Herné PC Do 950€ Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

minczerova
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Herné PC Do 950€

Příspěvekod minczerova » 11 úno 2015 22:07

Ozaj aké máte skúsenosti s CzC lebo som čítal na nete že sú dosť neodborní :D
Ale sám mám PC z Czc ale nemám problém :D
A ešte ak by som to tam fakt kúpil aký by bol postup pri reklamácií musel by som im to Osobne posielať nie ?
+ profylaxia, Testy a Továrenské nastavenie by som mal v priebehu 24 mes záruky zadarmo ?
Ozaj a čo viete o Win 7 64bit HP OEM prenesenie na druhé PC ? Lebo tam v tej firme mi povedali že by sa to dalo spraviť akurát by som ho nemohol používať na tomto lebo by ho zablokovali. A na tomto by sa ani nepoužíval lebo kamarát si tam dá Legálnu OEM Win 8 ? čo mi na to poviete ?

Reklama
stalker70
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod stalker70 » 12 úno 2015 10:08

Mohu se zeptat? proč je tam tak zbytečně drahá zakladní deska? a gtx 960? Neříkám že to je špatná sestava ale mohl si mít o trochu vykonější sestavu.
DIG THIS ANYWAY

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 12 úno 2015 15:00

Dosku tam má preto takú lebo je tam lepšia zvuková karta sieťová a pár drobností a Určite žiadnu B85 Nechcem a preto aj taká doska aby som ju nemusel dajme tomu meniť za tie 4 roky ak by stále stačila DDR3 pamäť. A preto 960 lebo sa mi zdá dosť predražená 970 a ak si videl cenu obchodu čo mi to má robiť tak poteš pán boh.

Btw vyjadrí sa mi niekto k môjmu príspevku nad Stalkerovým ?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 12 úno 2015 15:56

Já si na CZC stěžovat nemůžu, prostě kvalita odpovídá ceně, co si nechají a to sestavení zaplatit...

Můžeš jim to poslat poštou, klidně jen vadnou komponentu.

"Testy a Továrenské nastavenie by som mal v priebehu 24 mes záruky zadarmo?" Nevím co tím myslíš, můžeš si s tím dělat co chceš, a nikomu za to neplatíš.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 12 úno 2015 16:02

Ni nie práve že či by mi to oni spravili zadara :D v priebehu 24 mes
A Nik mi neodpovedal ohľadom toho Windowsu ?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 12 úno 2015 16:05

Wikipedia píše:OEM licence je způsob licencování softwaru, kdy je licence k danému programovému vybavení získána koncovým uživatelem současně se zakoupením hardwaru či jiného softwarového produktu. OEM verze softwaru může mít stejný rozsah funkcí jako plná verze, ale je poměrně časté, že funkce OEM verze jsou omezené. Servis k OEM softwaru, jako např. technická podpora, zpravidla poskytuje pouze výrobce počítače. Při OEM prodeji licencí je za vady prodávaného softwaru odpovědný výrobce počítače. Software licencovaný touto licencí bývá většinou možné používat pouze na daném hardwarovém vybavení a je nepřenositelný na jiný hardware. Pod tímto druhem licence je často prodáván např. operační systém Windows od firmy Microsoft. Software poskytovaný v OEM licenci je možné používat jen na tom počítači, na kterém byl výrobcem nainstalován. Proto při zániku nebo nevratném poškození sestavy licence de facto zaniká; kvůli problémům s navázáním na sestavu jako takovou, která je změněna např. i pouhou změnou RAM, bývá licence nově svázána s tzv. motherboard. V případě řešení záruční opravy výměnou zboží je zpravidla poskytnuta i nová OEM licence. Výhodou je především výrazně nižší cena oproti stejnému softwaru distribuovanému v "krabicovém balení", tj. s možností instalace na libovolný hardware. Pokud chce uživatel počítač s OEM softwarem od Microsoftu používat, musí přijmout podmínky přiložené licenční smlouvy. V opačném případě je možné licenci vrátit, pokud kupující vrátí štítek COA a podepíše prohlášení, že software odinstaluje a nebude jej v budoucnu používat.[1]

Ne nepřeinstalují ti to, leda že bys zaplatil.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 12 úno 2015 16:56

Aha on oni mi povedali Osobne že nie je problém ak im preukážem tú nálepku čo mám na Case.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 12 úno 2015 17:05

Jako ono to s největší pravděpodobností fungovat bude, ale je to v rozporu s licenčním ujednáním...

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 12 úno 2015 17:07

Tak na to ja prdím v akom rozpore to je hlavne aby to fungovalo a nemusel som Pirátiť :D
O to mi ide + ako som písal kamarát bude mať Win 8 na tomto PC :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2015 19:35) ---

Prosím vás ešte o 1 vec a keby že by sa to objednalo cez firmu tak by to bolo bez DPH ? ako celé PC funkčné myslím nie ako komponenty ako to funguje moc sa do toho nevyznám ?

tobiasekll
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod tobiasekll » 13 úno 2015 13:19

Musíš si to nechat napsat na firmu a pak na úřadě ti za nějaký určitý čas ti vrátí tu hodnotu DPH kterou budeš muset zaplatit při převzetí. Ovšem stále je lepší koupit komponenty a složit si PC.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 13 úno 2015 15:22

No tak to idem spraviť :) kúpim komponenty ale nenapíšu sa jednotlivé komponenty ale rovno celé PC prehnám to cez firmu a výsledná suma aj s poskladaním a inštaláciou Win + otestovaním bude cca 850-900€ :)

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”