R9 390
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: R9 390
Dobrá, takže je to stoprocentní že mi toto způsobuje CPU ?
UDělej zdlouhavejší, ale přesnější kontrolu HDD přes HDTune. Ten Quick Scan ve většine nic nepozná.
S AMD si moc nezahraješ, to Ti ale musel člověk, co Ti PC skládal říci.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
iDkcz píše:UDělej zdlouhavejší, ale přesnější kontrolu HDD přes HDTune. Ten Quick Scan ve většine nic nepozná.
Preco ked ma amd tak si moc nezahra?kamo netaraj taketo bludy..osobne mam procesor a aj gk od amd a este som so ziadnou hrou vo fhd nemal problem vsetko na ultra... Naco zavadzate ludi s vecami s ktorymi nemate skusenosti nepochopim to...
CPUAMD RYZEN 3600 XT
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já si to skládal sám :)) třeba hry typu Shadow of mordor, the witcher 3 dám na maximum, battlefield 4 také, dying light také, až na far cry 4 a gta v to dělá tyto problémy.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 59 vteřinách:
Ten "hluboký" test v HDtune je v pořádku, všechny faktory "zelené"
Dodatečně přidáno po 1 minutě 59 vteřinách:
Ten "hluboký" test v HDtune je v pořádku, všechny faktory "zelené"

Sice je to OT, ale nevěřím, že Ti běhá Witcher3 na maximum. S Hairworks 8xAA to musí bejt vcelku slideshow ( tím myslím 50 fps a méně )
Pak je slabé CPU. Tudíž našetřit a od základu vyměnit. V nejlepším případě jen desku a CPU, v tom horším i paměti RAM.
Nejsme kamarádi, to za prvý. Za další na ULTRA Ti veškeré hry i na "nejsilnějším" AMD procesoru nepoběží. Tím myslím u WItchera 3 nastavit Hairworks na 8xAA, popřípadě MSAA 8x v GTA V - hratelná míra je stabilních! 60FPS.
Jinak o zkušenostech si jdi popovídat k zrcadlu. Dnes si dobrovolně nikdo AMD do PC nedá, snad jen až přijdou velké mrazy, tak to bude lacinejší než plyn / uhlí / dřevo.
Pak je slabé CPU. Tudíž našetřit a od základu vyměnit. V nejlepším případě jen desku a CPU, v tom horším i paměti RAM.
kerubin píše:Preco ked ma amd tak si moc nezahra?kamo netaraj taketo bludy..osobne mam procesor a aj gk od amd a este som so ziadnou hrou vo fhd nemal problem vsetko na ultra... Naco zavadzate ludi s vecami s ktorymi nemate skusenosti nepochopim to...
Nejsme kamarádi, to za prvý. Za další na ULTRA Ti veškeré hry i na "nejsilnějším" AMD procesoru nepoběží. Tím myslím u WItchera 3 nastavit Hairworks na 8xAA, popřípadě MSAA 8x v GTA V - hratelná míra je stabilních! 60FPS.
Jinak o zkušenostech si jdi popovídat k zrcadlu. Dnes si dobrovolně nikdo AMD do PC nedá, snad jen až přijdou velké mrazy, tak to bude lacinejší než plyn / uhlí / dřevo.
Naposledy upravil(a) iDkcz dne 20 pro 2015 12:43, celkem upraveno 3 x.
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Třeba právě jsem zkoušel taktovat CPU ale tohle mi nikdy nešlo, když jsem po té dal stability test tak to spadlo a pc se vypnul...
Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:
Jo jede to bez hairwork, stabilně pod 50fps nejde :)
Dodatečně přidáno po 2 minutách 29 vteřinách:
A jaký procesor by jsi mi doporučil ? :) RAM mám 16Gb 1866MHz HyperX FURY
Dodatečně přidáno po 4 minutách 30 vteřinách:
Popř.: i jaká deska by byla dobrá, prosím hlavně od ASUS :) já se v intelu nevyznám :)
Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:
iDkcz píše:Sice je to OT, ale nevěřím, že Ti běhá Witcher3 na maximum. S Hairworks 8xAA to musí bejt vcelku slideshow ( tím myslím 50 fps a méně )
Dodatečně přidáno po 2 minutách 29 vteřinách:
iDkcz píše:Sice je to OT, ale nevěřím, že Ti běhá Witcher3 na maximum. S Hairworks 8xAA to musí bejt vcelku slideshow ( tím myslím 50 fps a méně )
Dodatečně přidáno po 4 minutách 30 vteřinách:
JohnyDesign píše:Třeba právě jsem zkoušel taktovat CPU ale tohle mi nikdy nešlo, když jsem po té dal stability test tak to spadlo a pc se vypnul...
Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:iDkcz píše:Sice je to OT, ale nevěřím, že Ti běhá Witcher3 na maximum. S Hairworks 8xAA to musí bejt vcelku slideshow ( tím myslím 50 fps a méně )
Dodatečně přidáno po 2 minutách 29 vteřinách:iDkcz píše:Sice je to OT, ale nevěřím, že Ti běhá Witcher3 na maximum. S Hairworks 8xAA to musí bejt vcelku slideshow ( tím myslím 50 fps a méně )
Popř.: i jaká deska by byla dobrá, prosím hlavně od ASUS :) já se v intelu nevyznám :)
Dojde na to, jaký máš rozpočet. Minimálně bych to vzhledem ke GPU viděl na ověřenou kombinaci http://www.czc.cz/intel-core-i5-4460/152568/produkt + http://www.czc.cz/msi-b85-g43-intel-b85/130608/produkt
- JohnyDesign
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
iDkcz píše:Dojde na to, jaký máš rozpočet. Minimálně bych to vzhledem ke GPU viděl na ověřenou kombinaci http://www.czc.cz/intel-core-i5-4460/152568/produkt + http://www.czc.cz/msi-b85-g43-intel-b85/130608/produkt
Abych pravdu řekl, tak jsem švorc po koupi grafické karty

Dodatečně přidáno po 7 minutách 24 vteřinách:
Dobře, tak po Vánocích bych to mohl nějak zvládnout díky!
Ještě jestli by tu byl někdo tak hodný a pomohl mi nataktovat CPU koukal jsem na testy a když se ten 6300 nataktuje tak dosáhne alespoň o kousek většího výkonu. Alespoň pro zatím :)
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”