřebě
c) výkonem na jádro
d) architekturou jádra
Vše z uvedených má jasně pod palcem Intel, výdej tepla i spotřeba je poloviční, výkon na jádro naopak 2/5 vyšší (i3 4150 vs FX 6300), architektura souvisí s výše uvedeným. Intel ji má novější.
Takže "herní" klávesnice za 600, 800 atd. nekupovat, protože obdobnou službu nabídne i IT klávesnice za 130,- a rozdíl je jen ve větším počtu tlačítek...
K těm procesorům - je pravdou, že na hraní je "lepší" AMD?
Používám PC převážně na hraní a pak klasika, net, občas film a trocha grafické práce
K těm procesorům - je pravdou, že na hraní je "lepší" AMD?
Používám PC převážně na hraní a pak klasika, net, občas film a trocha grafické práce
max
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, AMD má jedinou výhodu v integrovaném grafickém jádru v procesorech, které je oproti Intelu i několikrát výkonnější.
Ale hry poběží na té dedikované, takže to není třeba řešit. Výpis rozdílů jsem ti napsal výše. Na hry s dedikovanou grafikou (GTX 770) je lepší Intel.
Ale hry poběží na té dedikované, takže to není třeba řešit. Výpis rozdílů jsem ti napsal výše. Na hry s dedikovanou grafikou (GTX 770) je lepší Intel.
Bohužel jsem psal rychleji, než četl, takže se vyplatí připlatit si za Intel.
Za vysvětlení děkuji.
RAM můžu nechat ty co mám?
Za vysvětlení děkuji.
RAM můžu nechat ty co mám?
max
jde vypocitat zda bude zdroj stacit?
tapaltak
tapaltak
max
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli má hodnoty OK (zkontroluj multimetrem), pak by měl v pohodě stačit.
Tohle mi vyšlo v kalkulačce.
Druhá alternativa, která mě také napadla by byla - místo GTX 770 brát R9 280X. Ta však více žere a 500W zdroj bych už nepoužíval. Ušetříš však na kartě tisícovku a když ještě tisícovku přidáš, můžeš koupit 600W+ zdroj.
R9 280X a GTX 770 jsou na tom výkonově plus-mínus stejně. Výhodou GTX 770 jsou funkce jako je Shadowplay, CUDA a PhysX. Jestli nic z toho nevyužiješ, pak už by bylo dobré přemýšlet o té alternativě.
GTX 770 má taktéž lepší provozní vlastnosti, proto je vhodným kandidátem do sestavy se stávajícím zdrojem. Protože 500W ji nakrmí.
Tohle mi vyšlo v kalkulačce.
Druhá alternativa, která mě také napadla by byla - místo GTX 770 brát R9 280X. Ta však více žere a 500W zdroj bych už nepoužíval. Ušetříš však na kartě tisícovku a když ještě tisícovku přidáš, můžeš koupit 600W+ zdroj.
R9 280X a GTX 770 jsou na tom výkonově plus-mínus stejně. Výhodou GTX 770 jsou funkce jako je Shadowplay, CUDA a PhysX. Jestli nic z toho nevyužiješ, pak už by bylo dobré přemýšlet o té alternativě.
GTX 770 má taktéž lepší provozní vlastnosti, proto je vhodným kandidátem do sestavy se stávajícím zdrojem. Protože 500W ji nakrmí.
- Přílohy
-
- Bez názvu.png (5.08 KiB) Zobrazeno 831 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1298
-