Prosím o pmoc se stavbou PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

boyko
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosím o pmoc se stavbou PC

Příspěvekod boyko » 27 kvě 2015 10:53

Ahoj, chtěl bych se vás zeptat, jestli by mi někdo z Vás nesestavil herní pc do 14 000. Hraji hlavně hry jako je CS:GO a chtěl bych aby to moc nedropovalo s fps jako třeba při streamu. Ted mám Amdfx6300, 8gb ram , AMD asus HD 7790 a gočko mi na LOW detaily jede na 250 fps a dropuje na některých místech mapy až na 120, když jsem jednou zkoušel stream s nastavením na 30 fps, dropovalo mi to o 100 fps takže jsem hrál cca na 110 fps a dropy byly až pod 90. Byl bych moc rád kdyby jste mi zde něco sestavili za tuto cenu vím že na tomto pc jsem utáhl i BF4 na HIGH detaily, ale já bych chtěl něco silnějšího pokud by se dalo. Díky

Reklama
Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Prosím o pmoc se stavbou PC

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 11:18

za 14000 ti nepůjde sestavit něco lepšího jako celek, leda vyměnit nějaké komponenty
pokud ale nemáš 144hz monitor, nevidím důvod, kde je problém s 90fps ...jednoduše běžný monitor neukáže víc jak 60 a výše jde akorát o tearing, který dá tvojí hře víc negativ jak pozitiv..
co bych udělal je zaměřil se prvně na 144hz monitor ... potom by ti dropy neměly překážet a teprve až potom bych se rozhoupal co se sestavou

jediné co si teď způsobíš upgradem je, že dropy by se konaly taky, ale na vyšších číslech a 60hz monitoru je jaksi fuk jestli máš dropy mezi 250-120-90 nebo 350-240-160.... stejně to nedává

ten samý krok jsem doporučil klučinovy a od doby co má 144hz na CS tak se mu hraje líp ...sestavu má podobnou jako ty, pouze má R9 270 a FX 6350
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 27 kvě 2015 11:40

Kdybys tam hodil Pentium a přetaktoval, máš víc FPS.

Navíc nevím, kde jsi přišel na to, že nebude mít lepší sestavu? Do PC za 14 (ovšem bez OS), se vleze i GTX 960. 8GB RAM má, takže by si je mohl i nechat a v tom případě mít i3.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 12:11

komplet sestavu za 14k nesloží lepší, pokud něco luxusně neodrbeš..

pokud vymění jen některé komponenty pak ano, ale to jsem přeci psal hned v první věte?!?!.. nicméně raději bych kuknul po monitoru, myslím, že má ve skutečnosti problém s ním, než s nedostatkem výkonu - důvod proč je tak citlivý na dropy není nedostatek FPS ale jejich neschopnost jich dost zobrazit ve spojení s výkyvy

jinak dodatkem - pentium na stream není dobrá volba, s tím má u dost her problém i i5 ... FX 6300 bude u toho streamu dost možná i ve výhodě oproti pentiu, jednoduše kvůli více vláknům, které může věnovat streamování a nezasáhnout tak do výkonu pro hry
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

boyko
nováček
Stav:

Příspěvekod boyko » 27 kvě 2015 12:41

Díky, za rady uvidim jak to ještě dopadne s mojí reklamací protože jsem měl problém, že se mi kousl pc nešel nainstalovat žádný Windows, prostě při startu se kousl, systémový disk to nebyl ani grafika prý, kamarád přes pc mi řekl že to bude základní deska, takže po první reklamaci v servisu mi řekli že závada se neprojevila což jsem se dost divil když se mi několikrát kousl pc, tak jsem jim to poslal znova uvidím co s tim udělají a když bude 3. reklamace tak si nechám vrátit peníze proto uvažuji kdyžtak dopředu o koupi nového pc, čili ty mi tvrdíš že muj 60hz monitor nezvládá víc jak 60 fps proto vidím takové dropy ? myslím si že o monitor moc nejde na tom fps nezávisí, mě nejde o to co monitor bude snímat, ale o to kolik budu mít fps abych popřípadě mohl mít zapnuto více věcí, např. stream.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 kvě 2015 13:35

Nechci ti kazit plany, ale reklamace, ktera neni uznana, se nepocita. Pocitaji se pouze uznane reklamace.

boyko
nováček
Stav:

Příspěvekod boyko » 27 kvě 2015 13:43

Moc dobře jsem si přečetl a prokonzultoval jak bych to řekl, smlouvu, pravidla ? a pokud zákazníkovi nefunguje co by mělo mají poslat servisáka, a když mi to doma nepude a on to uvidí uznat to musí, zákazník je hlavní.

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Kvě 2015 13:46) ---

https://www.youtube.com/watch?v=XzaUMbiLYfc zde je video, co mi to dělá, žádný Windows nefunguje, nejde nainstalovat nic, takže si myslím, že u mě chyba nebude :)

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 27 kvě 2015 13:52

Sestava za 14 by byla opravdu normální, jediné, co by se za to dalo považovat by byla o něco horší deska.

jinak dodatkem - pentium na stream není dobrá volba, s tím má u dost her problém i i5 ... FX 6300 bude u toho streamu dost možná i ve výhodě oproti pentiu, jednoduše kvůli více vláknům, které může věnovat streamování a nezasáhnout tak do výkonu pro hry

S 960kou mu to může být u zadku.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 kvě 2015 13:58

"po první reklamaci v servisu mi řekli že závada se neprojevila což jsem se dost divil když se mi několikrát kousl pc, tak jsem jim to poslal znova uvidím co s tim udělají a když bude 3. reklamace tak si nechám vrátit peníze"

Pokud se zavada neprojevila a zbozi je vracene z reklamace, je to jednoznacne neuznana reklamace.

Servisak nezkouma jestli neco funguje nebo nefunguje, servisak zkouma jestli zarizeni bylo provozovano dle specifikaci vyrobce a zda podle predem stanovene diagnostiky nevykazuje vadu. Pokud to nefunguje jen u tebe a dle predepsanych testu od vyrobce je to v poradku, reklamaci ti uznat nemusi.

Jestli trvas na tom ze zavada je a servis ti to bude vracet s tim ze zadna zavada neni, budes potrebovat posudek soudniho znalce a resit to soudne.

V kazdem pripade ten poocitac do 14 tisic nebude o moc vykonnejsi nez ta FX-6300 - leposi by bylo spravit ten stavajici pocitac a kdyztak vymenit procesor za FX-8300.

boyko
nováček
Stav:

Příspěvekod boyko » 27 kvě 2015 14:03

Hlavně nechci aby ste se hádali k vůli komponentům, každej máte nějakej názor na něco, a já jsem chtěl jen navrhnout sestavu co si myslíte že by byla lepší pro CS:GO než ted co mam nechci ani měnit komponenty nic vyměňovat, chtěl jsem jen navrhnout sestavu a nebo říct že to co mam je dobrý, a postačující s výkonem za 14k

Jako promin, ale pokud by ti nešel počítač a kousal s při každém načtení windowsu, video jsem ti poslal, a žádný Windows by ti nešel nainstalovat, a servise by ti po 3 týdnech poslal zpět PC a napsal že závada se neprojevila co bys dělal ty ? poslal to ta znova že to není možný.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1551
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 17:38
  • Prosím o posouzení sestavy
    od CROS » 09 bře 2025 13:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC