Uživatel Levin.Díky za tipy

Tvoje sestava vypadá celkem pěkně. DVD mechaniku jsem zapomněl zmínit, že se mi ze starého PC válí ještě nějaká hodně podobná na půdě

Mám dojem, že jsem tvoji sestavu tady na fóru někde zahlédl a trochu jsem se kolem ní snažil PC postavit. Co se mi líbí je ta grafická karta. Dočetl jsem se, že je o něco výkonnější (větší bit sběrnice), ale nejsem si jistý, jestli to je důvod investovat o 1000,-Kč víc (
vyplatí se MSI R9 270 Gaming 2G vs MSI R9 280 GAMING 3G ? ).
Co mě ale potěšilo je, že jsi ušetřil na zdroji, což bych mohl i já, když mám "slabší" GK.
Když k tomu přičtu DVD mechaniku a to, co ušetřím na základní desce oproti tvému tipu (sorry, ale reálně nepotřebuji desku, do které nacpu 64GB ram a crossfire GK a kde si budu moci hrát po večerech s Biosem). Moje znalosti o MB jsou dost omezené, ale přijde mi hloupost investovat o X-stovek Kč víc do desky, jejíž funkce stejně nevyužiji.
Pokud dobře "by oko" počítám, ušetřil bych tak kolem 1000Kč, které by se teoreticky daly zainvestovat právě do již zmiňované GK (MSI R9 280 GAMING 3G).
Uživatel BigVDProč MB za 2360,-Kč? Realná výhoda oproti mnou zvolené (kromě více USB slotu)? Těch 6k na GK mi přijde už docela dost. 8GB RAM reálně asi ani nevyužiji, ale zrovna grafické programy, které jsem zmiňoval výše si o ně při práci s většími soubory řeknou celkem snadno :)
EDIT:Po menších úpravách, které jsem převzal od vás dvou jsem to přeskládal takto:
http://www.czc.cz/7um6s7k78qh8r96apsqbv7q3ad/seznamDěkuji vám oběma za tipy/pointy :) Pokud by měl ještě někdo nějaké rady či tipy, sem s nimi :)