Ahoj, mám tento notebook: http://www.acer.co.in/ac/en/IN/content/model-da... , http://www.notebookcheck.net/Review-Ace ... e-Timeli...
Je v rovnakej špecifikácii ako na stránke acer na uvedenom odkaze. Má normálne 500GB HDD, ale má ešte 20GB SSD, ktoré pôvodne slúžilo na uspatie systému Windows 7. Keď som prešiel na Win 8 (teraz 8.1) tak sa táto funkciu vraj už nedá využiť. Dlho som o tom googlil a nič som nenašiel. Chcel som preto disk použiť na inštaláciu OS. Win 8.1 mi tam nevojde. Tak by som rád urobil dualboot, s tým že na SSD dám Ubuntu/Kubuntu alebo niečo podobné. To tam vlezie, a v prípade nejakej väčšiej práce by som použil boot z HDD Win 8.1. Zaujímalo by ma či je toto SSD vôbec vhodné na uloženie OS. Neviem či sú v SSD diskoch nejaké typy podľa funkcie. V SSD diskoch sa vôbec nevyznám. Ani neviem ako je to v tom Notebooku zapojené (v akom slote), kedže je tam aj HDD. Nikde som sa k tomu ani nedopátral. Mohli by ste mi poradiť, či je to SSD vhodné k uloženiu OS?
Ďakujem.
SSD, čo je zač u Acer Aspire M3-581TG
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD, čo je zač u Acer Aspire M3-581TG
Pokud to neni hybridni disk, tak je to SSD v mSata slotu.
Je tam kvuli zrychleni OS, pouziva se jako cache - to jde samozrejmne i ve Windows 8.
Je tam kvuli zrychleni OS, pouziva se jako cache - to jde samozrejmne i ve Windows 8.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD, čo je zač u Acer Aspire M3-581TG
A dá sa do neho nainštalovať iný OS? Ako presne sa to dá využiť vo WIN 8 prosím? Na win 7 mi slúžil pre uloženie systému pri dlhodobom spánku, vo Win 8 to nejde lebo sa to tam nedá užívateľsky nastaviť. Pri Win 7 ktorý bol predinštalovaný to bolouž urobené originál od Aceru. Ďakujem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 3803
-
od antikpp
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 23:19