Před nedávnem jsem se rozhodl, že bych si rád pořídil herní PC (doteď jsem hrával na notebooku, ale ten výkon už není nic moc a nechci ho úplně zničit hraním her). Jak to tak bývá, tak jsem si začal číst různé fóra a články, abych se v tom nějak zorientoval. Začal jsem si vypisovat komponenty a ceny, ale s mým přístupem "ale tak si trochu přidám a bude to lepší" se dostávám výrazně nad hranici toho, co si můžu dovolit investovat

Rád bych tedy tady poprosil o nějakou radu a pomoc s výběrem. Cenová relace 15-20k je poměrně flexibilní, spíše se snažím najít bod, kdy už se nevyplatí investovat dále v poměru cena/výkon (ačkoli ten bod bude pravděpodobně až za tou hranicí 20k =)).
Rád bych byl, kdyby se do ceny vlezl nějaký levnější monitor. OS bych zatím do ceny nepočítal. Rád bych také ušetřil všude, kde to neubere výkonu (už roky jsem nepoužil DVD mechaniku... klidně bych ji oželel, dále nepotřebuji žádnou designerskou skříň - jen ať je funkční, atd.)
Já jako hráč nehraju hry jako potěšení pro oči, takže nepotřebuji hrát nejnovější hry na ultra ultra detaily. Na druhou stranu bych byl rád, kdyby mi počítač vydržel a hry, které ještě v budoucnu pár let přijdou, jsem si mohl stále zahrát.
Dále jsem se chtěl zeptat, kde je dobré koupit komponenty/nechat si složit počítač apod, ale to se pak asi doptám později, ať tu z toho nedělám slohovku.
Pokud by to šlo, zajímalo by mě, jak by konkrétní sestavy zvládly různé nové hry (abych to měl jako nějaký referenční bod, jestli to vůbec má za tu cenu smysl). Nedávno jsem dohrál DA:I a nyní jsem si zkoušel u kamaráda na podobném ntb jako mám já zahrát Dying Light.
Předem děkuji všem, co měli energii si to přečíst a ještě více těm, kteří nějakou radou přispějí.
Petr