koupě pc

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

DaNy11
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

koupě pc

Příspěvekod DaNy11 » 20 pro 2014 17:56

Dobrý den mám dotaz ohledně koupě použitého pc. Zajímalo by mě jestli má cenu si kupovat pc s procesorem intel core i7 950 se socketem 1366 nebo jestli koupit třeba něco se slabším procesorem ale s novějším socketem pro případný upgrade.
V architekturách procesorů se neorijentuju a tak by mě zajímalo jestli by tento procesor s nějakou lepší grafikou stačil popř. doporučte nějakou alternativu.
Počítač má být určen na hry.
Předem děkují budu si vážit všech odpovědí.

Reklama
SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: koupě pc

Příspěvekod SamerLP » 20 pro 2014 17:57

maximálna cena ktorú si ochotný zaplatiť? aj s OS?

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 20 pro 2014 17:57

Vítej na PCHelp.

Jak ti mám říct, zda se vyplatí, když nevíme cenu :lol: . Jinak spíš ne, musel bys ho mít vcelku za levno.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

DaNy11
nováček
Stav:

Příspěvekod DaNy11 » 20 pro 2014 18:03

Pro procesor zakladovku a ramky by to mělo být ta 6000 to mám právě možnost koupit a proto by mě zajímalo jestli by ten procesor byl dostatečný na hry

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Pro 2014 18:08) ---

Karrex píše:Vítej na PCHelp.

Jak ti mám říct, zda se vyplatí, když nevíme cenu :lol: . Jinak spíš ne, musel bys ho mít vcelku za levno.

No právě ten procesor s deskou 8gb ddr3 ramek vodním chlazením a skříní bych měl za 6000

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 20 pro 2014 18:10

ten procesor by mal byť dostačujúci to je jasné... ale teraz som mimo čo vlastne kupuješ? celý počítač chceš poradiť alebo len dosku,ramky? alebo jako lebo som sa nejak v tom stratil :D

DaNy11
nováček
Stav:

Příspěvekod DaNy11 » 20 pro 2014 18:17

Tak já se to pokusím osvetlit :)
V bazaru jsem nasel počítač jen bez grafiky s investicí do ní počítám tu neřešíme ale zajímalo by mě jestli to má cenu kupovat hlavně vzhledem ke starší architektuře procesoru nebo koupit něco se slabším procesorem se socketem například 1155 a koupit třeba i5 s novější architekturou.

morik242
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod morik242 » 20 pro 2014 19:25

Jestli myslíš tou novější architekturou Haswell tak na to zapomeň. Je pouze pro soc. 1150 a ty tu chceš 1155. Řekni nám celý cenový limit, který chceš do PC dát. A vypiš aspoň komponenty nebo pošli odkaz na ten Bazar. pc.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain

DaNy11
nováček
Stav:

Příspěvekod DaNy11 » 20 pro 2014 19:53

ne já nemyslel přímo haswell myslel jsem třeba sandy bridge nebo ivy bridge ale jak jsem řekl v architekturách se vůbec nevyznám a tak mi není moc jasný jak je na tom i7 950 oproti třeba i5 3570k protože jestli se nemýlím tak ta i5 je novější architektura a má patici 1155 a zde už narážim na to, zda mi tento procesor bude dostačovat na hry nebo si mám rovnou sehnat pc s paticí 1155

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 20 pro 2014 20:00

[quote="SamerLP"]ten procesor by mal byť dostačujúci to je jasné... ale teraz som mimo čo vlastne kupuješ? celý počítač chceš poradiť alebo len dosku,ramky? alebo jako lebo som sa nejak v tom stratil :D[/quote]
Samer, PRE BOHA!
Máš tu tému (ktorá sa tiahne na hromadu strán), kde sa pýtaš ako si máš poskladať svoj PC a čo vlastne treba kúpiť (logicky nič nevieš) a teraz ideš radiť? Ako vážne?
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:00, celkem upraveno 3 x.

matvija75
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod matvija75 » 20 pro 2014 20:02

Ahoj , najlepšie bude ak napíšeš limit a my ti poskládame pc , tak to bude najlepšie :)

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 20 pro 2014 20:05

Tu i7 bych si nebral. Napiš limit.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 20 pro 2014 20:34

RedMasterSK píše:
SamerLP píše:ten procesor by mal byť dostačujúci to je jasné... ale teraz som mimo čo vlastne kupuješ? celý počítač chceš poradiť alebo len dosku,ramky? alebo jako lebo som sa nejak v tom stratil :D

Samer, PRE BOHA!
Máš tu tému (ktorá sa tiahne na hromadu strán), kde sa pýtaš ako si máš poskladať svoj PC a čo vlastne treba kúpiť (logicky nič nevieš) a teraz ideš radiť? Ako vážne?

nikde som tu ešte neradil... len sa pýtam čo presne potrebuje lebo ak si prečítaš jeho prvý príspevok nevidím tam do akej ceny chce vôbec komponenty a aké vôbec komponenty chce kúpiť...(už to dopísal vyššie)
Nabudúce mi offtopicy napíš radšej do SS... (neviem čo kúpiť? aké komponenty idú do počítača viem jedine čo neviem je kvalita tých komponentov tak nehovor že neviem úplne všetko)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupě case
    od lucaso84 » 07 čer 2025 07:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2557
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 21:02
  • Koupě mobilu
    od lucaso84 » 27 úno 2025 19:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    11
    10966
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 19:26
  • Vyplati se koupe 4070
    od tom66 » 28 lis 2024 18:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2430
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:12

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”