PC sestava - stream

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Flashi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC sestava - stream

Příspěvekod Flashi » 23 pro 2014 18:13

Dobrý den,

Chtěl bych upravit svůj PC, aby mohl alespoň trochu slušně streamovat.Co jsem četl na forech, zalíbil se mi od AMD FX-8350.Všichni na něj píší pozitivní recenze a já opravdu nemám rád intel, jelikož je předražený.Čili chtěl bych se zeptat na váš názor.Je možné spojit dohromady AMD FX-8350, Základní desku MSI 970 GAMING, chladič na procesor Arctic Freezer A30, grafickou kartu Sapphire HD 7770 a zdrojem FSP500-60APN ? Utáhne to ten zdroj? Půjde to vše dohromady? Pokud vám to nějak pomůže, rád bych streamoval né příliš náročnou hru League of Legends, internet je samozřejmě jedním z hlavních ..Tudíž si pořídím od UPC download 120 Mb/s a upload 12 Mb/s. Jen by mě zajímalo, zda to postačí k streamování bez "lagů"...řekněme těch 1080p.Případně, šlo by taktovat? Utáhne to chladič? byla to dobrá volba? Zdroj ? Díky moc za odpovědi, vážně si toho vážím.Omlouvám se pokud tento příspěvek nebyl zrovna profesionální, je mi 16 let a jsem zde poprvé.Děkuji a přeji krásný zbytek dne.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: PC sestava - stream

Příspěvekod d1amond » 23 pro 2014 21:58

Vítej na PC-HELP

Polož si otázku. Jak může být Intel předražený, když stejně výkonný a daleko hospodárnější CPU i5-4460 stojí stejně? Nehledě na zastaralý socket AM3+, který je určen k zániku a v podstatě nic lepšího a zároveň rozumného než 8350 do něj není? Tím neříkám, že je 8350 špatný CPU, jen říkám jeho nevýhody oproti Intel.
Dnešní sockety 1150 mají jistou podporu v nastupujících core i procesorech. Nehledě na možnost povýšit na Xeon nebo jakékoliv i7.

Ke zdroji APN. Vyhni se mu obloukem, protože je to to nejhorší, co v poslední době Eurocase pustil ven. Kdybys napsal finanční limit, něco tu zkusíme poskládat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Flashi
nováček
Stav:

Příspěvekod Flashi » 24 pro 2014 01:00

To, že tu někdo srovnáváte INTEL s AMD je naprosto neskutečná kauza Intel 3.0GHz a s turboboostem 3.5GHz a že utratíte ročně o stovku navíc ....Každopádně, ano při přetěžování ano, ale jinak nežere zase tolik a je i trochu rozdíl mezi jednou stovkou než mezi desítkama tisíc jen pro speciální díly pro "Haswell" kterej na procesoru za 29000Kč zdvihne výkon o 0,5GHz :D :D :D :D.
Pokud zatížíte FX-8350 například čtyřmi různými aplikacemi naráz, následně má lepší chování než core i7 a zpracová všechny tyto úlohy rychleji (tomshardware test težkého multitaskingu). Při běžné činnosti je však také svižný a subjektivně mezi core i7-3770K a FX-8350 nepociťuji rozdíl. V řeči tabulek a grafů pak mají oba procesory podobný výkon v náročných aplikacích - jednou vyhraje ten, pak zas onen. Na FPS hry ve vysokých rozlišeních a detailech je to taky podobné.
Každopádně, pokud mi za 10 000 složíte lepší, začnu věřit v magii. (Možná bych dokázal trochu ten limit posunout.Nechť se děje magie.)

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Pro 2014 05:41) ---

Jen abych předešel nedorozumění.Vlastním uvedený zdroj a grafickou kartu. V podstatě jediný co je zde nového k zakoupení je procesor, základní deska a chladič.

el che63
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod el che63 » 24 pro 2014 08:01

A paměti, pevný disk máš?
Kdyby ano, tak bych bral spíše toto: http://www.alfa.cz/basket.php?items=_2QAW0118BF012MU701
chladič ke Xeonu stačí box, nehřeje se tolik jako AMD
Jinak já osobně nemám proti AMD výhrady, byl jsem na jejich procesorech 16let. Po 8jádru AMD byl ale přechod na i7 docela překvapující. Výkon na 1. jádro, daleko vyšší min.FPS a hlavně neřeším pořád problém s teplotou při OC.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 24 pro 2014 13:32

Na Xeonu bych to stavěl též. Co se úspory týká, měl jsem namysli ne ušetřenou stokorunu, ale spíš TDP. A ano, to je otázkou chladiče a tepla, které při provozu vzniká.

Nicméně dle všeho je toto téma o ničem, protože tazatel má jasno.

//mimochodem, chtěl bych vidět ty položky za desítky tisíc pro Haswell, které z něj dělají takovou zrůdu ;)

Flashi
nováček
Stav:

Příspěvekod Flashi » 24 pro 2014 22:14

Dobrá tedy, stavím limit na 15 000 Kč (Pokud to bude o 1-3 tisíce víc dá se vyřešit).
Nuže - Mé současné PC : Základni deska : Gigabyte GA-A75-D3H
Procesor : AMD A6-3650
Čipová sada základní desky : AMD A75, AMD K12
Ram : 2x Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX = 8 Giga
Grafická karta : Sapphire HD 7700
Zdroj : FSP500-60APN

Jak říkám, potřebuji nějak upgradovat můj PC, aby mohl slušně streamovat 1080p obraz.Asi nejvíce jsem zvažoval AMD, kvůli velké schopnosti overcloakingu, který se intel nedokáže vyrovnat.

Budu moc rád za každou vaši radu a prosím, respektujte limit, děkuji.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 pro 2014 01:02

Kup 8350, k tomu slušnější zdroj, doporučil bych Seasonic M 520W a chladič. Desku jsi nevybral nejhorší.
http://www.czc.cz/silentiumpc-fortis-2- ... 41/produkt.

Nebo to vem takto
http://www.czc.cz/msi-b85-g43-intel-b85/130608/produkt
http://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1231v3/153117/produkt
http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-l ... 58/produkt
a nemusíš nic taktovat

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”