Ahoj, mohl bych někoho moc poprosit o zkouknutí tohoto seznamu: http://www.czc.cz/9si5s1ko60hp28j64fevepdebc/seznam ?
PC potřebuju zejména na práci (photoshop, tvorba webovek, střih videa) a příležitostně na hry, ale na hardware odborník fakt nejsem. Za případný podněty a rady moc děkuju!
Nová PC sestava - zkouknutí seznamu někým znajelším Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nová PC sestava - zkouknutí seznamu někým znajelším
Hoj,
nejsem zdejší expert, ti přijdou kouknout určitě ráno, ale myslím si, že je tam pár věcí, které když vyhodím, tak by mohla většina souhlasit.
První věc je procesor. Raději bych dával Xeon (i7 bez grafického jádra).
Věc druhá. Budeš stříhat, upravovat fotky atp... a dáš tam, dle mého, určitě slabší 960GTX. Na takové věci bys měl mířit výš.
Další věc je SSD. Nic moc výběr + máš tam jeden 240GB harddisk, který stříháním zapleskáš rychlostí světla. Bylo by dobré nechat SSD na OS a své věci ukládat jinam.
http://www.czc.cz/fptg8l67beguu9srj6kad98ul4/seznam - možná bych to viděl takhle, tímto bych chtěl poprosit chlapce z HW Specu, aby na to koukli a dali potřebnou kritiku. Děkuju moc
nejsem zdejší expert, ti přijdou kouknout určitě ráno, ale myslím si, že je tam pár věcí, které když vyhodím, tak by mohla většina souhlasit.
První věc je procesor. Raději bych dával Xeon (i7 bez grafického jádra).
Věc druhá. Budeš stříhat, upravovat fotky atp... a dáš tam, dle mého, určitě slabší 960GTX. Na takové věci bys měl mířit výš.
Další věc je SSD. Nic moc výběr + máš tam jeden 240GB harddisk, který stříháním zapleskáš rychlostí světla. Bylo by dobré nechat SSD na OS a své věci ukládat jinam.
http://www.czc.cz/fptg8l67beguu9srj6kad98ul4/seznam - možná bych to viděl takhle, tímto bych chtěl poprosit chlapce z HW Specu, aby na to koukli a dali potřebnou kritiku. Děkuju moc
Bezdrátová karta hrozná signál kolísá úplně strašně. Někdy se tomu zachce a rovnou to odpojí od internetu.
Skřiň v podobě NZXT Source 340 není moc dobrá volba. Je lepší zainvestovat do BigTower skříně ,třeba nějakou z řad Fractal Design Define R5
Skřiň v podobě NZXT Source 340 není moc dobrá volba. Je lepší zainvestovat do BigTower skříně ,třeba nějakou z řad Fractal Design Define R5
Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá
Bigtower je dneska naprosta zbytecnost, to jsem kupoval v roce 1995 kdy v PC bylo kvuli strihu videa 8 harddisku a 3 mechaniky. Tohle se musi vejit do ITX skrine nebo do mikro toweru, uz v miditoweru zustane zbytecne hodne prazdneho mista.
Na prilezitostne hrani je GTX 960 dobra, na strih videa a fotek bohate staci GTX 750 (davame ji skoro do vsech videostrizen). Lepsi je penize misto do grafiky za 10 tisic ktera neni potreba dat do kvalitnejsiho monitoru.
Pripojovat stolni pocitac do site/internetu pomoci wifi neni dobry napad, jsou s tim jen problemy. Mnohem lepsi je natahnout kabel, i kdyby se kvuli tomu mely vrtat zdi a stropy.
Na prilezitostne hrani je GTX 960 dobra, na strih videa a fotek bohate staci GTX 750 (davame ji skoro do vsech videostrizen). Lepsi je penize misto do grafiky za 10 tisic ktera neni potreba dat do kvalitnejsiho monitoru.
Pripojovat stolni pocitac do site/internetu pomoci wifi neni dobry napad, jsou s tim jen problemy. Mnohem lepsi je natahnout kabel, i kdyby se kvuli tomu mely vrtat zdi a stropy.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuju moc všem za odpovědi. GTX 960 tedy ponechám právě kvůli příležitostnému hraní her. Jen pro upřesnění, jedná se o střihy kratších videí o průměrné výsledné délce 20 minut (maximálně pak 60 minut).
1) Monitor: něco co byste pro tyto účely mohli prosím doporučit? Pro monitor jsem omezen částkou 10.000,- Kč. Další mezí je vzhled. Vím, že je to povrchní, ale nábytek a okolní prostředí je vše řešeno designérem minimalisticky z bílého dřeva (podlaha, křesla apod jsou pak světle šedé) a stůl je umístěn otevřeně v místnosti (takže zadní strana monitoru je vidět hned při příchodu do místnosti). Proto mi to nedá a poohlížím se po nějakém, který do toho prostoru zapadne a příliš jej nenaruší. Dellovský UltraSharpy by v takovym prostoru bohužel byly jako pěst na oko. Jinak bych šáhl po čemkoliv výkonnostně lepším, ale vzhledem k tomu jak je prostor uspořádán, bych dal přednost něčemu vzhledově příjemnějšímu (ideál by byl monitor od Applu, ale připadá mi předražený a v tuto chvíli na něj bohužel nemám finanční prostředky, tak hledám něco kolem maximálně těch 10.000,- Kč), i proto jsem zvolil ten stříbrno/černý Asus.
2) Způsob připojení PC do sítě: v tomto případě se bohužel jedná o místnost, kde by bylo třeba prokopat nejen strop, ale i 6 dalších stěn (už jsem to počítal, musely by se prokopat i stěny u dvou koupelen, je to řešené opravdu nešťastně). Takže by mi bezdrátové řešení opravdu hodně pomohlo. Vím, že to bezdrátově nebude ideál, ale alespoň prozatím bych tomu dal přednost.
3) Zbytek: Co se týče zbytku komponentů, nějaké další výhrady, na co bych si měl dát ještě pozor? :)
1) Monitor: něco co byste pro tyto účely mohli prosím doporučit? Pro monitor jsem omezen částkou 10.000,- Kč. Další mezí je vzhled. Vím, že je to povrchní, ale nábytek a okolní prostředí je vše řešeno designérem minimalisticky z bílého dřeva (podlaha, křesla apod jsou pak světle šedé) a stůl je umístěn otevřeně v místnosti (takže zadní strana monitoru je vidět hned při příchodu do místnosti). Proto mi to nedá a poohlížím se po nějakém, který do toho prostoru zapadne a příliš jej nenaruší. Dellovský UltraSharpy by v takovym prostoru bohužel byly jako pěst na oko. Jinak bych šáhl po čemkoliv výkonnostně lepším, ale vzhledem k tomu jak je prostor uspořádán, bych dal přednost něčemu vzhledově příjemnějšímu (ideál by byl monitor od Applu, ale připadá mi předražený a v tuto chvíli na něj bohužel nemám finanční prostředky, tak hledám něco kolem maximálně těch 10.000,- Kč), i proto jsem zvolil ten stříbrno/černý Asus.
2) Způsob připojení PC do sítě: v tomto případě se bohužel jedná o místnost, kde by bylo třeba prokopat nejen strop, ale i 6 dalších stěn (už jsem to počítal, musely by se prokopat i stěny u dvou koupelen, je to řešené opravdu nešťastně). Takže by mi bezdrátové řešení opravdu hodně pomohlo. Vím, že to bezdrátově nebude ideál, ale alespoň prozatím bych tomu dal přednost.
3) Zbytek: Co se týče zbytku komponentů, nějaké další výhrady, na co bych si měl dát ještě pozor? :)
Co se týče Bigtower skříně, tak to opravdu zbytečnost není. Sám jsem kupoval MiniTower a říkal jsem si, že to bude stačit a všechno děsně naplácaný n sobě. Tak jsem koupil MidiTower a zas přišel problém s větší grafickou kartou a větším chlazením ( pořád strašně málo místa) Nakonec jsem vzal Bigtower a krasně se s tím dá pracovat, pc jde lehce vyšiti od prachu a vejde se tam opravdu vše. 

Procesor: I3 6100
Co se tyce graficke karty, v mini toweru, midi toweru i bigtoweru je stejne volneho mista. V bigtoweru je navic nahore pul metru zcela prazdneho mista, kde nic neni. To ze jsou komponnety naplacane na sobe nicemu nevadi, k cisteni staci jen pixla stlaceneho vzduchu a te jedno jestli je neco od sebe 20cm nebo 1cm. Osobne bych uz nekoupil jinou skrin nez desktop nebo mini tower, pokud bych tam neplanoval dat aspon 4 disky (v desktopu mam 3 plotnove disky a SSD).
U bigtoweru je navic spatne vyresene airflow - je potreba vice ventilatoru aby prohnaly vzduch tim velkym prazdnym prostorem. Krome toho bigtower vyzaduje opravdu hodne mista - idealne na zemi kde zabira celou vysku az na uroven stolni desky, pricemz naprosta vetsina vnitrku je vzduch.
Videostrizny stavime i na ITX desce, je v tom Geforce 750/760/780 a Xeony nebo I7, cele to jde prisroubovat zezadu na monitor. S chlazenim zadne problemy nejsou.
U bigtoweru je navic spatne vyresene airflow - je potreba vice ventilatoru aby prohnaly vzduch tim velkym prazdnym prostorem. Krome toho bigtower vyzaduje opravdu hodne mista - idealne na zemi kde zabira celou vysku az na uroven stolni desky, pricemz naprosta vetsina vnitrku je vzduch.
Videostrizny stavime i na ITX desce, je v tom Geforce 750/760/780 a Xeony nebo I7, cele to jde prisroubovat zezadu na monitor. S chlazenim zadne problemy nejsou.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Co se tyce graficke karty, v mini toweru, midi toweru i bigtoweru je stejne volneho mista. V bigtoweru je navic nahore pul metru zcela prazdneho mista, kde nic neni. To ze jsou komponnety naplacane na sobe nicemu nevadi, k cisteni staci jen pixla stlaceneho vzduchu a te jedno jestli je neco od sebe 20cm nebo 1cm. Osobne bych uz nekoupil jinou skrin nez desktop nebo mini tower, pokud bych tam neplanoval dat aspon 4 disky (v desktopu mam 3 plotnove disky a SSD).
A co se týče toho zbytku, mrknul bys na to prosím?

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak finální verze tady: http://www.czc.cz/d548j2602si79abh2rlb6kpb6c/seznam
39 i s monitorem bez OS :)
39 i s monitorem bez OS :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
27" monitor a jen FullHD? Netaktovaci i7 misto Xeonu? Pocitac do firmy bez OS?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak lepší 25 nebo 23 palců? Ten 27 dělají i v QHD ale ten už stojí 13.000 a to mi přijde přehnaný ... OS máme licence na víc PC takže OS neřeším.
V CPU se vůbec nevyznám, jakej teda místo toho bys doporučil? :)
V CPU se vůbec nevyznám, jakej teda místo toho bys doporučil? :)
Na tu licenci na vice PC pozor - multilicence vyzaduje podkladovou licenci, takze je nutno koupit OEM verzi Pro spolecne s pocitacem, jinak je multilicence neplatna.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2520
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 18:25