klidně bych tam hodil http://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1231v3/153117/produkt
Je o něco pomaleji taktovaný, ale výkonu má i tak spoustu a drtivou většinu času se bude nudit.
Čistě na hry by bohatě stačilo i obyčejné i5.
Potom by byla možnost i vzít levnější desku, když bys neměla taktovací procesor (= pokud vezmeš ten Xeon), tak s přehledem stačí
http://www.czc.cz/msi-z97-gaming-5-inte ... 72/produkt
Rada s PC za 70k
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Rada s PC za 70k
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tady je sestava. Ten Xeon má celkem nižší výkon, pokud si mám vybrat mezi výkonem a bednou, tak si vyberu výkon, ale kdyby šlo ubrat jinde, tak by to bylo lepší.
http://www.czc.cz/1rkdja3kgigsa8plf5vmm6b3ue/seznam
http://www.czc.cz/1rkdja3kgigsa8plf5vmm6b3ue/seznam
DVD: LG SuperMulti GSA-H42LRB Retail černá
Doporučuji používat jen pro (nedůležité) čtení, pro vypalování si sehnat kvalitu, Plextor (nejlépe už BLU-Ray) se sice těžko shání a dáš 3x víc než za jinou značku, ale média přečteš na čemkoli i po 15 letech, o LG se to rozhodně říct nedá. Vlastní zkušenosti se 4x Plextory a 1x LG ... první CD od Plextora mám z roku 1999.
Doporučuji používat jen pro (nedůležité) čtení, pro vypalování si sehnat kvalitu, Plextor (nejlépe už BLU-Ray) se sice těžko shání a dáš 3x víc než za jinou značku, ale média přečteš na čemkoli i po 15 letech, o LG se to rozhodně říct nedá. Vlastní zkušenosti se 4x Plextory a 1x LG ... první CD od Plextora mám z roku 1999.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ta Gaming 5 není špatný nápad. Ale možná holt překročím ten limit, pokud by to byla poslední změna, tak se to dá skousnout. Už to řeším vážně týden a začínám být celkem unavená a už to chci koupit a užívat. Myslím, že od původní sestavy se to hodně vylepšilo i díky vám zde. Limit tam je hlavně proto, že se sestava dosti měnila různě a samozřejmě byl tlak na lepší a lepší komponenty (až to narostlo přes původních 60k). Pokud by to už bylo finální, tak mě to asi nezabije těch ~1200,- navíc (5k mi přidá šéf jde i o můj pracovní počítač - pracuji z domova). 
To X: Ten LG již vlastním x-let (viz je v seznamu toho co již mám) a prakticky vypalovačku nepoužívám. Snad jen při instalaci systému a sem tam ke čtení.

To X: Ten LG již vlastním x-let (viz je v seznamu toho co již mám) a prakticky vypalovačku nepoužívám. Snad jen při instalaci systému a sem tam ke čtení.
Ano já vím. Chtěl jsem tě jen varovat před jejím používáním k vypalování důležitých dat či potřebě bezchybného čtení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo dík, teď jsem tuším něco vypalovala a nefungovalo to, takže už asi bude stejně na odpis (nebo jsem to vypálila blbě - taky možnost). Čtení, ale stále funguje zdá se. Naštěstí tyhle věci už v téhle době nejsou prakticky potřeba. Vše je v elektronické podobě. O bluray jsem přemýšlela, ale nenapadla mě jediná věc k čemu bych to potřebovala, tak ji nechám dožít už ji mám x let. 
Tak teď koukám, že asi kecám, vzala jsem to z objednávek na CZC a našla jsem novější objednávku s:
http://www.czc.cz/samsung-sh-224bb-cern ... 10/produkt
Ale to asi nevadí uvedla jsem to jen pro případ, kdyby nestačil zdroj, aby lidi věděli, že tam je ještě cca další 20W navíc. Koukla jsem na správce zařízení a mám tohle, takže je to o něco lepší asi, ale stejně to asi nebude nic extra.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2015 18:26) ---
Dobrý, tak já jdu asi najít odvahu trochu vysát svůj účet. Pokud má někdo ještě nějaký šok (třeba že AMD karta nefunguje s cpu Intelu
) nebo poznámku že se něco nevleze někam ať promluví teď nebo ať mlčí navždy.. pardon pletu to se svatbou (i když na pár let to doufejme bude), tak asi koupím tohle:
Deska: MSI Z97 GAMING 7 - Intel Z97
CPU: Intel Core i7-4790K
Chladič: Noctua NH-D14
Paměť: Kingston HyperX Beast 16GB (2x8GB) DDR3 1600 XMP
Zdroj: CORSAIR AX860, 80+ Platinum 860W
Grafika: Sapphire R9 295X2 8GB GDDR5
Disk: Samsung SSD 850 EVO - 500GB, Basic
Monitor: Acer B286HK - LED monitor 28"
Case: Fractal Design Define R5, černá
Účet: redukční dieta
Za 10 let zřejmě seženu 2x lepší sestavu ve výprodeji za jeden tisíc.. dnes cca 76k.

Tak teď koukám, že asi kecám, vzala jsem to z objednávek na CZC a našla jsem novější objednávku s:
http://www.czc.cz/samsung-sh-224bb-cern ... 10/produkt
Ale to asi nevadí uvedla jsem to jen pro případ, kdyby nestačil zdroj, aby lidi věděli, že tam je ještě cca další 20W navíc. Koukla jsem na správce zařízení a mám tohle, takže je to o něco lepší asi, ale stejně to asi nebude nic extra.

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2015 18:26) ---
Dobrý, tak já jdu asi najít odvahu trochu vysát svůj účet. Pokud má někdo ještě nějaký šok (třeba že AMD karta nefunguje s cpu Intelu

Deska: MSI Z97 GAMING 7 - Intel Z97
CPU: Intel Core i7-4790K
Chladič: Noctua NH-D14
Paměť: Kingston HyperX Beast 16GB (2x8GB) DDR3 1600 XMP
Zdroj: CORSAIR AX860, 80+ Platinum 860W
Grafika: Sapphire R9 295X2 8GB GDDR5
Disk: Samsung SSD 850 EVO - 500GB, Basic
Monitor: Acer B286HK - LED monitor 28"
Case: Fractal Design Define R5, černá
Účet: redukční dieta
Za 10 let zřejmě seženu 2x lepší sestavu ve výprodeji za jeden tisíc.. dnes cca 76k.

Já jen že ten napájecí kabel je zbytečný u takového zdroje už bývají dodány 

AMD Athlon II X4 640 ; Gigabyte GA-970A-DS3 ; Kingston predator DDR3 8GB ; Asus ENGTX580 DCUII ; SSD Samsung 850 Evo 120GB ; EVGA SuperNOVA NEX650G ; Zalman Z11 plus
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No ono mi to v košíku psalo, že přibalen není a když kliknu, tak se přidá, tak jsem klikla a přidal se. Uznávám, že už doma asi nějaký mám a také bych předpokládala, že by měl být přibalen. Možná to bude nějaký marketingový trik. Asi máš pravdu a odstraním ho, určitě doma mám alespoň dva.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2015 18:49) ---
"Napájecí kabel ke zdroji napájení není standardně součástí dodávky (pokud není v popisku uvedeno jinak).
Přidat kabel do objednávky."
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Dub 2015 18:49) ---
"Napájecí kabel ke zdroji napájení není standardně součástí dodávky (pokud není v popisku uvedeno jinak).
Přidat kabel do objednávky."
Pardon, špatně jsem si to ověřil.
AMD Athlon II X4 640 ; Gigabyte GA-970A-DS3 ; Kingston predator DDR3 8GB ; Asus ENGTX580 DCUII ; SSD Samsung 850 Evo 120GB ; EVGA SuperNOVA NEX650G ; Zalman Z11 plus
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, takže není přibalen? No i tak je asi zbytečný, takže dobrá připomínka.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U dražších zdrojů přibalen bývá, měl jsem ho i u "obyčejného" 450W Enermaxu asi za 1200 Kč, co jsem o víkendu kupoval.
Naopak nikdy není přibalen u OEM zdrojů, ty jsou často i bez krabičky a jen v bublinkové folii :)
Ještě pro úplnost, OS nějak ošéfovaný máš? Aby pak nechyběl :)
Naopak nikdy není přibalen u OEM zdrojů, ty jsou často i bez krabičky a jen v bublinkové folii :)
Ještě pro úplnost, OS nějak ošéfovaný máš? Aby pak nechyběl :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To by byla dobrá zpráva. Uvidíme, když bude bude, když nebude, tak mám dokonce tři koukám. Jo, systém mám přes MSDN (dokonce tolik že to ani nespotřebuji). Protože objednávat budu asi až zítra (kvůli převodu přes internet banku - už má zavřeno) tak mě ještě napadlo jestli někdo neví kam je optimální dát vývod z toho vodního chlazení GPU (resp. asi obecně). Myslím tedy nahoru či na jakou stranu. Nemám s tím samozřejmě žádnou zkušenost tohle je první vodní chlazení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1112
-
od PavelKilleR
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3286
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
- 4
- 1771
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2137
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
Rada s výběrem komponent/PC - cenový strop 70 000 Kč
od Narthelianail » 16 črc 2024 07:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2242