Herní PC - 20k - Postupné doplnňování komponentů Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

user1239
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herní PC - 20k - Postupné doplnňování komponentů  Vyřešeno

Příspěvekod user1239 » 27 lis 2015 19:15

Zdravím Vás.
Mám doma počítač, který slouží už pouze na internet, nové hry nezvládá vůbec, hraju na něm maximálně cs 1.6 :D
Chtěl bych si sestavit HERNÍ PC, ale jelikož jsem student, tak peníze když mám u sebe tak je pak utratím. Našetřím a pak je nějaká akce, já jdu a nemám :D
Tím pádem jsem se rozhodl, že bych si to PC poskládal tak že budu kupovat postupně komponenty. Znám někoho kdo mi to dá dokupy jaklime to bude možné.
Sám se v tom moc nevyznám, ale taky nejsem úplnej ňouma :D
Teď k tomu co bych si představoval.
ZDROJ: mám Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
A teď k tomu proč bych vás chtěl poprosit o radu. Mám teď asi 5 000,- za které můžu něco koupit, které z komponentů by měly být první aby mi PC alespoň šlapalo? GK chci koupit jako poslední, zatím by to mohlo šlapat na GK jádru co je v procesoru. GK chci dokoupit 970 od MSI.
Takže jako první bych asi mohl koupit ZK nemýlím se? Líbí se mi ta ASUS B85-PRO GAMER GAMING, která je teď v akci na BLACK FRIDAY, takže bych ji klidně objednal. Hned po ní bych teda měl vzít RAM a CPU? CPU chci asi i5 4460, nebo nějakou taktovací? 4690K? Jak se vůbec vlastně taktuje? :lol:
Dále bych chtěl WIN na SSD disku. HDD nějaký mám doma(500gb), dokoupil bych nejspíš po sléze nějakej terovej.

Díky za rady a ták, to už určitě znáte :roll: :-) :-) :-)

Reklama
Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Herní PC - 20k - Postupné doplnňování komponentů

Příspěvekod Roidoc » 27 lis 2015 19:20

Zdroj máme jasný, ten bych nedával pryč.

Já bych šel do B85-G43 je to levná, kvalitní základní deska, která se dává třeba i do iXeon.

Poté bych šel do 8GB RAM a nakonec i5.
To je na tobě jestli chceš taktovat, ale na hry bude stačit netaktovací.

Nejspíš bych koupil Windows 10 k tomu 1TB Seagate a časem třeba i 120GB SSD.
Teď si nejsem jistý, jestli když koupíš Windows 10 na USB Flash disku, jestli to jde po nainstalování na HDD znova nainstalovat na SSD.
Pokud nejde, koupil bych Windows i s SSD a rovnou si to nechal nainstalovat na něj.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 26 vteřinách:
Ještě tedy ohledně toho zdroje, jak dlouho ho máš?

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 27 lis 2015 19:26

Zdravím tě, měl bys koupit rovnou všechny komponenty, co můžeš rovnou zakomponovat do pc, takže v tvém případě by se asi jednalo o procesor, desku a ramky, ale měl bys raději vypsat všechny komponenty, co máš ve starém, pc. Nemá smysl, aby se ti doma válely komponenty a ztrácely na hodnotě. Jestli nedokážeš udržet prachy u sebe, tak si je dej na účet.

user1239
nováček
Stav:

Příspěvekod user1239 » 27 lis 2015 19:37

Účet nemám, jak jsme psal, stále student :-)
Ten zdroj mám ode dneška, kupován v Olomouci v Bohemce, sponzorship od rodičů :D
Nad tou ZK MSI g43 jsem uvažoval před tím než byla ta ASUS ve slevě, stojí teď jen o 100,- víc. Ale klidně bych si nechal poradit a vzal tu G43. btw Šlape PC i úplně bez RAMek nebo tam musí být aspoň něco? :D Koupím tedy asi tento víkend ZK a pak počkat na procesor s RAM a už by mohl PC ''šlapat'' aspoň do Winu a tak, nad WIN jsem přemýšlel z toho EBaye, co jsem tu četl za 10éček. Samozřejmě jsem uvažoval jestli nejít do Skylake, ale to bych zase musel měnit desku i procák a vyšlo by to na víc a dýl bych čekal :{ :D

To byl prvnotní plán a po tom co napsal socirel, takže koupit skříň, desku, procesor, ram naráz?

Já myslím, že ze starého PC tam nebude použitelné nic, jelikož ten zdroj se kupoval dnes.. a ten zbytek je z roku 2007, a v tu dobu se to PC kupovalo jako celek na Aukru, pro mě jako 11letého kluka, PC stálo něco kolem 8 000,-

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 27 lis 2015 19:45

Pokud koupiš něco v akci nyní a děco za pár týdnů, tak to až tak nevadí, ale pokud se ti něco má válet rok doma, tak je to k ničemu, protože tou dobou už budou na trhu novější a potencionálně lepší komponety za stejnou cenu.

user1239
nováček
Stav:

Příspěvekod user1239 » 27 lis 2015 19:51

Tak už teď nějaké ty peníze mám ZK když koupím, zbydou mi asi 3k, je doba Vánoc a babičky bývají štědré, takže myslím že dřív než do Vánoc by tu byl procák, a jediné co chybí je RAM. Možná že to už by nějak šlo pořešit i s rodičema, ale oni prostě vidí to že chci počitač za 12 000 na co mi to bude a tak dále :D nekupovat to postupně tak jim to nikdy nevysvětlím.. no ještě že neví, že potom budu setřit na GTX970 :D ale od ledna už budou nějaký brigády..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kontrola komponentů herní sestavy
    od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1998
    od second32 Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 18:42
  • HW - rada u komponentů
    od PavelKilleR » 12 čer 2025 23:03 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3407
    od PavelKilleR Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 15:10
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
    od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    6439
    od Overlord Zobrazit poslední příspěvek
    14 bře 2025 11:54
  • herní PC 45-50 tis.
    od sign0r » 21 zář 2024 21:02 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    4143
    od sign0r Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 06:48
  • Herní PC