začal bych tím, že teď v nejbližších dnech očekávám příchod nových komponent a tudíž přechod na Haswell ze starého Yorkfieldu.
zdroj mám asi 4,5 roku starý Seasonic SS-500ET - už první věc, svěřili byste tomuto zdroji nové komponenty (už jenom ten Xeon+deska+paměti jsou za 12 tisíc)?
nicméně, spíše to pro ten zdroj bude ulehčující, nevěřím, že by nový Xeon bral víc, než přetaktovaný Core 2 Quad.
pochopitelně GTX560 už není to, co 3 roky zpátky, plánuji v dohledné době (cca 3 měsíce, možná o letních prázdninách) vyměnit ji za něco lepšího, jako vhodnou náhradu bych viděl GTX970 (chci mimo videoeditaci na počítači také hrát, max ve fullhd rozlišení, kde je GTX970 možná zbytečně výkonná, ale o to déle vydrží)
ta hlavní otázka: můžu na tomto zdroji provozovat GTX970?
http://www.tomshardware.com/reviews/nvi ... 038-9.html podle těchto měření má ještě o 50W menší spotřebu v maximální zátěži, než aktuální GTX560 (navíc tu mám ještě přetaktovanou)
a jak je to s proudy? tenhle zdroj má 2 větve po 17A, (nikde jsem to neviděl oficiálně) někdo říká, že potřebuje 42A, i když takový proudový odběr nemá
pro klid v duši bych ho nejradši koupil, ale co si o tom myslíte vy?
děkuji za přečtení tohoto příspěvku a případné odpovědi