a jak je na tom moje deska pls? http://www.czc.cz/msi-b85-g43-intel-b85/130608/produkt
kolik 3pinů umí ovládat? nikde to v popisu nevidím
zalman z3
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zalman z3
Jak se dočteš v manuálu na straně 23, PWM regulaci stejně umí jen CPU fany a SYS_FAN3. SYS_FAN1 a 2 umí napěťovou regulaci
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
aha problém bude, že si pletu pwm s napětovou regulací. můžeš mi to trochu osvětlit prosím jak to vypadá v praxi? napětová je snížení/zvýšení napětí=snížení/zvýšení otáček a pwm regulace je ta jak se upravuje šířka napájecího signálu (co jsem našel na wiki) jaká je potom výhoda pwm u pc větráků?
pokud tedy zakoupím klasický 3 pin větrák, tak jej budu díky desce schopen taky regulovat. rozumím dobře? budu chopen jej regulovat na základě teploty procesoru? ted to mám zapojené do sys_fan 1 a reguluji to takto (v závislosti na tepl procesoru)
díky
pokud tedy zakoupím klasický 3 pin větrák, tak jej budu díky desce schopen taky regulovat. rozumím dobře? budu chopen jej regulovat na základě teploty procesoru? ted to mám zapojené do sys_fan 1 a reguluji to takto (v závislosti na tepl procesoru)
díky
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PWM dokaze tocit nizsi otacky, protoze s malym napetim by se klasicky vetrak ani neroztocil. A jestli to mas v sysfan1, stejne nejedes pwm
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
rozumím...takže to ureguluji napětově. super. asi nakonec dokoupím jen nějaký větrák a nacpu ho do krabice. teploty jsou ok už ted, hlučnost v zátěži mi nevadí, tak ok :) díky za info
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”