Notebook na VŠ

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Notebook na VŠ

Příspěvekod Owner » 23 črc 2014 10:31

Zdravím,
po dlouhé době jsem se opět zašel podívat na toto fórum a doufám, že mi zde pořádně zkritizujete mé volby ke koupi notebooku. Nyní tedy k problému samotnému.

Potřebuji z hlediska HW:
    15" displej s min. FHD (3K se nebráním)
    CPU od Intelu, nejspíše slušné i5 DC, ale šlo by i i7 MQ (ovšem ne za cenu mnohem nižší výdrže na baterku!)
    plnotučnou klávesnici tzn. i s numerickým blokem
    možnost swapovat baterku
    kombinaci trackpoint, touchpad
    bluetooth,wifi
    dobrá výdrž na baterii min. jako u X200s tzn. 6+ hodin

Použití:
Nošení na přednášky FI MUNI - aplikovaná informatika (váha ntb nerozhoduje), přežití dne bez napojení se na síť. Svižnost systému (pokud nebude ssd v konfiguraci, doplním o 240GB M500.
Ze SW Visual Studio, Eclipse, MobaXterm, Office, Premiere, Photoshop, prostě pracovní klasika.
Z her se bude jednat nejspíš jen o Minecraft, zde budu potřebovat, aby to zvládlo natáčet min. 720p přes Bandicam. Na nic náročnějšího na tom stejně kvůli času dělat nebudu.

Zatím mi vše toto jede (až na Minecraft) na Thinkpad X200s - 12",5GB ram,240GB SSD. Jsem s tím maximálně spokojen a do budoucna bych tedy preferoval značku opět Lenovo, nejlépe řadu ThinkPad.
Dokovací stanice by byla výhodou.

Cenový limit dejme tomu od 25k Kč do 35k Kč, ovšem pokud by to mělo být něco extra, tak limit zvýším.

Co by se mi líbilo:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 504796.htm - bude mít novější revizi v září s 4712MQ a 840M grafikou, ovšem obávám se battery life v této konfiguraci. Zvládne to deklarovaných 6 hodin? Navíc mě trápí, že zde není 9cell baterie.

http://www.lenovoshop.cz/lenovo-thinkpa ... 65565.html - není na takové vysoké rozlišení 730M a integrovaná od Intelu příliš slabá ?

Nebo jiný notebook? Prosím podělte se o názory.

+ nemáte někdo informace, jestli vyjde refresh T540p s alespoň 830M od Nvidie? Pak by se o tom dalo reálně uvažovat i kvůli tomu Minecraftu a 3K IPS.

Děkuji za nápady a kritiku!
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”