HDD pro notebook MSI GE 620 DX

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Badicek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

HDD pro notebook MSI GE 620 DX

Příspěvekod Badicek » 06 říj 2014 14:48

Zdravim lidi, pred par mesici jsem tu resil pad notebooku a naslednou vymenu displeje. Bohuzel to odnesl nejspise i Hard Disk. HDD regenerator mi hlasil, ze mam okamzite zalohovat data, ze je HDD poskozeny, asi 2h na to, kdyz jsem pocitac restartoval, se uz nezapl. Data nastesti zalohovane mam, spis bych potreboval poradit s vyberem Disku a naslednou instalaci do pocitace. Rad bych aby to stalo co nejmene, protoze uz jsem do te opravy investoval doopravdy hodne.

Ohledne velikosti pameti, by mi bohate stacilo do 200-300GB. Dale bych potreboval poradit, kde a jaky HDD koupit a kde ho pak pripadne dat do servisu (Praha) a kolik by to tak cca vyslo se vsim vsudy.

Diky moc.

Reklama
RadeluxD
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: HDD pro notebook MSI GE 620 DX

Příspěvekod RadeluxD » 06 říj 2014 15:15

Kolik chceš maximálně investovat do HDD?
A proč to dávat do servisu? Vyměnit HDD je to nejlehčí,co u NTB lze udělat,stačí oddělat spodní kryt a vyměnit.
Instalaci Windowsu zvládneš taky,je to lehké,takže nevidím důvod,proč to dávat do servisu.
PC 1: Compaq CQ58
PC 2: Macbook Air 13
Mobil: iPhone 4S 64G

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 06 říj 2014 15:38

No ja nemam vubec zadny prehled o cenach hardware soucastek, takze si doopravdy netroufam rict, kolik chci investovat. To je i castnecne odpoved, proc to chci dat do servisu, protoze tomu doopravdy nerozumim :D + kdyz se menil displej, tak byly potreba nejake specialni sroubovaky, ktere v normalni domacnosti jen tak nejsou, to by se mozna tykalo take vymeny HDD ne?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 06 říj 2014 16:23

Nastin cen tady, na vymenu ti bude na 99% stacit mensi krizovy sroubovak.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 06 říj 2014 16:27

Doporučuji tento: http://www.alza.cz/seagate-laptop-1tb-h ... 403215.htm mám ho ve starym notebooku a je to svižnost, sice jen 8gb ssd ale všechno je rychlé dost
a jestli nehodláš dávat takovou částku tak: http://www.alza.cz/seagate-momentus-spi ... 374873.htm
výměna je hodně jednoduchá, jen odšroubuješ kousek spodku, a tam už bude přišroubovanej nějakym tim plechtem hdd, ten plech odšroubuješ a jen vyndáš hdd dáš nový a zpět našroubuješ a je to..

OlikCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod OlikCZ » 06 říj 2014 17:24

Vzal bych tento:
http://www.czc.cz/wd-black-bpkx-500gb/1 ... 25516=d2.5
Osvedcena serie black od WD
5 let zaruka
7200 ot/min

Na hybrida bych nevsazel. Jeste zkus ten HDD pripojit k PC a zkontrolovat ho pomoci Crystal disk info a HD tune (podpis) bud ve windows a nebo pres Hirens Boot.
EDIT: necetl jsem, ze jsi resil pad notebooku. Tak to je nejspise HDD na odpis.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 06 říj 2014 21:55

Necekal jsem, ze vymena HDD bude tak lehka, doopravdy tam neni nic, co bych mohl pokazit? Jednou jsem spalil graf. kartu u stolniho pocitace, pri vymene CD romky, takze jsem vylozene antitalent :D. Cena HD me prekvapila, cekal jsem 2k+ a 500 gb mi bohate staci i s rezervou. Jeste k te vymene, NTB nebyl cisten od prachu cca 2 roky a vim, ze pred rozbitim se casto prehrival a byl moc hlucny, takze bych rad aby se odstranil i tento problem a to uz asi neni pro laika jako jsem ja hadam? Takze by v tomto pripade bylo asi nej pocitac vazne donest nekam do servisu ze?

OlikCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod OlikCZ » 06 říj 2014 22:42

No zalezi na tom jaky pristup ke komponentum ma notebook. Jestli chces po nejakem tom roce vycistit notebook, kvuli prehrivani, tak nestaci vyfoukat kompresorem pres dirky patricne mista, ale aby si to mel co nejvic ucinne, musis prepastovat CPU, GPU teplovodivou pastou, samozrejme vyfoukat, projet stetcem fan a zebrovani. Musis vysrobouvat sroubky na spodni strane, pokud jsou sroubky male a velke, tak bys je mel rozdelovat a pamatovat si presne, kde patri ty male a kde ty velke sroubky. Na HDD byva samostatny plast, taky na RAM (neni to pravidlem treba Zenbook od ASUSU tvori spodni kryt jeden hlinik?, i ten tvuj ma jen jeden kryt) proto je ta instalace noveho HDD a RAM snadna.
Nejlepsi je se predem podivat, kde najdes dane veci jako treba CMOS baterii, CPU, GPU nez zacnes rozebirat (obecne podle toho, co chces delat). K tomu ti pomozou videa treba na youtube "nazev nootebooku" + disassembly atd :D a najede ti primo postup
Takze pokud si ho chces vycistit pocitej s utratou od 70-100 kc za teplovodivou pastu + asi bys to dal za pulhodky. Tak sam musis vedet, zda mas odhodlani se do toho pustit a nebo to radsi nekomu nechas a zaplatis odhadem 300 kc. Jestli sam, tak ti poradime vice.

Instalaci toho HDD zvladnes sam. Pokud ti tam ten SATA disk nebude pasovat, podivej se zda na tom starem neni redukce, kterou musis odejmout a nainstalovat na ten novy.

Tvuj nb s postupem pro prepastovani a vycisteni.
http://www.youtube.com/watch?v=gme28YRO2as
Xioami Redmi 1S

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 06 říj 2014 23:25

Nečetl jsem olíkovo sloh co ti napsal ale napíšu co doporučuji já udělat při čištění
žádného servisu neni potřeba ale bylo by dobré mít balkon nebo chatu třeba, vemeš si to někam ven kde to rozdělíš jen na dvě půlky
koupíš si stlačenej plyn, klidně hořlavej za 100kč u alzy a profoukneš to vyletí uplně hrozně prachu a notebooku klesne teplota neuvěřitelnym zpusobem
u toho plynu je i nástavec aby ses dostal všude takže nejdřív to foukneš tak jenom jak kdybys to voněl voňavkou a pak meziprostory (hlavně větráčky apod)
zašroubuješ to zpátky, neni to nic těžkýho to šroubovat stačí jen trošičku síly kterou má i 13ti letej kluk :)
pak bych s tim nic 1-2 dny nedělal aby třeba nezačal hořet a pak už by byl ok

ještě k tomu hdd, hodně notebooků má že odšroubuješ jen takovej maličkej kousek plastu dole a tam je hdd ale někde to je že to musíš rozšroubovat na dvě půlky, ale to je opravdu jen u nějakých

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 07 říj 2014 19:02

Diky moc za rady....na vymenu HDD bych si asi troufnul. Vycisteni uz vypada trochu narocneji a asi bych preferoval to priplaceni cca 200 stovek, nez riskovat, ze v tom NTB udelam jeste vetsi neplechu, nez aktualne je :D. Jeste k tomu HDD, poradili jste mi dva HDD (http://www.czc.cz/wd-black-bpkx-500gb/1 ... 25516=d2.5 http://www.alza.cz/seagate-momentus-spi ... 374873.htm) kazdy ma lehce odlisna cisla, jak velky rozdil to je a jaky by jste preferovali pripadne vy, diky moc :).

OlikCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod OlikCZ » 07 říj 2014 19:10

Osvedcena serie black od WD
5 let zaruka
7200 ot/min

Seagate
2 roky zaruka
5400 ot/min

Ten WD je jednoznacne lepsi.
Xioami Redmi 1S

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 25 říj 2014 23:06

zitra si jdu vyzvednout HDD. Jen jeste posledni otazka, jak je to s preinstalaci OS? Na spodni casti notesu mam cislo, to vim, jen si nejsem jisty, jestli po vice jak 2 letech najdu instalacni CD od windows, co k tomu bylo, je to problem? Vubec nemam predstavu, jak to funguje, diky moc!!!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”