Notebook s kvalitním podáním barev
Notebook s kvalitním podáním barev
Dobrý den, minule jste zde otci dobře poradili s výběrem PC. Nyní sháním počítač já a taktéž prosím o možné nasměrování. Mé poslední dva počítače mi byly ukradeny z domu (oba Sony Vaio cena cca.30k) a je velká pravděpodobnost, že nový notebook bude následovat podobný osud. Proto jsem se rozhodl nyní koupit počítač co nejlevnější, abych v případě zmíněných problému zmenšil naštvanost na rozumnou úroveň. Po skončení školy používám notebook pouze k zábavě, ale zato velmi intenzivně. Doma nemám televizi ani jiný zobrazovací prostředek, proto je notebook jediný elektronický zdroj domácí "zábavy". Nehraji hry, zato jsem velký seriálový a trochu také filmový fanda. Primární učení je tedy jasný, stáhnout seriál z úložiště a shlédnout. Také používám NETFLIX a na hudbu Spotify. Trochu fotím, ale fotky neupravuji nějak zásadně. Nemám psací stůl a notebook je se mnou na posteli (lepší je větrání na straně). Sluchátka ani externí reproduktory také vesměs nepoužívám. Rád bych tedy koupil notebook s nejlepším poměrem cena/kvalita displeje, slušný zvuk. Displej nemusí být fullHD. Jde mi spíše o podání barev (myslím barevnost a hlavně né takové ty "vyblité" barvy). Velikost určitě víc jak 15", měl jsem před časem 16,4" a byl v pohodě. Sestra (apple fans) mě lanaří na Macbook, ale ten v požadované velikosti stojí 50000 a já opravdu nechci dělat radost nevítaným černošským "kamarádům". Chcu jít opačným směrem a koupit co nejlevnější přístroj. Měl jsem představu do 10000. Nemusí být dobře zpracovaný (normálně si na to naopak velmi potrpím) stačí aby sloužil do zimy, kdy se vracím do Čech a koupím něco z jiné materiálové ligy. Fakt mě štve, že do telefonů a tabletů cpou v rámci konkurenčního boje až zbytečné rozlišení (třeba 2560 x 1440 na 5,5"
) s krásnýma barvama, ale segřin 4 roky starý noťas je furd lepší než většina prodávaných dneska. Kdy byly telefony před pěti lety. Uvažoval jsem i o tabletu, ale protože přístroj používám jako jediné zařízení je stále lepší notebook. Zajímá mě tedy jestli se náhodou nevyskytuje na trhu nějaký notebook v levném segmentu, který je třeba nějakým zázrakem vybaven kvalitním zobrazovacím panelem. Díky moc Robert

Re: Notebook s kvalitním podáním barev
Ahoj pokud kvalitu barev, tak nejlepší barvy opravdu podává mac. Bohužel, notebook je pracovní nástroj a nejsem si jist, zda-li za cenu 10.000 něco vykouzlíme. Možná doporučím, aby měl displej IPS panel, což zkavlitňuje pozorovací úhly a má věrohodnější podaní barev.
Notebook do zimy, pak by nebylo od věci podívat se i po něčem bazarovém, když nechceš moc investovat a chceš co nejlepší parametry.
Má být v ceně OS?
Má být v ceně OS?
Děkuju za vaše názory a rady. 

Díky za prozatímní rady. Je mi jasné, že do takových cenových relací asi nic nového nekoupím. Po různých stránkách obhlížím bazarovky už asi dva týdny a z toho vyplývá, že se bazaru nebráním. Dokonce bych i starší komp preferoval. Jenže nějak prodejcům nevěřím (doba je zlá), že se někdo zbavuje notebooku který šlape jak má. Nemám a neznám žádného ověřeného prodejce, bohužel. Já nějak nemám potřebu se potom s někým přít o vrácení atd. Takže bazaru se rozhodně nebráním, ale z důvodu opatrnosti . Jinak elektroniku a notebooky speciálně beru jako spotřební zboží na který jsou součástky vyrobeny, aby vydržely ať plácnu, třeba 3 roky. Potom se to většinou začne sypat. Nejvíc notasů na prodej je právě takových, kde se něco rozsypalo, někdo to levně koupil, vymění vadnou součástku a hurá na prodej za stále celkem vysokou cenu. Pro mě je to již skoro elektroodpad. Bohužel taková je dnešní konzumní doba.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2213
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 13:15